REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Bomba" Flaminia: dosare penale pentru un furt mărunt şi pentru o tentativă de prelucrare a reziduurilor periculoase

"Bomba" Flaminia: dosare penale pentru un furt mărunt şi pentru o tentativă de prelucrare a reziduurilor periculoase

Replica API 31 octombrie 2013 | 00:00 541

ANR: nava a primit undă verde să plece din Portul Constanţa

ANR: nava a primit undă verde să plece din Portul Constanţa

Nava Flaminia poate pleca din Portul Constanţa, au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, reprezentanţii Autorităţii Navale Române. "Azi (miercuri, 30 octombrie a.c.) am primit ultimele documente de la proprietar, referitoare la siguranţa navigaţiei. Din punctul nostru de vedere, poate pleca", a precizat Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale. Conform acestuia, destinaţia navei este Danemarca.

Şi prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a confirmat că nava poate părăsi Portul Constanţa, însă, susţine prefectul este de aşteptat ca ea să revină: "Nu ştiu dacă destinaţia ei este Danemarca, dar sper să revină, pentru binele muncitorilor de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia, care au luat şi tabla necesară reparaţiilor navei şi au şi muncit până acum", a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Pe de altă parte, HotNews.ro anunţă că dosarul în care fostul consilier al Secretariatului General al Guvernului Mihai Păvăleanu este arestat preventiv pentru presupuse infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani este disjuns dintr-un caz privind o tentativă de introducere frauduloasă în România a deşeurilor toxice de pe nava Flaminia. "Conform referatului procurorilor, dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu total de 35 de milioane de euro, în care Păvăleanu a fost arestat preventiv alături de alte persoane, a pornit de la un alt dosar, deschis împotriva lui Răzvan Alexe, un apropiat al lui Păvăleanu. (...) Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care au preluat dosarul mai departe, susţin că au indicii că Răzvan Alexe ar fi încercat să transporte reziduuri toxice de pe vasul Flaminia la staţia de epurare aparţinând Rafinăriei Astra, în condiţiile în care aceasta nu mai îndeplineşte condiţiile tehnice de prelucrare a reziduurilor. De altfel, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a şi refuzat prelungirea autorizaţiei de funcţionare a staţiei de epurare", arată HotNews.ro.

Dubiţă cu fier furat de la nava Flaminia

Chestionat cu privire la aceste informaţii, prefectul Eugen Bola a declarat că nu cunoaşte astfel de aspecte: "Ştiu doar că există un dosar la Poliţie, cu privire la un furt de acum două luni. În dana UMEX, unde există un spaţiu de decontaminare, a fost depistată o dubiţă modificată aşa încât să transporte cât mai multă marfă. În dubiţă era fier care a fost coborât de pe navă, fusese decontaminat. Fierul decontaminat se afla în zona de decontaminare, de unde a fost sustras. Însă cel care a furat a fost prins, şi bănuiesc că dubiţa pe care o folosea pentru transportul fierului a fost indisponibilizată de Poliţie", a precizat Eugen Bola. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614