REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ziua Minorităților Naționale sărbătorită pe 18 decembrie la Biserica Greacă „Metamorphosis”

Ziua Minorităților Naționale sărbătorită pe 18 decembrie la Biserica Greacă „Metamorphosis”

A.L. 14 decembrie 2022 | 00:00 740


Hai să dăm mână cu mână, pentru fotografia din cartea de istorie a orașului Constanța!  CONSTANȚA, 18 decembrie, ora 12.00, Biserica Greacă „ Metamorphosis”, de Ziua Minorităților Naționale.


Evenimentul „Constanța ta, Constanța noastră” va fi organizat duminică, 18 decembrie 2022, între orele 12.00-12.30, pe treptele de la Biserica Greacă „Metamorphosis”, primul lăcaș de cult ortodox din oraș. Cu această ocazie, îi așteptăm pe toți locuitorii Constanței, indiferent de etnie, pentru a sărbători diversitatea de culturi și tradiții, dar și ca să aducem un omagiu patrimoniului cultural și spiritual dobrogean.
Întrucât ne-am propus să ne adunăm cât mai mulți pe treptele bisericii, indiferent de condiție sociala, autoritati , sex sau religie, cu atât mai mult vom demonstra că acest oraș nu este iubit numai de soare, nisip sau de mare, ci că sufletele îngemănate se pot uni mereu în acest oraș! Astfel, îi invităm pe TOȚI constănțenii, pe toți cei care cei ce se simt legați cu sufletul de aproapele lui să participe la această anuală evocare!
România pământ sfânt pentru toți, indiferent de nație, sex, religie! Dobrogea, locul în care se vorbesc atâtea limbi și dialecte, însă limba română este cea care primează. Biserica greacă, prima biserică crestin-ortodoxă din oraș pe ale cărei scări s-au reunit toate aceste suflete în vremuri de restriște sau bucurie, locul sfânt al orașului vechi! Constanța, locul unde în care fiecare cărămidă veche spune o istorie a conviețuirii!

Vă așteptăm cu drag duminică, 18 decembrie, la ora 12.00, pe treptele bisericii grecești „Metamorphosis”, să facem o poză sau, mai bine spus, ACEA FOTOGRAFIE ANUALĂ, care va rămâne nu numai în istoria orașului, ci mai ales în sufletul fiecărui participant! ACEA FOTOGRAFIE pe care o vom arăta cu mândrie urmașilor noștri!
 La eveniment, constănțenii pot participa îmbrăcați în portul tradițional, astfel încât, în fotografia de grup care va fi realizată, să poată fi văzute toate costumele populare ale etnicilor dobrogeni.
 Vă așteptăm cu drag, cu mic, cu mare, pe 18 decembrie, la ora 12.00, la Biserica Greacă "Metamorphosis” să dansăm împreună „Hora Unirii”! Aceată invitație a fost trasmisă de Uniunea Elenă din România- Comunitatea Elenă Elpis Constanța, Comunitatea Rușilor Lipoveni Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România, Forumul Democrat al Germanilor din Constanța, Comunitatea etnicilor Bulgari din Constanța, Discover Dobrogea, Comunitatea Aromână din România, Uniunea Armenilor din România sucursale Constanța, Comunitatea Evreilor Constanța, Liga Culturală a Albanezilor din Romania Filiala Constanța, Uniunea Polonezilor din Romania- Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212