REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Zonă preISTORICĂ: Strada Ştefan cel Mare, RUȘINEA Constanţei!

Zonă preISTORICĂ: Strada Ştefan cel Mare, RUȘINEA Constanţei!

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 1701

Proiecte vs realitate!

Proiecte vs realitate!

„Inima” oraşului Constanţa nu pare a arăta prea bine, în ciuda proiectelor propuse de administraţia locală de-a lungul timpului. Unele băncuţe amplasate au fost deja vandalizate, clădirile aflate în paragină şi mizeria din anumite zone nu oferă nicidecum un aer istoric, ci mai degrabă unul preistoric.

Deşi este o zonă centrală, potenţialul ei nu este exploatat la maxim. Trecătorii par a ocoli acest loc, asta şi din cauza persoanelor dubioase care îl frecventează, iar comercianţii nu se înghesuie pentru a-şi dezvolta afacerile într-un spaţiu sărac din toate punctele de vedere. Coşurile de gunoi şi băncile amplasate anul trecut nu au ameliorat deloc imaginea dezolantă a unei zone lăsată de izbelişte de administraţia locală în trecut.

În octombrie, anul trecut, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău anunţa un nou proiect pentru zona centrală a Constanţei. „Zona pietonală nu înseamnă strict strada Ștefan cel Mare, ci și străzile laterale, unde vom schimba tot ce înseamnă astăzi infrastructură, dalaj, iluminat și vom adăuga spațiu verde, pentru că ne dorim să avem un spațiu public de calitate, este un capitol la care suferim”, spunea primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Valoarea totală a investiției pentru îmbunătăţirea accesului și a mobilităţii pietonale este de 89.854.757,70 lei.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagabou mai dute spre pl noastra de hot,mincinos.Oricum capu nu te ajuta ca sa faci ceva pt Constanta. Cel mai slab primar din Istoria Constantei,iate de mana cu Dancila si aruncativa in mare.Constanta este un oras cu potential mare si arata jalnic,uitati-va la Timisoara Oradea Cluj Sibiu Brasov cum arata. Asta inseamna sa avem un primar INCOMPETENT.
6
1
Fagadau ,Mazare si 20 de ani de pesedism la Constanta.Sictir !
13
0
Singura zona cocheta a Constantei a ramas cam B-dul Mamaia pana spre Delfinariu, sigur, asta daca nu o vezi dintr-un 104 jegos, ce isi gaseste corespondenti in orice oras din tara - si poate in zeci si sute de mii de orase ale lumii. In zona Stefan cel Mare, de cand jumatate din Constanta - ca mai toata lumea - s-a mutat la Mall-uri si poluri, nici pestii nu au mai ramas. S-au ascuns. Mai este doar malul.
13
2
e un exemplu de convietuire pasnica intre actuala etnie majoritara in dobrogea si viitoarea etnie majoritara.Hai cu globalizarea si cu toleranta.Oamenii are drepturi
21
4
Zona Stefan cel Mare trebuie reabilitata de urgenta si redata constantenilor, ca zona de promenada, cu magazine si terase, asa cum au Brasovul, Sibiul etc! Nu sa faca din bulevardul Tomis zona pietonala! Capete patrate de la Primarie!!!
24
2
nu numai zona St cel Mare arata groaznic, toata C-ta arata nasol, nu ai o zona pe care sa o dai exemplu. cu cladiri reconstruite, refacute, cu alei pietonale fara gropi, cu stalpi de iluminat, etc. altii nu au avut "noroc" de mazare si ai lui. ghinion ptr noi. ei vor iesi din puscarii sau vor scapa de dosare, dar ce vacem cu acest oras?
29
0
pai de cand s-au deschis mallurile zona aia a murit, acolo nu se mai poate face nimic, Fagadau gandeste sa faca cafenele pe acolo dar nu merge pentru ca aceea este zona cu locuinte si daca se fac terase acolo cei care locuiesc acolo n-ar sa mai poata dormi in case
16
0
Nici in anii 90 nu era vreun colt de rai. Faptul ca erau magazine si clienti acopereau de fatada situatia care era tragica. In spate la hanul balcan si in piata era tigania de pe lume, case in paragina, gunoi, tigani, plin de tigani, care evident invadasera si stefan cel mare. Odata cu mutarea polului comercial catre mall-uri, magazinele s-au inchis, iar de ramas au ramas doar ei, tiganii. Vremurile de haur nu se mai intorc. Ce se poate face pe termen lung e in primul rand curatenie, apoi e nevoie de oameni cu bani care sa investeasca si sa refaca cladirile respective.
17
1
Partea de la Irish Pub pana la pasaj mai e cum mai e, dar langa Metropol arata ca dupa razboi.
19
0
sa faceti si niste tarabe pt saracele baragladine care vind tigari in capot si papuci
22
0
Scoateti-i pe tigani din casele natioalizate lasate de izbeliste de proprietari ex.str.stefan mihaileanu nr.4 si din caselwe radtp ocupate de tiganii vinzatori de tigari si altele...si zona va avea alta fata
39
0
PE UNDE TE UITI IN CONSTANT VEZI NUMAI TIGANI . AU REUSIT INCOMPETENTI SI HOTI CARE AU PUS MANA PE CONSTANTA SA POPULEZE CONSTANTA CU CEA MAI DE JOS RASA DE OM . CANDVA NE MANDREAM CA SUNTEM DE LA MALUL MARI , ACUM A AJUNS SA NE FIE RUSINE . IN AFARA DE FAPTU CA AVEM MARE , O MARE CARE LA RANDUL EI ESTE COPLESITA DE MANELISM , CONSTRUCTII HAOTICE SI FARA GUST . PE TERMEN LUNG VOM PLATI INDIFERENTA . NESANCTIONAREA PRIN VOT AM LASAT HOTI SA CONDUCA . ESTE DE PLANS .
43
3
Emblema orasului se reflecta intr-o singura strada!!! Vrem nu vrem asta este Constanta.
25
0
Mai Petrut Iacob tu acum ai vazut strada asta infecta sau ai aterizat de pe marte.
15
0
Primaria si edilul sunt hrapareti.
24
1
La fel ca Stefan cel Mare, doua zone disteuse si ei se lauda! Sunt niste incompetenti cei care ne conduc!CONSTANTA O SA RENASCA FARA FAGADAU CARE NU GANDESTE!
33
1
Mandria lui Fagadau si Babu! Ei fac blocuri si pun stapisori! Stalpisori adica sunt FATALAI dupa cum spunea Dana Budeanu! Da sunt MARI FATALAI!
29
3
Centru are Navodari, Buzau si alte orase muuult mai sarace ca acesta. Constanta a ajuns exemplu de oras condus de primari escroci, devenind cel mai jegos oras din tara, desi este printre cel mai bogat!
40
0
s-a accentuat odata cu construirea acelor focare de imbecilitate urbana numite mall.
35
2
Gresit, Constanta e o rusine.
38
0
LA TINE SPATIU VERDE INSEAMNA IARBA CARE CRESTE PRINTRE PAVELE BAGATE DE ACUM 20 ANI
33
2
Alo?! Unde este baaaa centrul vechi Fahadau?! Sa va fie rusine!!! Ma c a c in nisipul de la plaja Cleopatra
27
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272