REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Alertă pe litoral. Cinci copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Alertă pe litoral. Cinci copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Replica API 31 iulie 2016 | 14:17 466

Alertă în staţiunea Venus. Cinci copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, vineri noaptea, având nevoie de îngrijiri medicale. Cu toţii au mâncat la all inclusive, acuzând, imediat, dureri de burtă și vărsături. Aceştia erau cazaţi la hotelul Mera din Venus.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Cosumatorului au fost, sâmbătă, 30 iulie a.c., în control la unitatea cu pricine și, din spusele directorului Paul Anghel, nu s-a găsit nimic în neregulă în bucătăria restaurantului Mera. „Am fost în control, totul a fost în regulă, în termen, tot ce se găsea în frigider, în bucătărie. DSV a ridicat probe din mâncare, o să vedem rezultatul“, a spus Anghel.

Culmea este că, alţi turişti s-au îmbolnăvăit aici, în urmă cu o săptămână, după ce au consumat la restaurantul hotelului. Atunci, ANPC a amendat patronul cu 15.000 lei și a dispus remedierea măsurilor. „Este al doilea caz de toxiinfecție la această unitate. Acum o săptămână 14 turiști s-au intoxicat, 3 au ajuns la spital. Atunci, am amendat unitatea cu 15.000 lei. Ulterior, au remediat problemele“, a mai precizat directorul ANPC.

Acesta nu exclude posibilitatea ca o cauză probabilă a îmbolnăvirii să fie consumul alimentelor pe plajă, de la comercianții ambulanți. „S-ar putea să fie vorba și de factori externi. Să fi consumat pe plajă, de la comercianții ambulanți, Noi am verificat, însă este greu să-i găsești. Am sesizat și Poliția, iar oamenii legii au promis că vor face razii în această zonă. Cauza a 50, 60 % din persoanele care se îmbolnăvesc pe litoral este comerțul ambulanț“, a mai completat Anghel. O altă cauză care urmează să se stabiliească ar fi chiar unul din bucătarii restaurantului. „E posibil ca cineva să aibă o problemă, un microb“, a conchis Paul Anghel.

Vezi şi:

Uite mărturia unei turiste intoxicată, la fel ca și copilul ei, din cauza mâncării de la restaurantul hotelului Mera, din Venus

http://www.replicaonline.ro/comisarii-anpc-razie-pe-litoral-iata-ce-au-descoperit-285179/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614