rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ziua Marinei. Ce personalități au ajuns la Constanța! Prezent și Klaus Iohannis Video

Mii de persoane sunt aşteptate, miercuri, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei care au loc pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. Cei prezenţi vor putea urmări, în cadrul programului de aproximativ două ore şi jumătate, diverse exerciţii militare. La eveniment au ajuns mai multe personalități precum ministrul Justiției, Ana Birchal, ministru MAE, Ramona Mănescu, Mihai Daraban, șeful CCINA, vicepreședintele CJC, Daniel Learciu, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

A ajuns și președintele României, Klaus Iohanis, dar și soția acestuia.

Update: În jurul orei 10.00, pe faleză se aflau circa 12.000 de persoane.

Update 2:

Șeful statului major, Alexandru Mârșu: "În numele marinarilor militari vă adresez 'Bine ați venit!' E o bucurie și onoare să vă avem de Ziua Marinei. Ziua Marinei e sărbătorită și în alte orașe, precum Mangalia, Brăila, București, este un eveniment cu o mare încărcătură emoțională. (...) Suntem în masură să îndeplinim cu succes obiectivele asumate. Am încredere că prin talent și muncă vom continua să îndeplinim cu succes angajamentele asumate. Mulțumesc personalului Forțelor Navale pentru eforturile susținute".

Klaus Iohanis a luat cuvântul:

"Îmi face plăcere să fiu și în acest an la Ziua Marinei Române. Mă bucur să văd la Constanța români veniți din toată țara. Avem nevoie de o abordare cuprinzătoare, coerentă la toate nivelurile, inclusiv politic, o abordare care să cuprindă toate domeniile. La finalul Samitului de la Sibiu, găzduit pe 9 mai, noi, liderii europeni ne-am angajat să apărăm o Europă sigură. Acesta e principiul Nato. Toți pentru unu si unul pentru toți. Asigurarea securitătii și apărării naționale nu se poate realiza fără o bună înzestrare a armatei. De aceea am inițiat acordul politic pentru crearea finanțării aparării nationale, de aceea se acorda 2% din PIB. Dragi marinari, încă de la începutul acestui an ați fost implicați în misiuni complexe, în exerciții impresionante. Apreciez contribuția dumneavoastră. Vă felicit pentru profesionalismul și tăria de caracter pe care le-ați demonstrat și pentru contribuția pe care o aduceți pentru un mediu stabil".

Update: La ora 11.00, sunt prezente între 15.000 și 18.000 de persoane!

CITEȘTE ȘI: Militar american, luat cu targa de la Ziua Marinei, la Constanța! Video

Și Garda de Coastă sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive şi exerciţiile demonstrative care se derulează în localităţile Constanța, Mangalia și Tulcea.

Data de 15 august, zi în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei Române, sărbătoarea naţională în care sunt omagiaţi marinarii români, fiind o tradiţie care ocupă un loc aparte în conştiinţa naţională.

Cu această ocazie, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române şi Marina Comercială la activităţile festive care se vor derula în localităţile de frontieră Constanţa, Mangalia și Tulcea.

Joi, 15 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă participă cu ambarcaţiuni din dotare la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate în oraşele-port și iau parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz.

La Constanța, două nave ale Gărzii de Coastă, respectiv nava amiral „Ştefan cel Mare” și nava maritimă de patrulare și intervenție, proiect Shaldag, participă la exerciţiul organizat de Forţele Navale Române, privind Combaterea migraţiei ilegale pe mare, exerciţiu realizat în colaborare cu navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor.

În cadrul aceluiaşi eveniment, la Mangalia, două şalupe de supraveghere şi control şi o navă maritimă, proiect Bigliani, participă la exerciţii de combatere a migraţiei ilegale pe mare, respectiv de căutare şi salvare, iar la Tulcea, două ambarcațiuni de patrulare și intervenție, proiect Arvor și Onix, și o ambarcațiune rapidă de intervenție, participă la exerciții de căutare și salvare.

Manifestările care prilejuiesc Ziua Marinei Române au început, încă din data de 07.08.2019, “Ziua Resurselor Mării și a Învățământului Militar de Marină” fiind sărbătorită la Constanța, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde Garda de Coastă a fost prezentă cu un stand expozițional alături de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Direcția Hidrografică Militară și Centrul de Scafandri.

De asemenea, în data de 10.08.2018, în cadrul evenimentelor “Ziua Porţilor Deschise”, organizate în porturile Constanţa şi Mangalia, au putut fi vizitate de către publicul larg, navele Gărzii de Coastă, respectiv nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare”, nava maritimă de intervenţie, proiect Shaldag şi o şalupă de patrulare și intervenție.

Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Gărzii de Coastă le mulţumeşte marinarilor poliţişti de frontieră pentru dăruirea şi priceperea cu care slujesc frontiera fluvială şi maritimă a României, pentru profesionalismul și seriozitatea pe care o manifestă în misiunile internaționale, desfăşurate sub egida Frontex și pentru contribuția adusă la rezultatele instituției. Totodată, aceasta le urează tuturor marinarilor şi membrilor familiilor lor multă sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare „ BUN CART ÎNAINTE”!

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Marinei Române

Ziua Marinei Române, 15 august, este o sărbătoare cu semnificație deosebită atât pentru marinarii militari și civili, constructorii navali şi lucrătorii portuari, cât și pentru întreaga Românie.

Astăzi, cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari căzuți la datorie, ale căror nume stau scrise pe „Crucea marinarilor”, monument amplasat pe faleza din Constanța, aproape de marea pe care au iubit-o atât de mult.

Îi salutăm cu prețuire pe veteranii marinari, a căror experiență reprezintă fundamentul succeselor generației actuale, dar și o sursă de inspirație pentru elevii și studenții care se pregătesc pentru o carieră în domeniu.

Le mulțumim marinarilor care ne reprezintă în misiunile interne și internaționale, manifestând loialitate şi respect faţă de tricolor, oriunde s-ar afla, promovând prestigiul României în lume. Implicarea marinarilor români în numeroase exerciții internaționale (Sea Shield, Sea Breeze sau Saber Guardian) și participarea la marșuri de instrucție în Marea Neagră și Marea Mediterană fac cinste României și sunt apreciate de aliații noștri.

Ne aflăm într-o perioadă de ample transformări ale Armatei României. Alocarea, pentru cel de-al treilea an consecutiv, a două procente din PIB pentru Apărare a permis lansarea unui ambițios program de achiziții pentru înzestrarea cu tehnică modernă.

Modernizarea Forțelor Navale reprezintă o preocupare a Guvernului României, pentru transformarea Armatei României într-o instituție modernă, puternică, credibilă și capabilă să-și îndeplinească misiunile în plan național sau aliat. În acest context, reafirm întreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forțe navale militare care să susțină și să protejeze și mai bine interesele naționale în plan regional sau internațional.

Dragi marinari, vă mulțumesc pentru consecvenţa, puterea de muncă, dăruirea și curajul dumneavoastră, calități personale și competențe profesionale recunoscute pe întreg globul! Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vă adresez sincere felicitări şi urări de succes în tot ceea ce întreprindeţi! Vă urez să continuați acest parcurs extraordinar și să vă bucurați de această zi alături de familie, prieteni și colegi.

Tuturor românilor care își serbează astăzi onomastica, le transmit multă sănătate, bucurie și să fie ocrotiți mereu de Sfânta Fecioară Maria!

Bun cart înainte! La mulţi ani!

M.P., L.M.

joi, 15 august 20192265
Comentarii

01vangura(22 aug 07:47)
care care ii personalitatea al cu 6case .vaaaai testicolele noastre.
13Program electoral(15 aug 22:14)
Kuie Mlaus
03Acelasi balci(15 aug 19:55)
Pe cine mai incanta balciu asta. Aceleasi discursuri, aceleasi rachete de tabla vechi si revopsite, acelasi martafoi neamt in plimbare la mare.....marina cu marinari si fara nave, sau flota.....ce s-au mai speriat rusii cand am scos babaciunile de 3 nave in fata Casinoului in ruina...
21Fagabou(15 aug 19:36)
Primar de ct la puscarie cu tine
02bau-bau(15 aug 18:31)
prezent si malai-mare ca este in campanie agricola sau electorala...
05Irod mitrea(15 aug 16:39)
Acelasi limbaj de lemn al conducerii incompetente .. Suntem in masura sa ne indeplinim.. Ce kkt sa indepliniti si ci ce? Aceleasi epave plutitoare din 92 incoace, doar numarul de amirali a crescut, mai multi ca barcile de salvare. 2 la suta din care PIB? Ala din pix?
65alte greseli(15 aug 13:38)
Summit, NATO -forme corecte.Obiectiv, consilierii Doamnei premier au redactat un mesaj de bun simt fata de cel al Presedintiei . Judec doar textele, nu si mesagerii.
712Jean(15 aug 12:24)
Mooie plavanului. Sa-i iau fanii in poola
56In numele celor de pe mare(15 aug 12:15)
Poate guvernantii vor reda dreptul de vot si celor care in ziua alegerilor se afla pe mare. Constanta este cel mai afectata oras din acest punct de vedere. Constitutia nu se respecta in acest caz.
29Cta(15 aug 11:58)
Organizare proasta. Tarabe puse pe faleza, putini spectatori au putut vedea ceva.
912Mare pamapalau klaus asta(15 aug 11:53)
Yohanis parca e pacala.ii lipseste usa in spate si e din film
711Adi(15 aug 11:07)
Fagabou la puscarie !
1216Forzza Iohannis !(15 aug 10:35)
Muie PSD, Muie ALDE !!
920Mascota Robingo Johannis...(15 aug 10:19)
sa veti grija sa ma dotati cu o perna eu dorm din picioare. .
mai mult...Societate
23 iun 00:00SocietatePrimăria Cernavodă a început distribuirea tichetelor sociale pentru Sf. Petru și Pavel.

