REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bătaie de joc pe banii cetăţenilor: DRUMUL din Mamaia Sat, pasat de la o firmă la alta

Bătaie de joc pe banii cetăţenilor: DRUMUL din Mamaia Sat, pasat de la o firmă la alta

Replica API 3 decembrie 2015 | 17:26 279

Viceprimarul din Năvodari se declară dezamăgit de constructor

Viceprimarul din Năvodari se declară dezamăgit de constructor

Drumurile din Năvodari au prins contur şi cam atât. Lucrările au fost întârziate mult timp iar autorităţile se declară profund nemulţumite de acest lucru: „Niciodată nu s-au ţinut de cuvânt. De asta sunt extrem de dezamăgit de modul în care au lucrat”, a declarat viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru. Drumurile dintre Mamaia şi Năvodari, respectiv Năvodari- Lumina sunt „programate” să fie gata până la sfârşitul anului curent, mai spune vicele.

„Termenul este la finalul anului. Mă întrebaţi pe mine, iar eu să vă zic o dată şi ăia să nu o respecte ca întotdeauna? Ce să vă zic? Primăria e supărată pe constructori. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei, am stabilit data cutare. Niciodată nu s-au ţinut de cuvânt. De asta sunt extrem de dezamăgit de modul în care s-a lucrat”, a declarat, pentru „Replica”, viceprimarul Florin Chelaru. Întrebat dacă firma care s-a ocupat de drumul dintre staţiunea Mamaia şi Năvodari, respectiv SC Tel Drum SA, a fost sancţionată în vreun fel pentru aceste întârzieri, Chelaru a adăugat:

„Se sancţionează conform contractului pe care îl avem cu ei. Asta fără doar şi poate. Adică nici nu intră în discuţie. Există un procent calculat în cadrul contractului din care noi o să luăm înapoi. Iar ca să pot să-i dau afară la momentul ăsta, pierd toţi banii şi nu mai am timp să fac licitaţii. Licitaţia în sine durează foarte mult timp. Eu nu mai vreau să vorbesc decât în numele meu. Eu sunt supărat pe ei. Primarul Matei (Nicolae Matei –n.r.) la fel, şi eu la fel, suntem nemulţumiţi de modul în care au gestionat lucrarea. Suntem dezamăgiţi de modul în care au lucrat”.

Reprezentanţii firmei Tel Drum oferă o explicaţie privind situaţia actuală, însă nu sunt siguri că lucrările se vor finaliza anul acesta: „Lucrările trebuie finalizate pe la sfârşitul lunii decembrie. Sunt multe cauze ale întârzierilor. Cauza principală a fost un proiect de la Enel care nu s-a putut executa. Acum două săptămâni a ajuns proiectul la noi. Nu s-au putut executa lucrările de trotuare pentru că toate cablurile sunt pe sub trotuar şi sub pistă. Deci trotuarele, pistele şi spaţiile verzi nu s-au putut executa. Şi mai sunt două sensuri giratorii nefinalizate tot din cauza acestor cabluri care trebuie lăsate mai jos şi nu s-a putut executa sistemul rutier peste ele.

S-a ajuns la o înţelegere. S-a anulat proiectul. Acum să vedem vremea cât permite”. Întrebaţi dacă lucrările se vor finaliza la timp în cazul în care vremea va fi favorabilă aceştia dau din umeri: „Nu ştiu. E foarte greu de spus. Nu cred. Oricum rămân ceva trotuare, pistă. Nu ştiu să vă dau un răspuns”. În ceea ce priveşte drumul dintre Năvodari şi Lumina, nu se cunosc cauzele întârzierii lucrărilor întrucât Florin Pocora, directorul SC PG Delta Electron SRL (firma care se ocupă de lucrări pe acest tronson), nu a putut fi contactat.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367