rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ziua Marinei la Constanța: participarea, doar cu test PCR și dovada VACCINĂRII

Atenție, constănțeni! Dacă vreți să participați la Ziua Marinei, aveți nevoie de test PCR sau dovada vaccinării.

Statul Major al Forțelor Navale organizează, în perioada 4-15 august, în orașele Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și București, o serie de activități dedicate Zilei Marinei Române. Anul acesta, activitățile se vor desfășura, atât în mediul online, cât și cu participarea publicului, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române va fi publicată o serie de materiale video, intitulată „Lecția de Istorie: Marina Militară Română modernă, 1860 - 2021”, pentru a aduce în atenția publicului aspectele importante ale evoluției Forțelor Navale Române, și vor fi lansate concursurile tematice „Marea în culori”, „Ce fac Forțele Navale pentru tine?”, „Cadet în Forțele Navale” și „Vreau să fiu marinar!”. Alte două proiecte, dedicate celor care au ales să servească Patria în uniforma de marinar, „Oamenii din spatele uniformei de Marină” și „Portret de marinar, schimb de generații”, vor fi accesibile publicului larg în mediul online.

Săptămâna Spiritualității Marinărești începe luni, 9 august, când va fi lansată, pe canalul TVR 1, noua carte de vizită (video) a Forțelor Navale Române. În aceeași zi, la VIVO Mall Constanța va fi prezentată o expoziție de pictură și de fotografie cu tematică marină (expun: Alexandru Ghinea și Marcel Almăjanu), iar la Brăila Mall militarii fluviali vor organiza expoziții de navomodele, instrumente de lucru pe hărțile de navigație și echipamente militare specifice infanteriei marine, ateliere interactive de noduri marinărești și lucrări de matelotaj.

Marți, 10 august, vor fi lansate două noi proiecte de responsabilitate socială, în care sunt implicați marinarii militari, respectiv „Lumea de sub navă”, în colaborare cu Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Filiala Constanța, și „Decada Oceanului Planetar, 2021 - 2030”, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO.

Vineri, 13 august, patru nave militare românești și o navă militară turcească vor ocupa dispozitivul fix din fața clădirii Comandamentului Flotei, de pe faleza din Constanța. Acestea vor arbora pavilionul, geacul, marele pavoaz și pavoazul electric în zilele de 14 și 15 august.

Ziua Recunoștinței va fi marcată sâmbătă, 14 august, când vor fi organizate ceremonii de depuneri coroane de flori la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, pentru a cinsti memoria eroilor marinari. Totodată, la Constanța va fi organizată, în portul militar, o festivitate de acordare a unor embleme, plachete și medalii personalului militar și civil, care a obținut rezultate meritorii în procesul de instrucție din ultimul an.

Anul acesta, porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea vor putea fi vizitate de populația civilă sâmbătă, 14 august, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. „Ziua Porților Deschise”, în porturile militare, va fi organizată conform următorului program orar: Constanța – orele 09.00-17.00, cu acces pe la Poarta 1 și Poarta 1 bis, până la ora 16.00; Mangalia – orele 09.00-15.00; Brăila – orele 10.00-15.00; Tulcea – orele 10.00-15.00. În cele patru locații, vizitatorii vor avea ocazia să viziteze expozițiile de tehnică și armament și să interacționeze cu marinarii militari și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ militar de marină.

Nu vor lipsi de la ediția din acest an a sărbătorii tuturor marinarilor, militari și civili, concertele susținute de Muzica Militară a Forțelor Navale. Reprezentațiile vor fi accesibile publicului larg și se vor desfășura pe Faleza Cazinoului din Constanța, duminică, 8 august, orele 19.00 – 20.00, respectiv vineri, 13 august, orele 19.00 – 20.00.

Duminică, 15 august, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, va fi organizată o ceremonie, în portul militar Constanța, în intervalul orar 10.00-11.00, în cadrul căreia va fi citit ordinul comun al miniștrilor apărării naționale, transporturilor și administrației și internelor, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” și Direcției Hidrografice Maritime. Navele aflate pe mare, în dispozitivul din fața clădirii Comandamentului Flotei, vor executa o defilare navală pe itinerariul Constanța – Midia și retur; o formație de aeronave, formată din trei elicoptere Puma și patru avioane F-16 românești, precum și două avioane Typhoon britanice și un avion Poseidon (P-8) american, va survola dispozitivul de nave și portul militar Constanța, în jurul orei 11.00. Ziua se va încheia cu retragerea cu torțe, la ora 20.30, pe traseul Cazino - Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu, precum și cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanța.

Televiziunea Română va fi Official Broadcaster al evenimentului din data de 15 august.

Persoanele (cu vârsta minimă de 12 ani) care doresc să participe la activitățile organizate în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente:

• rezultatul negativ al unui test PCR/antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte;

• dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică;

• un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei de 14 august.

