REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Athos, câinele poliţist care a ajutat în ancheta violului de la Osmancea şi Bella, tânăra succesoare

Athos, câinele poliţist care a ajutat în ancheta violului de la Osmancea şi Bella, tânăra succesoare

Replica API 26 martie 2014 | 00:00 429

Poliţiştii blănoşi

Poliţiştii blănoşi

Crime, violuri, tâlhării, furturi, toate sunt cazuri ce intră în competenţa poliţiştilor constănţeni, dar şi a procurorilor. Însă, la anchete mai iau parte şi cei mai buni prieteni ai omului - câinii, cei cu statut de "poliţist". Athos este un Ciobănesc German în vârstă de 7 ani şi a ajutat în multe cazuri, precum violul de la Osmancea. Însă, o micuţă jucăuşă a apărut în peisaj de numai câteva zile, fiind vorba de Bella, de trei luni, care va fi şi ea antrenată în aceeaşi "meserie", fiind repartizată Poliţiei municipiului Constanţa.

Athos este deja veteran, cu epoleţi bine prinşi de blăniţă. Are şapte ani de viaţă şi şase de activitate în cadrul Poliţiei Mangalia. La acţiunile prilejuite de Ziua Poliţiei Române a oferit un spectacol pe cinste, arătându-şi talentul poliţienesc. "Athos este dresat la Centrul Chinologic Sibiu, special pentru cursul de urmă", a precizat agentul şef principal Cristian Stoian, de la Biroul Criminalistic din cadrul Poliţiei Mangalia. Blănosul a participat la multe acţiuni, a ajutat în multe anchete şi chiar a ieşit pe primul loc. "Câinele de urmă este folosit la mai multe acţiuni: furturi, tâlhării, violuri, în general el ia urma. De şase ani de zile Athos este în slujba Poliţiei, pentru că un an de zile a fost antrenat şi disciplinat. A ajutat la multe anchete, în anul 2010 a fost pe primul loc, a găsit în localitatea Osmancea o femeie violată şi tâlhărită, apoi infractorul a fost găsit la aproximativ 3 kilometri distanţă, într-un imobil, ascuns sub pat", a mai spus Cristian Stoian. Este vorba despre cazul din data de 5 iulie 2010, când poliţiştii din Mereni au fost sesizaţi de către Ioana S., de 74 de ani, din localitatea Osmancea, cu privire la faptul că a fost victima unui viol, după care a fost tâlhărită. Femeia a povestit cum o persoană necunoscută a intrat în casa ei, a bătut-o, a violat-o şi i-a furat bijuteriile ce le purta, respectiv cerceii şi verigheta. Atunci a intrat Athos în acţiune şi a luat urma hoţului, ce a fost depistat la 3 kilometri distanţă, ascuns sub pat, în domiciliul surorii lui. Revenind şi la Bella, micuţa jucăuşă, cu siguranţă va deveni la fel de bună ca şi Athos. A fost achiziţionată de numai câteva zile şi urmează să fie antrenată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si prostul isi snopea in bataie acasa nevasta. Ce idiot.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218