Primăria orașului Cernavoda, derulează începând cu data de 22.06.2020, ora 09:00, programul de distribuire a...404

7 mai 22:30SocietateLucrările pe platoul betonat din cartierul Trust, în plină desfăşurare850
6 mai 19:46SocietatePrimarul din Hârșova apelează la spiritul civic al cetățenilor712
17 apr 00:00SocietatePrimăria Cernavodă: Este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase, fără supraveghere atentă

Primăria orașului Cernavodă anunță proprietarii și deținătorii de terenuri că este interzisă arderea...841

30 apr 00:00SocietateStudiu: Bărbații suferă de o formă mai gravă de COVID-19 iar probabilitatea de deces e dublă743
2 apr 14:26SocietatePrimăria Hârşova oferă masă caldă vârstnicilor vulnerabili851
9 apr 00:45SocietateConsilierii locali din Hârşova, întruniţi în şedinţă

Primarul din Hârşova, Viorel Ionescu,a convocat Consiliul Local în şedinţă. Aleşii s-au întrunit pe 6 aprilie,...927

11 apr 00:15SocietateStrăzile, trotuarele și scările de bloc din Năvodari, dezinfectate1182
8 apr 00:00SocietateCompania Antibiotice Iaşi reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin, în regim de urgenţă929
20 mar 00:00SocietateCovid-19: Vârsnicii din Agigea pot apela la primar pentru ajutor

Pentru a evita expunerea vârstnicilor în afara locuinței, Primăria Agigea a dispus măsuri de sprijinire a...926

31 mar 00:15SocietateNici un caz de coronavirus la Agigea. Ce spune primarul1109
12 mar 15:14SocietateStrada Liliacului din Cernavodă, în atenţia primăriei1141
Vremea
25.3°25.3° - 25.7° sâmbătă, 11 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 5.98 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 iul 00:00SportFC Botoşani a remizat cu Astra Giurgiu, scor 0-0, în play-off-ul Ligii I

Formaţia FC Botoşani a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, vineri, pe teren propriu, în compania...208

11 iul 00:00SportDinamo ajunge in mâinile ultrașilor! Suporterii și patronul Ionuț Negoiță au semnat un memoradum de preluare a clubului

Reprezentanţii ProgramDDB şi reprezentanţii actualului acţionar majoritar Ionuţ Negoiţă au semnat documentul prin...252

11 iul 00:00SportConducătorii fotbalului din Germania au decis. Când debutează noul sezon din Bundesliga

...235

11 iul 00:00SportMarcelo va lipsi de la meciul cu Deportivo Alaves din cauza unei accidentări

...207

Local
11 iul 00:42LocalBEȚI și fără PERMIS, pe drumurile constănțene

Șoferii continuă să sfideze legile rutiere! În urma unor razii, polițiștii au depistat la volan indivizi beți și...525

11 iul 00:42LocalPARFUMURI de 'FIRMĂ', confiscate de polițiști, la Costinești

Aveți grijă ce cumpărați! Un individ vindea, la Costinești, parfumuri contrafăcute. La data de 9 iulie a.c., în...517

11 iul 00:41LocalCONDAMNAȚI de judecători, INTRODUȘI în penitenciar

463

11 iul 00:41LocalNoi inspectori școlari la ISJ Constanța. Iată lista avizată de Ministerul Educației

În cursul acestei săptămâni au expirat mandatele inspectorilor școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean...1073

11 iul 00:41LocalBiciclist LOVIT de mașină în Mamaia, zona Butoaie. Video!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină în Mamaia, zona Butoaie, după ce un biciclist a fost lovit de...831

11 iul 00:40LocalHărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar

823

Politică
11 iul 00:00PoliticăPonta: Proiectul privind carantinarea şi izolarea a fost votat la Cameră de PSD şi PNL, fără să îl citească

Liderul Pro România Victor Ponta susţine că proiectul privind carantinarea şi izolarea, care a ajuns în dezbaterea...207

