REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ziua Marinei la Constanța: participarea, doar cu test PCR și dovada VACCINĂRII

Ziua Marinei la Constanța: participarea, doar cu test PCR și dovada VACCINĂRII

Replica API 5 august 2021 | 20:00 3152

Atenție, constănțeni! Dacă vreți să participați la Ziua Marinei, aveți nevoie de test PCR sau dovada vaccinării.

Statul Major al Forțelor Navale organizează, în perioada 4-15 august, în orașele Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și București, o serie de activități dedicate Zilei Marinei Române. Anul acesta, activitățile se vor desfășura, atât în mediul online, cât și cu participarea publicului, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române va fi publicată o serie de materiale video, intitulată „Lecția de Istorie: Marina Militară Română modernă, 1860 - 2021”, pentru a aduce în atenția publicului aspectele importante ale evoluției Forțelor Navale Române, și vor fi lansate concursurile tematice „Marea în culori”, „Ce fac Forțele Navale pentru tine?”, „Cadet în Forțele Navale” și „Vreau să fiu marinar!”. Alte două proiecte, dedicate celor care au ales să servească Patria în uniforma de marinar, „Oamenii din spatele uniformei de Marină” și „Portret de marinar, schimb de generații”, vor fi accesibile publicului larg în mediul online.

Săptămâna Spiritualității Marinărești începe luni, 9 august, când va fi lansată, pe canalul TVR 1, noua carte de vizită (video) a Forțelor Navale Române. În aceeași zi, la VIVO Mall Constanța va fi prezentată o expoziție de pictură și de fotografie cu tematică marină (expun: Alexandru Ghinea și Marcel Almăjanu), iar la Brăila Mall militarii fluviali vor organiza expoziții de navomodele, instrumente de lucru pe hărțile de navigație și echipamente militare specifice infanteriei marine, ateliere interactive de noduri marinărești și lucrări de matelotaj.

Marți, 10 august, vor fi lansate două noi proiecte de responsabilitate socială, în care sunt implicați marinarii militari, respectiv „Lumea de sub navă”, în colaborare cu Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Filiala Constanța, și „Decada Oceanului Planetar, 2021 - 2030”, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO.

Vineri, 13 august, patru nave militare românești și o navă militară turcească vor ocupa dispozitivul fix din fața clădirii Comandamentului Flotei, de pe faleza din Constanța. Acestea vor arbora pavilionul, geacul, marele pavoaz și pavoazul electric în zilele de 14 și 15 august.

Ziua Recunoștinței va fi marcată sâmbătă, 14 august, când vor fi organizate ceremonii de depuneri coroane de flori la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, pentru a cinsti memoria eroilor marinari. Totodată, la Constanța va fi organizată, în portul militar, o festivitate de acordare a unor embleme, plachete și medalii personalului militar și civil, care a obținut rezultate meritorii în procesul de instrucție din ultimul an.

Anul acesta, porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea vor putea fi vizitate de populația civilă sâmbătă, 14 august, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. „Ziua Porților Deschise”, în porturile militare, va fi organizată conform următorului program orar: Constanța – orele 09.00-17.00, cu acces pe la Poarta 1 și Poarta 1 bis, până la ora 16.00; Mangalia – orele 09.00-15.00; Brăila – orele 10.00-15.00; Tulcea – orele 10.00-15.00. În cele patru locații, vizitatorii vor avea ocazia să viziteze expozițiile de tehnică și armament și să interacționeze cu marinarii militari și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ militar de marină.

Nu vor lipsi de la ediția din acest an a sărbătorii tuturor marinarilor, militari și civili, concertele susținute de Muzica Militară a Forțelor Navale. Reprezentațiile vor fi accesibile publicului larg și se vor desfășura pe Faleza Cazinoului din Constanța, duminică, 8 august, orele 19.00 – 20.00, respectiv vineri, 13 august, orele 19.00 – 20.00.

