REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Zona TROCADERO, fără ELECTRICITATE și CĂLDURĂ în plină iarnă

Zona TROCADERO, fără ELECTRICITATE și CĂLDURĂ în plină iarnă

Replica API 9 februarie 2021 | 16:50 2506

Constănțenii ce locuiesc în zona Trocadero s-au confruntat cu o avarie de mai bine de 15 ore, timp în care nu au avut energie electrică. Și, cum o problemă nu vine niciodată singură, din această cauză, nu a fost posibilă nici furnizarea energiei termice. Și iată așa se stă pe întuneric și în frig, în plină iarnă, în Constanța.

Constanța anului 2021 pare să fie plină de probleme pe toate liniile, fie că e vorba de infrastructură, de utilități sau de calitatea vieții în unele zone ale orașului. Acestora le sunt adăugate zecile de avarii ce sunt înregistrate săptămânal, la rețeaua de transport a energiei electrice dar și la cea termoficare. Redacția Replica a fost sesizată de locatarii blocului LE36 de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu privire la faptul că stau în beznă și fără căldură de mai bine de 15 ore și nimeni nu le oferă niciun răspuns, nimeni nu știe nimic. „Nu se poate așa ceva. Am ajuns aseară în jurul orei 22 acasă și am constat că nu avem energie electrică. Ne-am chinuit cum am putut și am zis că peste noapte vine curentul însă, iată, este trecut de ora 13 și încă nu a venit. La Enel nu răspunde nimeni, am stat minute în șir să pot fi preluată de un operator și nimic, la Asociația de Proprietari mi-au spus că așteaptă și ei un răspuns și că nu știu ce se întâmplă. Dacă nu este curent nu avem nici căldură și imaginați-vă ce este în bloc... Este groaznic, nici pe timpul lui Ceaușescu nu eram așa”, ne-a declarat Aurora N..

Blocul LE36 și punctul termic

La ENEL, aceeași scuză dintotdeauna: „În cel mai scurt timp”

Reprezentanții E-Distribuție Dobrogea au refuzat să creadă că femeia a așteptat aproximativ 40 de minute pentru a fi preluată de un operator iar legat de întreruperea energiei electrice, aceștia au declarat: „Echipe ale E-Distribuție Dobrogea au intervenit în cursul nopții de duminică și astăzi (n.r. luni, 8 februarie) pentru restabilirea alimentării cu electricitate în cel mai scurt timp posibil a clienților și remedierea defecțiunii apărute la unul dintre posturile de transformare ce deservește perimetrul indicat. Cea mai mare parte a clienților au fost deja realimentați din alte surse urmând ca, până la ora 16, să se revină la schema definitivă de alimentare a tuturor consumatorilor din zonă. Regretăm disconfortul creat.”.

Termoficarea, afectată de avaria ENEL

Contactat a fost și directorul RADET Constanța care ne-a declarat că în acea zonă nu a fost sesizată nicio avarie însă a luat act de solicitarea noastră așa că s-a informat și a revenit cu răspunsul: „Datorită avariei Enel, nu funcționează echipamentele. Furnizăm doar apă caldă de consum pe presiunea de la RAJA și acest lucru ne asigură presiunea doar pentru blocurile cu patru nivele. Nu funcționăm pe apă caldă, ci încălzim apa de la RAJA. Până diseară când dă drumul Enelul la lucrare și repune în funcțiune instalația, nu avem posibilitatea să redăm căldura”, a declarat Liviu Popa, directorul RADET Constanța.

Liviu Popa, director RADET

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum putem sa ne mutam cu electricitatea de la enel la altii, dar tot nu inteleg cine asigura functionarea retelei, adica eu daca ma mut la alt furnizor, tot enel asigura buna funtionare a retelei?
6
0
Enel sunt niste mizerii. Ieri in zona Tomis 3 au oprit curentul fara sa anunte de la ora 20 pana la ora 23.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108