REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Anchetă la Ambulanţă: Asistenta care a lăsat un turist să moară în Mamaia a demisionat

Anchetă la Ambulanţă: Asistenta care a lăsat un turist să moară în Mamaia a demisionat

Replica API 2 septembrie 2014 | 00:00 379

Directorul Popescu: Nu ne-am confruntat cu o asemenea situaţie

Directorul Popescu: Nu ne-am confruntat cu o asemenea situaţie

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Vasile Popescu, a anunţat, luni, că a declanşat o anchetă în cazul turistului care a decedat după ce o asistentă nu i-a acordat prim-ajutor şi a decis să îi desfacă acesteia contractul de muncă. La aflarea veştii, femeia a demisionat.

"S-a făcut o anchetă. Este inacceptabil comportamentul asistentei, motiv pentru care am dispus Comitetului Director desfacerea contractului de muncă, dar nu a mai fost cazul pentru că asistenta şi-a dat demisia şi a plecat. Avea vreo 5 ani de când lucra la noi. Probleme de acest gen nu suportăm. Sunt lucruri care se pot remedia, dar sunt lucruri la care nu mai stai să le discuţi. Asistenta nu a urmat procedurile pe care trebuia să le urmeze. A trecut prin atâtea cursuri. Ea motivează că cineva din mulţime i-a spus că bărbatul respectiv era mort de o oră, dar nu trebuia să se ia după acele afirmaţii, trebuia să verifice starea pacientului, să îşi facă treaba, lucru pe care ea nu l-a făcut. S-a intimidat. Ori dacă la acest caz s-a intimidat, ne-am gândit că se poate intimida şi mâine. Sunt lucruri care se mai iartă, dar sunt şi lucruri peste care nu poţi trece. Ne pare rău că s-a întâmplat un asemenea eveniment, dar dacă nu luăm asemenea măsuri, atunci riscăm să ne trezim cu o altă situaţie de acest gen", a declarat, pentru "Replica", dr. Vasile Popescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Serviciul de Ambulanţă funcţionează cu 152 de asistente. "Avem un deficit de personal, dar acesta nu este un motiv să acceptăm cazuri de genul acesta. Avem un deficit de 12-14 asistente. Pe locul rămas liber o să angajăm pe altcineva. Postul va fi scos la concurs. Nu ne-am confruntat cu o asemenea situaţie. Evident că fiecare şef de compartiment, fiecare şef de substaţie va vorbi cu angajaţii pentru a evita astfel de situaţii", a declarat dr. Popescu. Reamintim faptul că unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din Vrancea, i s-a făcut rău sâmbătă, în centrul staţiunii Mamaia, iar cei prezenţi au chemat Ambulanţa, la faţa locului ajungând un echipaj fără medic, doar cu asistentă medicală. Câţiva martori au imortalizat scena cu telefoanele mobile, aceştia susţinând în inregistrare că asistenta nu i-a acordat primul ajutor bărbatului respectiv.

Anchetă şi la SMURD: paramedicii care au băgat bani la pariuri sportive, sancţionaţi disciplinar!

Cazul asistentei de la Ambulanţă nu este singular. Un echipaj SMURD, format din trei paramedici, a ajuns în atenţia şefilor după ce a vizitat în timpul serviciului sediul Public Bet din zona Far pentru a sta la coadă la pariuri sportive. Şoferul i-a aşteptat la maşină, iar doi paramedici au zăbovit 15 minute în incinta casei de pariuri sportive nu pentru că aveau vreo solicitare, ci pentru a băga bani în bilete. Întrucât şi-au permis luxul de a folosi maşina instituţiei în scopuri personale, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea vor fi sancţionaţi disciplinar. "Cu certitudine vă spun că la nivelul Inspectoratului s-au demarat procedurile interne pentru stabilirea unor sancţiuni disciplinare în cazul celor trei paramedici. Se va verifica situaţia lor cu exactitate. Atât ambulanţele SMURD, cât şi autospecialele de pompieri, nu părăsesc subunitatea dacă nu au intervenţie. Fiind vorba de o ambulanţă SMURD, cu echipaj de prim-ajutor, nu îşi permite să plece aşa oricum. Cu siguranţă se întorceau de la o intervenţie", au declarat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369