M.P., A.F.

joi, 5 august 20212746
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Trei adolescenți au fost arestaţi pentru uciderea unui băiat cu autism. Tânărul a fost ademenit şi înjunghiat într-un parc
Comentarii

00sadsad(6 aug 21:31)
varza de articol in titlu spuneti cu test pcr si dovada si in articol spuneti cu test pcr sau dovada vaccinare
01recomandare(6 aug 19:35)
de vizionat, CASIAN DE LA NAVODARI, pe yt
00Serban(6 aug 18:54)
In titlu: test PCR si dovada VACCINARII In articol: test PCR sau dovada vaccinarii Jurnalistii lui peste.
12@O masura justa(6 aug 18:14)
Daca langa cort puneau si un gratar de mici precis faceai si treia doza!!!
05horia(6 aug 18:13)
nu mai platesc taxe de la anu! nu sunt vaccinat!
04Cort vaccinare pe faleza(6 aug 16:11)
Au montat un cort in fata cazinoului. Dupa ce si au luat injuraturi de la turisti si nu s a vaccinat nimeni au strans calabalacul ca se faceau de rusine.
04Bai ce bine ca mi-ati zis(6 aug 15:59)
Acum dau fuga la vaccinat, chiar nu mai puteam sa dorm de grija, ma zvarcoleam in pat cu grija asta ca nu ma pot duce la ziua marinei. Uite ca m-ati convins in sfarsit sa ma vaccinez. Ce sa zic, o propaganda mult mai buna decat daca imi spuneati ca nu voi pati nimic de la vaccin si ca nu sunt un cobai. Chiar ma gandeam ca mai bine la ziua marinei decat sa fiu sanatos.
15Mihai(6 aug 12:26)
Ziua lor, festivitatile lor,la fel ca in anii trecuti.Ei la umbra, noi si cu ochii in soare.Pentru mine, "Regata Marilor Veliere,"cum a fost in 2013 si 2015 a fost adevarata sarbatoare a marinarilor
013Pt. O masura justa(6 aug 10:22)
Daca voi sunte ti spalati pe creier e problema voastra pupati l pe iohanis prin toate gaurile sunt niste masuri care nu au avut niciun efect si nu vor avea nici de acum incolo infectati va intre voi astia vaccinati
151O masura justa(6 aug 09:44)
Organizatorul oricarui eveniment are dreptul si obligatia sa elimine potentiale pericole ce pot aduce prejudicii participantilor....
113Ca sa va faceti o idee...(6 aug 09:43)
Asta-i viitorul ! Exact ca in filmele SF , vor fi doua lumi diferite.... o lume in care toti sunt supusi si controlati de guverne , si o alta lume a partizanilor , nelegiuitilor , a celor care lupta impotriva vaccinului si a sistemului !
212nume(6 aug 09:00)
sa va fie rudine,jegurilor!astai discriminare,nazim,rasism.....jigodism...oameni fara coloana vertebrala!
212Hahahaha(6 aug 00:17)
hahahaha ha ha
221Sa ma fwt pe ziua lor(5 aug 23:20)
Stai ca dau acum la 12 sa fac vaccinul sa merg la ziua marinei. Huooa!
323cacat cel mare(5 aug 23:10)
o sa serbeze iar singur cu lacheii ca de 1 decembrie ... in ce hal a ajuns tarisoara
226alin(5 aug 22:27)
Oricum nu mai avem nave. Ce sa vedem? Niste fier vechi vopsit?
331klaus(5 aug 21:48)
Sunt vaccinat si acum ce fac ? Nu pot merge si cu prietena , care nu este vaccinata ? Suna a evrei pe vremea SS-ului , cand cei cu stema lui David erau discriminati . Medici nazisti de la Birkenau , ar fi invidiosi , fata de ceea ce se intampla in ziua de azi .
326Eu..(5 aug 21:11)
Neinteresant...............
738mizerabil(5 aug 21:01)
jegoase decizii. Cei nevaccinati sunt si vor fi mult mai sanatosi decat cei vaccinati
122vova(5 aug 20:57)
participoa si corvetele voastre alea noi?
786ee6(5 aug 20:11)
Ceai facut Bobita? Sti ce zic? Sti s-au nu sti?
017Si Sau(5 aug 20:04)
Si test si dovada vaccinarii ? In articol scrie sau ,in titlu si.
233Gelb Sterne(5 aug 20:00)
Merge cu stea galbena cusuta la rever?ca e tot una,doar ca aveti telefoane mobile si e scootere
mai mult...Replica
27 sep 22:50ReplicaACUZAȚII la teatrul OLEG DANOVSKI: Avem colegi cu COVID dar mergem la SPECTACOLE în țară!

