REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Zona TOMIS NORD – HENRI Coandă intră în REABILITARE!

Zona TOMIS NORD – HENRI Coandă intră în REABILITARE!

Replica API 30 martie 2021 | 21:29 3197

Primăria Constanța a primit undă verde pentru continuarea proiectului ce vizează îmbunătățirea condițiilor de trai în zona Tomis Nord - Henri Coandă. Acest proiect vizează realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, dotarea cu mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat, instalarea de sisteme de supraveghere video și nu numai.

Primăria Constanța, reprezentată de primarul Vergil Chițac, a primit un Certificat de Urbanism pentru continuarea desfășurării proiectului „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă", inclusiv organizare de șantier. Zona vizată de acest proiect este cuprinsă între bulevardul Tomis și străzile Ștefăniță Vodă, Zmeurei, Fragilor, Lotca și Murelor.

Proiect de 7 milioane de lei

Conform listei de proiecte ce cuprind strategia integrată de dezvoltare urbană a polului național de creștere a zonei metropolitan, proiectul ce prevede „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă” are o valoare de 7,000,000.00 lei și are ca perioadă de implementare anii 2017-2023.

Click pe imagine!

Ce îmbunătățiri vor fi aduse zonei

Reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe de teren degradat prin : amenajare spații verzi; achiziția și montarea elementelor constructive de tipul foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spaţii pentru întreţinere/vestiare, scene etc.; realizare de alei pietonale, piste pentru bicicliști, creare trotuare; dotare cu mobilier urban; realizarea sistemului de iluminat și/sau de irigații pe suprafețele supuse intervenției; realizare sisteme de supraveghere video și/sau Wi-Fi în spațiile publice; modernizarea străzilor urbane ce asigură accesul direct către terenurile supuse intervenției; crearea de facilități pentru recreere pe suprafețele amenajate. Acest proiect poate fi realizat în etape, în cadrul unor intervenții/subproiecte.

Citește și:

A fost CUMPĂRAT sistemul de supraveghere VIDEO pentru cartierul Henri Coandă

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba nu faceti piste de biciclisti pe acolo ca ramin aia fara biciclete!!!!ciordales bicicleta
2
0
Azi am scris si eu 2 hartii pe care am scris ca mi iau vila si bmw, le pun in seratar si acolo raman. Asa face si primaria. Mare lucru! Si voi va agitati aici aiurea. N o sa faca nimic da i in masa
3
0
Daramat Henri Coanda si facut parc si.parcare auto. Toti tiganii omoriti si arsi pe camp la Lumina.
9
0
Zona asta nu se poate reabilita decat prin foc si sabie!
11
0
ce mweee va da pnl'u!!!!
5
0
Cetateni din Henri Coanda sunt cetateni ai urbei si obligatia administratiei este sa le acorde si lor dreptu la un trai decent . Nemultumirea celor care arunca vorbe urate , este pentru ca administratia anterioara nu ua facut nimic s-au daca au facut , au facut prea putin pentru majoritatea locuitorilor .
1
13
primaria tine minte,zona aia nu este tomis nord..voi inbunatatiti conditiile de trai ale privilegiatilor din henri coanda..nu a locuitorilor din t nord,nu mai dezinformati ia uite cum ai pierdut cateva zeci de mii de voturi ptr cateva sute de la bronzati...
14
0
7.000.000 lei pentru imbunatatirea traiului celor care sunt scutiti de plata taxelor, excelenta strategie! Dati buzna sa va platiti impozitele ca sa aiba altii pe ce huzuri!
12
0
Ai dracu dar pentru restul cartierelor de ce mama dracului nu fac nimic? Tot timpul Henri Coanda.De peste 40 de ani nu avem asfaltate trotuarul si nici canalaziraile taiate aduse la nivelul trotuarului.Sunt aproape un metru inaltime. Nemernicii bani pe impozite stiu sa ia.Aleile nu au fost niciodata maturate de cei de la Polaris,doar bani stiu ne ia.De ce platim sumele aberante pe taxa de habitat de ani de zile? Oamenii mor de foame sa plateasca aceste impozite si taxe, iar ei se imbogatesc pe spinarea noastra a muritorilor de foame fara locuri de munca.Reduceti taxele hotilor!
19
0
Zici ca tot fagadau e primar
18
1
se vor construi langa Henri Coanda cateva cuptoare cu hornuri inalte stiti voi pentru cine !!! Sapuunnn !!!
14
1
Cand am citit titlul am crezut ca se demoleaza tot si se face un parc
18
0
Actuala conducere a Primariei Constanta continua ce au inceput Mazare si Fagadau. Oare de ce au fost alesi actualii ? Asta este situatia. Se pare ca suntem sortiti esecului datorita diletantilor. A avut dreptate Brucan.
18
0
Facem si noi un zid de 3m imprejur?
17
1
Mutati-i la marginea orasului, pe camp! Investiti in parcari si locuri de joaca pentru cetatenii platitori de taxe si impozite din acest oras. Nu mai subventionati toti hotii si toate putorile. La munca toata lumea!
25
1
Gard electric, paza armata si ai rezolvat problema. Unde pui ca e si mai ieftin.
26
1
Daramati Henri Coanda!
26
2
Mutati in PULA MEA castraveCIORII de aici!! In palas cu ei fmm.. numa proxeneti si curve in baracile alea
25
1
Super treaba... Se vor continua investitiile in zona pentru a muta voturile, nu si locuitorii. Parca altfel era planul, ceva cu desfintarea acelor constructii parca... Offf am si uitat ce ne-au promis in campanie, deja incepem sa ne bucuram ca se vor face imbunatatiri, speram sa se mai construiasca cateva blocuri, sa se inmulteasca si voturile, de data asta sa fie pt galbejiti.
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108