REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, marcată la Constanţa

Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, marcată la Constanţa

Replica API 27 iunie 2014 | 00:00 247

S-a lansat pagina de Facebook InfoDrog

S-a lansat pagina de Facebook InfoDrog

Abuzul şi traficul ilicit de droguri au consecinţe dezastruoase, anual înregistrându-se peste 200.000 de decese din pricina supradozelor sau a altor efecte cauzate de droguri, care ar putea fi prevenite. Cazuri asemănătoare au fost înregistrate şi la Constanţa, când, la începutul lunii iunie, un tânăr de 22 de ani a fost găsit mort, plutind în apele mării, el fiind cunoscut ca şi consumator. Însă, recent, un alt tânăr, tot de 22 de ani, şi-a luat viaţa aruncându-se de la etajul 5 al unui bloc, el fiind, potrivit vecinilor, consumator de alcool şi droguri.

Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri a fost marcată şi la Constanţa, pe 26 iunie. "În rândul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunulor Unite, la data de 26 iunie, se marchează ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri. An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate este promotorul campaniei de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu. Scopul cel mai important pentru marcarea acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente, dar mai ales viitoare, nu numai din punct de vedere al consecinţelor medicale, dar şi a celor sociale, de mediu, economice, din pricina consumului de droguri. Agenţia Naţională Antidorg, ca şi integrator al politicilor antidrog la nivelul ţării, prin intermediul Centrului Regional de Prevenire de Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, marchează această zi prin desfăşurarea mai multor activităţi.", a spus comisarul şef de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Totodată, s-au stabilit şi strategii locale antidorg, iar la Constanţa urmează să fie adoptată prin ordinul Prefectului şi prin hotărâre de Consiliu Judeţean. "La Constanţa, strategia este formată din mai multe capitole. Un capitol important reprezintă diagnoza locală, unde sunt adunate toate datele, pornind de la situaţia geografică, populaţie, şomeri, populaţie şcolară, infracţionalitate la regimul drogurilor, iar aici au fost strânse date de la IPJ Constanţa, BCCO, IJJ, Brigada Mobilă de Jandarmi, Serviciul Rutier, pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai complexă cu privie la fenomenul drogurilor în judeţul Constanţa. Pornind de la diagnoza locală au fost stabilite priorităţile şi au fost date direcţiile de acţiune, care se regăsesc pe patru paliere: reducerea cererii de droguri, reducerea ofertei, cooperarea, informarea şi evaluarea", a mai spus comisarul şef de poliţie Marius Cristian Oprişan.

A fost lansată pagina InfoDrog

La data de 26 iunie, Agenţia Naţională Antidrog a lansat oficial pagina de facebook intitulată sugestiv InfoDrog, care se doreşte a fi un instrument larg de informare cu tematică antidrog adresat tuturor celor care utilizează reţeaua de socializare şi, în special, tinerilor. Articolele, mesajele, temele de dezbatere cu tametică antidrog, anunţurile vor fi postate de către tinerii voluntari din toată ţara, din cadrul ANA, sub directa coordonare a specialiştilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212