Duminică, 15 august, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, va fi organizată o ceremonie, în portul militar Constanța, în intervalul orar 10.00-11.00, în cadrul căreia va fi citit ordinul comun al miniștrilor apărării naționale, transporturilor și administrației și internelor, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” și Direcției Hidrografice Maritime. Navele aflate pe mare, în dispozitivul din fața clădirii Comandamentului Flotei, vor executa o defilare navală pe itinerariul Constanța – Midia și retur; o formație de aeronave, formată din trei elicoptere Puma și patru avioane F-16 românești, precum și două avioane Typhoon britanice și un avion Poseidon (P-8) american, va survola dispozitivul de nave și portul militar Constanța, în jurul orei 11.00. Ziua se va încheia cu retragerea cu torțe, la ora 20.30, pe traseul Cazino - Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu, precum și cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanța.

Televiziunea Română va fi Official Broadcaster al evenimentului din data de 15 august.

Persoanele (cu vârsta minimă de 12 ani) care doresc să participe la activitățile organizate în porturile militare Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente:

• rezultatul negativ al unui test PCR/antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte;

• dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică;

• un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei de 14 august.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
varza de articol in titlu spuneti cu test pcr si dovada si in articol spuneti cu test pcr sau dovada vaccinare
0
0
de vizionat, CASIAN DE LA NAVODARI, pe yt
1
0
In titlu: test PCR si dovada VACCINARII In articol: test PCR sau dovada vaccinarii Jurnalistii lui peste.
0
0
Daca langa cort puneau si un gratar de mici precis faceai si treia doza!!!
2
1
nu mai platesc taxe de la anu! nu sunt vaccinat!
5
0
Au montat un cort in fata cazinoului. Dupa ce si au luat injuraturi de la turisti si nu s a vaccinat nimeni au strans calabalacul ca se faceau de rusine.
4
0
Acum dau fuga la vaccinat, chiar nu mai puteam sa dorm de grija, ma zvarcoleam in pat cu grija asta ca nu ma pot duce la ziua marinei. Uite ca m-ati convins in sfarsit sa ma vaccinez. Ce sa zic, o propaganda mult mai buna decat daca imi spuneati ca nu voi pati nimic de la vaccin si ca nu sunt un cobai. Chiar ma gandeam ca mai bine la ziua marinei decat sa fiu sanatos.
4
0
Ziua lor, festivitatile lor,la fel ca in anii trecuti.Ei la umbra, noi si cu ochii in soare.Pentru mine, "Regata Marilor Veliere,"cum a fost in 2013 si 2015 a fost adevarata sarbatoare a marinarilor
5
1
Daca voi sunte ti spalati pe creier e problema voastra pupati l pe iohanis prin toate gaurile sunt niste masuri care nu au avut niciun efect si nu vor avea nici de acum incolo infectati va intre voi astia vaccinati
13
0
Organizatorul oricarui eveniment are dreptul si obligatia sa elimine potentiale pericole ce pot aduce prejudicii participantilor....
1
15
Asta-i viitorul ! Exact ca in filmele SF , vor fi doua lumi diferite.... o lume in care toti sunt supusi si controlati de guverne , si o alta lume a partizanilor , nelegiuitilor , a celor care lupta impotriva vaccinului si a sistemului !
13
1
sa va fie rudine,jegurilor!astai discriminare,nazim,rasism.....jigodism...oameni fara coloana vertebrala!
12
2
hahahaha ha ha
12
2
Stai ca dau acum la 12 sa fac vaccinul sa merg la ziua marinei. Huooa!
21
2
o sa serbeze iar singur cu lacheii ca de 1 decembrie ... in ce hal a ajuns tarisoara
23
3
Oricum nu mai avem nave. Ce sa vedem? Niste fier vechi vopsit?
26
2
Sunt vaccinat si acum ce fac ? Nu pot merge si cu prietena , care nu este vaccinata ? Suna a evrei pe vremea SS-ului , cand cei cu stema lui David erau discriminati . Medici nazisti de la Birkenau , ar fi invidiosi , fata de ceea ce se intampla in ziua de azi .
31
3
Neinteresant...............
26
3
jegoase decizii. Cei nevaccinati sunt si vor fi mult mai sanatosi decat cei vaccinati
38
7
participoa si corvetele voastre alea noi?
22
1
Ceai facut Bobita? Sti ce zic? Sti s-au nu sti?
8
7
Si test si dovada vaccinarii ? In articol scrie sau ,in titlu si.
17
0
Merge cu stea galbena cusuta la rever?ca e tot una,doar ca aveti telefoane mobile si e scootere
33
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102