11 iul 00:00PoliticăSenat - Comisia juridică - Mircea Toma: Relaxarea a încurajat discursuri care promovează scepticismul

Relaxarea măsurilor impuse în contextul epidemiei de COVID-19 a încurajat discursuri care promovează scepticismul...209

10 iul 00:00PoliticăIohannis: Am fost nevoiţi să gestionăm pandemia cu legi slabe şi sumar croite

455

Interviuri
6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...4550

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5773

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3794

Monden
11 iul 00:00MondenBrad Pitt și Angelina Jolie, un nou pas spre împăcare? Actorul, fotografiat acasă la fosta nevastă

Deși o perioadă bună s-au aflat „la cuțite”, având în vedere trecutul pe care îl au împreună și fiind...226

11 iul 00:00MondenCelebrităţile care au recunoscut că au avut probleme cu drogurile şi alcoolul

Poate că celebritatea are şi ea un preţ. Multe celebrităţi cunoscute la nivel internaţional au recunoscut că s-au...216

11 iul 00:00MondenRobbie Williams a mărturisit că nu dorea copii cu Ayda Field

205

11 iul 00:00MondenAutobiografia cântăreţei Mariah Carey va fi lansată pe 29 septembrie

Volumul de memorii al cântăreţei Mariah Carey, intitulat "The Meaning of Mariah Carey", va fi lansat în toamna...185

11 iul 00:00MondenAsociaţia care organizează premiile Grammy invită 2.300 de noi votanţi, în căutarea diversităţii

Peste 2.000 de persoane din industria muzicală - jumătate femei şi jumătate cu vârste sub 40 de ani - au fost...186

11 iul 00:00MondenMeghan Markle vrea să interzică publicarea numelor prietenilor care au susţinut-o în lupta cu tabloidele britanice

195

Mapamond
11 iul 00:00MapamondUn francez suspectat de abuzarea sexuală a peste 300 de minori, arestat la Jakarta

Poliţia din capitala indoneziană Jakarta a anunţat vineri arestarea unui bărbat cu cetăţenie franceză suspectat...199

11 iul 00:00MapamondCoronavirus: Hong Kong va suspenda cursurile şcolare din cauza creşterii numărului de noi cazuri

Autorităţile din Hong Kong sunt decise să anunţe suspendarea cursurilor instituţiilor de învăţământ din cauza...194

11 iul 00:00MapamondSerbia: Manifestaţii paşnice la Belgrad după două nopţi de violenţe

187

11 iul 00:00MapamondCoronavirus: Preşedinta Boliviei anunţă că a fost testată pozitiv

Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat joi că a fost testată pozitiv la coronavirus şi că se...194

11 iul 00:00MapamondCoronavirus: Un nou record de peste 65.000 de cazuri în 24 de ore în SUA

Statele Unite au înregistrat joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul în 24 de ore, cu peste...194

11 iul 00:00MapamondCoronavirus: Italia interzice accesul persoanelor care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova

190

Sănătate
11 iul 17:54SănătateMituri despre apa minerală - sunt sau nu adevărate?

Este apa minerală carbogazoasă sănătoasă sau nu? Ne balonează, ne provoacă aciditate sau este mai nutritivă...236

11 iul 17:51SănătateSurse de grăsimi care par sănătoase, dar nu sunt

Grăsimile din alimentația noastră au o reputație proastă, însă este important să învățăm să facem...198

11 iul 00:00SănătateCum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

190

11 iul 00:00SănătatePoziții de dormit: avantaje și dezavantaje

Poziția de dormit e importantă mai ales dacă suferi de anumite afecțiuni. Iată care sunt cele mai bune și cele mai...215

11 iul 00:00SănătateTransplantul de cornee: când este recomandat și ce presupune

Corneea este stratul limpede din fața ochiului care ajută la focalizarea luminii, astfel încât să putem vedea clar....200

11 iul 00:00SănătateUntura de rață este benefică sau periculoasă?

Untura de rață este folosită la prepararea multor delicatese – este însă această untură benefică sau,...202

11 iul 00:00SănătateCartofii au doar beneficii, dacă știi cum să îi consumi

Cartofii sunt asociați în special cu alimentele prăjite, dăunătoare și care îngrașă, iar timp de secole au avut...211

11 iul 17:45SănătateCum să nu te îngrași în concediu la all inclusive

Este foarte dificil, dacă nu aproape imposibil, să te abții de la mâncare atunci când toate simțurile îți sunt...198

11 iul 00:00SănătateMedicamente pentru prostată: cum se alege tratamentul, în funcție de afecțiune

199

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT