REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Autorităţi MINCINOASE. Şoferii sunt puşi în pericol, cu bună ştiinţă, pe mai multe drumuri şi poduri - VIDEO

Autorităţi MINCINOASE. Şoferii sunt puşi în pericol, cu bună ştiinţă, pe mai multe drumuri şi poduri - VIDEO

Replica API 21 decembrie 2016 | 00:33 368

Risc crescut de accidente rutiere pe mai multe rute din judeţul Constanţa! Cu toate că Regionala de Drumuri şi Poduri a dat asigurări, prin directorul Marin Dima, că cel puţin pe Podul IPMC din municipiul Constanţa se va interveni imediat după sesizare, iată că au trecut două săptămâni şi nu s-a mişcat nimic! Amintim că Dima a fost anunţat, de reporterii „Replica” de Constanţa, că şoferii sunt nemulţumiţi de iluminatul public şi că se simt în pericol, şeful regionalei reacţionând prompt: „Acum intervenim”. În realitate, declaraţia a rămas doar declaraţie, în continuare bezna fiind „prietena” conducătorilor auto pe podul amintit. Aceeaşi beznă este prezentă şi pe autostrada A4 (situaţie de asemenea reclamată de şoferi de mai multe săptămâni), la fel şi pe DN 3 (drumul care leagă Constanţa de Valu lui Traian).

Pasajul rutier Filimon Sârbu din Constanţa face legătura dintre varianta municipiului Constanţa şi cartierul CET, fiind extrem de circulat de şoferi. De când a fost reabilitat, podul IPMC este preferat de mulţi dintre constănţenii care vor să ajungă în sudul oraşului. Astfel, şoferii care traversează cele două zone pe timpul nopţii au sesizat faptul că iluminatul public de pe podul IPMC este problematic, vizibilitatea fiind redusă şi existând posibilitatea producerii de accidente rutiere. „Aţi circulat vreodată noaptea pe podul de la IPMC? Este beznă totală. Sunt stâlpi... au şi becuri, dar nu luminează până jos pe carosabil. Este un pericol public”, a declarat Cristi Dima, un constănţean care a decis să facă o sesizare în acest sens, către Primăria Constanţa. În plus, din cele observate de reporterii „Replica”, există stâlpi care „au intrat în concediu”, însă nimeni de la Regionala de Drumuri şi Poduri n-a sesizat că există o problemă! De asemenea, iluminatul public este o problemă şi pe DN3 Constanţa - Valu lui Traian (distanţă de circa 15 kilometri). Mai exact, regionala în grija căreia se află acest drum nu a „gândit” că ar fi necesari stâlpi de iluminat. Referitor la autostrada A4, deşi au fost montaţi stâlpi, nici până în prezent ei nu au fost puşi în funcţiune, situaţie reclamată de şoferi de mai mult timp. De revoltă, oamenii au postat chiar şi filmuleţe pe Facebook, însă şi în acest caz conducerea regionalei este... oarbă şi surdă!

Ce spunea Marin Dima pe data de 5 decembrie!

„Iluminatul de pe podul IPMC se va remedia, becurile sunt schimbate periodic. Dacă nu funcţionează un bec, circulaţia rutieră nu se va periclita. Lucrările de înlocuire a becurilor arse se realizază numai cu un utilaj de lucru la înălţime. Problema va fi remediată imediat, asta însemnând chiar acum”, declara în data de 5 decembrie a.c. directorul DRDP Constanţa, Marin Dima. Cuvântul „acum” a fost însă o „mică minciunică”, în continuare iluminatul fiind la fel ca în momentul sesizării.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614