Mai mulți angajați ai Teatrului de Operă și Balet vin cu acuzații destul de grave la adresa conducerii. Aceștia...1399

27 sep 00:00ReplicaCOVID-19: Care sunt localitățile constănțene cu CEA MAI MARE INCIDENȚĂ5063
28 sep 12:03ReplicaMINISTRUL Agriculturii, Adrian Oros DEMISIONEAZĂ... din cauza lui CÎȚU455
28 sep 23:56ReplicaUn CONSILIER din PORTUL Constanța a fost numit ȘEFUL companiei naționale de AUTOSTRĂZI!

Un fost consilier din Portul Constanța, care a fost până de curând chiar și director general adjunct al companiei,...2433

28 sep 00:21ReplicaGROPOȘILĂ de la SMARALD LAKE RESIDENCE ar mai vrea UN ETAJ în zona CAMPUS, dacă s-ar putea…1021
28 sep 10:26ReplicaCE spun CONSTĂNȚENII despre VACCIN! VIDEO2080
28 sep 00:24ReplicaUn FOST POLIȚIST, CONDAMNAT pentru LUARE de MITĂ, vrea să reintre în POLIȚIE din sursă EXTERNĂ

Petre Larie, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, a cerut anularea actului prin care s-a dispus...1998

28 sep 00:26ReplicaClubul Sportiv Farul, OBLIGAT să PLĂTEASCĂ 250.000 de lei CONSILIULUI JUDEȚEAN924
28 sep 23:34ReplicaUn GREFIER din CONSTANȚA se ZBATE să obțină SALARIU mai MARE, în instanță!1026
28 sep 23:33ReplicaTRAFICANT de CANABIS din CERNAVODĂ, CONDAMNAT cu EXECUTARE

Mihai Mihăilescu a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, în regim privativ de libertate, pentru trafic de...1421

28 sep 23:31ReplicaNorul TOXIC a INTRAT în România: MEDICII fac apel la populaţie să se PROTEJEZE!2002
28 sep 23:26ReplicaLICEUL SPORTIV NICOLAE ROTARU ar putea PRIMI mai mulți BANI pentru REABILITARE357
Vremea
17.4°17.4° - 17.8° marţi, 28 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 5.47 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/4916331163235
5/403926237328
joker163243620
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 sep 00:00SportCSU Craiova a învins Dinamo, scor 5-0, în Liga I

Formaţia CS Universitatea Craiova a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), echipa Dinamo, în ultimul...208

28 sep 00:00SportCe a spus Igor Surkis în ziua în care Mircea Lucescu și-a prelungit până în 2024 contractul cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu şi-a prelungit cu un an contractul cu echipa de fotbal Dinamo Kiev, până în 2024, a anunţat...310

28 sep 00:00SportAntrenorul lui PSG intervine în conflictul dintre Neymar și Mbappe: 'Astfel de lucruri se întâmplă în fotbal'

Tehnicianul Mauricio Pochettino a vorbit, luni, despre conflictul dintre Kylian Mbappe şi Neymar Jr, după ce francezul...215

28 sep 00:00SportMijlocaşul român Eric Bicfalvi a marcat pentru Ural în campionatul Rusiei

Mijlocaşul Eric Bicfalvi a marcat un gol pentru Ural în victoria, scor 2-0, cu Arsenal Tula, din campionatul Rusiei,...114

Local
28 sep 23:03LocalContinuă programul de MODERNIZARE a tramei stradale din municipiul Constanța

Lucrările se desfășoară conform planificării. Pe strada Liliacului, se reabilitează infrastructura rutieră pe...411

28 sep 23:00LocalPolițiștii locali au aplicat 168 de SANCȚIUNI pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Domeniul public nu e coș de gunoi! Persoanele fizice sau juridice care acționează împotriva Constanței nu scapă de...375

28 sep 23:00LocalINCENDIU de VEGETAȚIE USCATĂ, în localitatea GRECI

288

28 sep 22:59LocalAnul universitar începe VINERI. Iată cum vor învăța studenții constănțeni

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează vineri, 1 octombrie 2021, de la ora 11.00, festivitatea de...1254

28 sep 23:00LocalVizita delegației Primăriei metropolitane Eskișehir din Turcia, la Constanța

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit alături de numeroși parteneri locali, vizita unei...451

28 sep 12:02LocalRAEDPP pune la BĂTAIE 645.270 de lei pentru servicii de CURĂȚENIE

Regia Autonomă ,,Exploatarea Domeniului Public și Privat” se apucă de curățenie și igienizarea piețelor din...389

28 sep 23:01LocalAMENZI în BĂNEASA, pentru CERŞETORIE şi VAGABONDAJ

Polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii...503

28 sep 23:03LocalDOSAR PENAL pentru un BĂRBAT prins cu 42 de kilograme de peşte

În timpul desfășurării activităților de serviciu, la data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiști...798

