REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Zmeu! A consumat 4 litri de bere şi şi-a făcut de cap la volan

Zmeu! A consumat 4 litri de bere şi şi-a făcut de cap la volan

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 7076

Unii şoferi nu mai au limite! Inconştienţa unor conducători auto, care nu pot rezista în faţa unui pahar de bere, sau mai multe, a condus, de cele mai multe ori, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămări corporale grave sau pagube materiale. Din păcate, în ciuda raziilor poliţiştilor, aceştia continuă să sfideze legea. Cum este şi cazul lui S.H. care, după ce a consumat 4 litri de bere şi jumătate de litru de vin s-a urcat la volan. Un vârstnic de 72 de ani i-a fost victimă. L-a “tăvălit” pe capota maşinii, după care a fugit de la locul accidentului. Mai mult, individual nici nu avea carnet. Magistraţii l-au condamnat la 2 ani pentru fapta sa.

Conform rechizitoriului, polițiștii au fost solicitați să intervină la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au efectuat cercetarea și au stabilit că șoferul S.H. a condus autoturismul fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar la un moment a pierdut controlul volanului, a urcat cu mașina pe trotuar și l-a accidentat pe A.D. de 72 ani. Acesta din urmă se deplasa regulamentar pe trotuar. Individul a părăsit locul faptei fără să coboare din mașină pentru a se interesa de starea victimei. La momentul depistării, conducatorul auto a fost testat cu aparatul Drager, acesta a indicat valoarea de cu o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Serviciul de Ambulanță unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în urma verificărilor în bazele de date, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

A fugit de la locul accidentul pentru că era beat

Inculpatul a declarat că deține un autoturism pentru care nu a făcut încă acte de vânzare cumpărare. În ziua accidentului a consumat 4 litri de bere si 500 de ml de vin, iar apoi a plecat să vândă mașina, cu toate că nu avea permis de conducere. În aceste condiții a pierdut controlul volanului și l-a lovit cu partea din față a mașinii pe un pieton. Pietonul a fost aruncat peste capota mașinii, pe parbriz, partea din dreapta apoi a căzut tot pe trotuar. Geamul mașinii a crăpat și oglinda dreapta s-a rupt de la impactul cu pietonul. Inculpatul s-a speriat deoarece nu avea permis de conducere și era și băut, și a continuat să conducă. După ce a fost depistat de poliție, a fost testat cu aparatul etilotest iar acesta a indicat 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa gaseasca astia de la CCR ceva si pt oamenii astia ca e pacat sa i amendeze asa doar dupa cateva beri
1
0
toata viata, asa scapam de multe!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272