REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANAF poate verifica maşinile aflate în trafic: „Cei care se duc la ţară şi vin cu o ladă cu prune să stea liniştiţi!”

ANAF poate verifica maşinile aflate în trafic: „Cei care se duc la ţară şi vin cu o ladă cu prune să stea liniştiţi!”

Replica API 17 februarie 2015 | 23:14 2035

Precizări de la inspectorii Antifraudă

Precizări de la inspectorii Antifraudă

Sursa foto: stiri.com.ro

În urma articolului apărut în cotidianul „Replica” de Constanţa, în care şeful AJFP Constanţa, Emil Raul Mihăilescu, a explicat că inspectorii Antifraudă vor demara controale pe latura evaziunii fiscale în trafic, cititorii au întrebat ce li se va întâmpla dacă vor aduce de la ţară prune şi vor fi opriţi în trafic. „Cei care se duc la ţară şi vin cu o ladă cu prune să stea liniştiţi”, a răspuns spus Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Funcţionarii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au voie să oprească şoferii în trafic! Acesta a fost titlul care a stârnit multe reacţii, mai ales în mediul virtual, oamenii întrebându-se ce anume vor controla. Astfel, directorul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa, Emil Raul Mihăilescu a menţionat că este vorba despre inspectorii de la Antifraudă, care vor demara controale pe latura evaziunii fiscale: „Este vorba despre faptul că pot opri maşini de transport marfă sau orice fel de transport, unde există suspiciunea că s-ar transporta fără documente de provenienţă sau că fac obiectul unei infracţiuni. Practic, se va verifica încărcătura”. Însă, şi aici constănţenii au avut semne de întrebare. Spre exemplu, un cititor al cotidianului „Replica” a întrebat: „Vin de la ţară, unde am o livadă, cu 200 de kilograme de prune să fac gem, dulceaţă şi ceva ţuică. De unde vrei factură? Explicaţi să înţeleagă tot poporul”. Contactat de „Replica”, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea, a explicat cum stau lucrurile. „În mod normal, dacă este vorba despre o livadă, trebuie să existe nişte acte, nu? Însă, întrebarea mea este: cu ce maşină transportă acele prune, spre exemplu? Maşină personală? Păi, în acest caz, trebuie să menţionez că noi controlăm doar autovehiculele care transportă marfă. Când e vorba de 200 de kilograme… este foarte greu să le cari cu maşina personală. Dacă este vorba de zeci de kilograme, este altceva. Prin urmare, dacă avem o cantitate mare de marfă, cum e şi cea cu 200 de kilograme, automat eşti şi producător şi trebuie să existe acte. Dacă e vorba de un sac de cartofi pe care omul l-a cumpărat pentru iarnă, vă daţi seama că nu se întâmplă nimic. Maşinile personale nu sunt verificate decât în cazuri speciale, dar, în general, nu le luăm în calcul. Se verifică doar transporturile de marfă”, a explicat Alexandru Cristea. Însă, pe baza a ce se fac aceste controale? Sunt verificaţi şi samsarii? „Aici este foarte simplu, pe ei îi putem lua direct de la vânzare. Cât despre controalele în trafic, acestea se fac în baza analizei de risc. Acestea se întocmesc în baza mai multor criterii, precum sesizări, verificări, monitorizări de-ale noastre, declaraţiile obligatorii care se depun la organul fiscal cât, traseul mărfii şi pe baza altor informaţii. Cei care se duc la ţară şi vin cu o ladă cu prune să stea liniştiţi”, a mai spus Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102