28 sep 23:01LocalAtenție, șoferi! Se desfășoară lucrări de asfaltare în zona Dacia

393

Politică
28 sep 23:00PoliticăAvocații Elenei Udrea LUAȚI ÎN COLIMATOR de instanță la audierea MARTORILOR

Situație tensionată, luni la Curtea de Apel București, unde au avut loc noi audieri în dosarul de mare corupție al...496

28 sep 22:59PoliticăFlorin Cîțu: USR PLUS preferă să stea lângă PSD și AUR

USR PLUS preferă să stea lângă AUR și PSD, spune prim-ministrul Florin Cîțu, după ce cei doi co-președinți ai...345

28 sep 23:00PoliticăLudovic Orban: ”Nu pot fi înfrânt! Cîțu nu va mai fi prim-ministru!”

569

Interviuri
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1489

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, a fost prezent în studioul Replica, acolo unde, în cadrul unui interviu, a...2294

9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video

Mircea Dobre, fost deputat și ministru al Turismului, acum președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din...1262

11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4180

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...2885

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

11500

Monden
28 sep 00:00MondenCobra Tate, gest de mare omenie. Cum a răsplătit afaceristul un angajat al unei benzinării

Tânărul milionar nu a uitat niciodată de unde a plecat și de fiecare dată când are ocazia îi recompensează pe...211

28 sep 00:00MondenAlina Pușcău, infectată cu COVID-19. Modelul a făcut anunțul în lacrimi pe internet

Alina Pușcău se numără printre victimele nemilosului virus, COVID-19. Modelul a anunțat că a fost depistată cu...203

28 sep 00:00MondenCe ar face Selly pentru România dacă ar fi pentru o zi președinte

114

Mapamond
28 sep 20:46MapamondRezultate alegeri Germania: Social democrații au învins la limită coaliția Angelei Merkel

Social democrații germani au obținut majoritatea voturilor în alegerile naționale de duminică, impunându-se la...536

28 sep 20:46MapamondSan Marino a legalizat avortul prin referendum

La 43 de ani după Italia vecină, cetăţenii micii republici San Marino au votat duminică, într-o proporție...240

28 sep 20:46Mapamond'SFÂRȘITUL LUMII' în Marea Britanie: Rafturi goale în magazine și cozi la benzinării

2917

28 sep 20:45MapamondSerbia a ridicat nivelul de securitate al armatei sale la frontiera cu Kosovo

Serbia a ridicat nivelul de securitate al armatei sale la frontiera cu Kosovo, a transmis duminică Ministerul...349

28 sep 20:45MapamondAvertismentul lui Fauci: Tulpina Delta s-ar putea transforma într-un 'monstru'

Anthony Fauci, invitat la o emisiune a MSNBC, a fost întrebat despre viitorul pandemiei și posibilitatea ca situația...1131

28 sep 20:46MapamondNeutra Elveție votează în favoarea căsătoriei între persoanele de același sex

277

Sănătate
28 sep 00:00SănătateSunt aditivii alimentari artificiali nocivi pentru sănătate?

Aditivii alimentari artificiali pot fi controversați, dar nu sunt atât de nocivi pe cât pot părea. Iată tot ce...99

28 sep 00:00SănătateCe sunt antifungicele și ce tratează?

Antifungicele sunt medicamente utilizate pentru tratarea infecțiilor fungice. Află în cele ce urmează de câte...91

28 sep 00:00SănătateCum să reduci nivelul trigliceridelor cu substanțe extrase din surse naturale

155

28 sep 00:00SănătateBeneficiile deliciosului MUST: bogat în resveratrol si minerale

A sosit sezonul mustului si ar fi pacat sa nu ne bucuram de proprietatile benefice pentru sanatate ale acestuia....111

28 sep 16:49SănătateCât de des trebuie să faci mișcare pentru a te menține în formă?

Frecvența antrenamentelor depinde de o mulțime de factori diferiți - cum ar fi obiectivele de antrenament,...119

28 sep 00:00SănătateDHA, unul dintre acizii grași Omega 3, poate reduce incidența cancerului

Dintre acizii grași Omega 3, DHA sau acidul docosahexaenoic este crucial pentru funcționarea creierului, vedere și...102

28 sep 00:00SănătateSuplimentele cu EPA reduc mortalitatea de cauză cardiovasculară

Rezultatele unei meta-analize au arătat o reducere semnificativ mai mare a riscului cardiovascular în studiile...120

28 sep 00:00Sănătate2 tratamente naturiste pentru părul subțire

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, putem observa cum părul începe să își piardă din volum și strălucire....113

28 sep 00:00SănătateDe ce te poți îngrășa în hipertiroidism

106

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT