REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Au reînceput tensiunile: "Dacă se rupe USL, va fi din vina PNL"

Au reînceput tensiunile: "Dacă se rupe USL, va fi din vina PNL"

Replica API 4 ianuarie 2014 | 00:00 266

Social-democraţii şi liberalii reiau, în 2014, tema ruperii USL. Discuţiile pe acest subiect, începute încă de acum câteva luni, au reizbucnit în cea de-a doua zi a noului an. În timp ce vicepreşedintele PNL Florin Ţurcanu, şeful liberalilor botoşăneni, a declarat că va propune în viitoarea şedinţă a conducerii PNL organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru revalidarea candidaturii lui Crin Antonescu la preşedinţia României, liderul PSD Gabriela Vrânceanu Firea a aruncat "bomba" în cadrul unei emisiuni televizate. Vorbind despre o potenţială rupere a USL, Firea a "fixat" şi o dată: "Cel mai bine ar fi în luna martie. În aprilie începe campania pentru europarlamentare şi avem nevoie de o situaţie clară. Să ştiu pe picior joc, ca să zic aşa".

"Liberalii, din prima zi au încălcat protocolul USL. Nu ştiu ce e atât de greu să respecte un protocol, dar pun în pericol întregul proiect USL pentru aceste orgolii locale. USL-ul fost pus în pericol de nişte orgolii punctuale, provinciale, dacă vreţi", a mai declarat Firea. Cum rămâne cu candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia României? Ei bine, Firea a lămurit-o şi pe asta: "Eu personal am spus "votez Crin Antonescu", pentru că îl respect, îl apreciez, îl stimez, l-am avut invitat la zeci de emisiuni, ştiu că este un om inteligent, este un om respectabil, un candidat redutabil. Dar acum - de exemplu vorbesc despre organizaţia mea de la Ilfov, PSD Ilfov, ca preşedinte - colegii mei nu au aceleaşi sentimente". Cu alte cuvinte, ea l-ar vota pe Antonescu, dar... nu crede că şi colegii săi ar face acelaşi lucru. Este readusă astfel în discuţie dorinţa social-democraţilor de a avea propriul candidat la preşedinţie, prin urmare, solicitarea vicepreşedintelui PNL Florin Ţurcanu, privind un congres de re-validare a candidaturii lui Crin Antonescu este destul de riscantă. Pe de altă parte, social-democraţi constănţeni au declarat, pentru Replica, faptul că "Dacă se rupe USL, va fi din vina PNL".

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367