REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Caracatiţa şefului ARR Constanţa, de la afacerile cu SIF Transilvania, la celebrul carder Ciupercă

Caracatiţa şefului ARR Constanţa, de la afacerile cu SIF Transilvania, la celebrul carder Ciupercă

Replica API 2 octombrie 2014 | 17:56 2458

De la turism la restaurante, transporturi şi imobiliare

De la turism la restaurante, transporturi şi imobiliare

Marian Butnaru, şeful ARR Constanţa care este în paralel şi patron de firme transport persoane, şi-a clădit în Medgidia un adevărat imperiu. Consilier local cu vechime, Butnaru are afaceri în turism, agrement, alimentaţie publică, transporturi şi imobiliare, fiind, fără doar şi poate, unul din cei mai bogaţi oameni ai oraşului. În prezent, Marcon Star SRL, firma licenţiată să transporte călători pe ruta Constanţa- Murfatlar în condiţii execrabile, este deţinută, scriptic, de Laurenţiu Turiceanu, de 35 de ani, cu 50%, Eugenia Florentina Nedea, de 48 de ani şi Dănuţ Mircea Grofu, de 45 de ani, ambii cu câte 25%, toţi parteneri cu vechime în afacerile lui Butnaru. Anterior, unul din asociaţii Marcon Star era Hermes SRL, firma de familie a lui Butnaru, prin care şeful ARR Constanţa deţine un hotel şi zeci de spaţii comerciale în Medgidia.

O altă firmă a baronului din Medgidia autorizată să transporte călători pe traseul Constanţa- Murfatlar este Euro Trans Tur SRL (fosta Galip Import Export SRL, cedată de fondatorii Mustafa Galip şi Mustafa Zabit către Gheorghe Lixandru, Dănuţ Mircea Grofu şi Ion Dan Chirchiboi, în primă instanţă), deţinută în proporţii egale de Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, ambele reprezentate de Elena Odeta Butnaru, de 50 de ani, soţia şefului ARR Constanţa. În fine, cea de-a treia societate comercială licenţiată pentru transportul de persoane pe ruta menţionată este Trans Tur SRL, în care este trecut unic asociat Constantin Turiceanu, de 64 de ani, tatăl asociatului majoritar de la Marcon Star SRL.

Din firmă în firmă... până la Butnaru

Pe lângă asocierea cu Butnaru, familia Turiceanu mai deţine TRL Trade Star SRL, Favorit Trans SRL (alături de George Degeratu), Best Rotur SRL (cu Ştefan Şerban, Lucian Bercea şi Liviu Roşca) şi Dorada Transporting SRL (în care mai apar Traian Moga şi Niculae Gramanschi, ultimul retras), toate firme de transport, dar care, cu excepţia ultimei, au cifre de afaceri 0. Tot în transportul de călători activează şi Ind-Elcomo SRL, patronată de asemenea de şeful ARR, prin soţia Elena Odeta şi fiul Marian Dragoş Butnaru, firma având punct de lucru, ca toate celelalte, în Autogara Sud din Constanţa, obiectiv aflat şi el în proprietatea lui Butnaru, prin Herli Sof SRL. Atât în cazul Ind-Elcomo, cât şi al Herli Sof, proprietatea scriptică alternează între familia Butnaru şi Eugenia Florentina Nedea şi Mircea Dănuţ Grofu, ca şi în cazul Marcon Star. Aceeaşi Nedea mai apare, alături de Nicolae Nedea, de 40 de ani, în Darimed Trans SRL, evident, firmă de transport persoane, din Medgidia. Iată şi celelalte afaceri din portofoliul familiei Butnaru: Odimar Consulting SRL, cu soţia şefului ARR Constanţa asociat unic, firmă de consultnaţă cu activitatea suspendată; Nidamar Internaţional SRL, cu activitate în transporturi, ce surpriză!, dizolvată în 2008, unde Elena Odeta Butnaru a fost asociată cu Nicoleta Bordaş, Lidia Ioana Moţoc Cănciulescu, Romuluţ Popa şi Dinuţ Dumitru Cotîrlă (consilier local UNPR, coleg deci cu Marian Butnaru); Marviana SRL, specializată în restaurante, deţinută de soţii Butnaru prin Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, după ce s-au retras Mariana Oprescu şi Ana Maria Gasser; Med Com SRL, specializată în închirieri imobiliare şi dizolvată din iunie 2013, a rezultat prin diviziunea din 2002 a fostei Hermes SA, în care Marian Butnaru era asociat cu SIF Transilvania.

Soţia lui Butnaru, parteneră de afaceri cu celebrul carder Ciupercă, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Prin Hermes SRL, fostă SA şi Med Com SRL, Butnaru este proprietarul a câtorva zeci de spaţii comerciale din Medgidia. În fine, o altă firmă retrasă din circuitul economic este Modul Med SRL, cu activitatea suspendată din iunie 2014, specializată în comerţul cu amănuntul. Modul Med a fost înfiinţată în 2002 de Elena Odeta Butnaru, soţia şefului ARR Constanţa, alături de Daniel Tudor, Lidia Ioana Moţoc Cănciulescu şi Gabriel Ciupercă, care va împlini pe 9 octombrie vârsta de 49 de ani, născut în localitatea General Scărişoreanu şi domiciliat în Constanţa. Gabriel Ciupercă asociatul lui Butnaru este unul şi acelaşi cu celebrul carder constănţean Gabriel Ciupercă, condamnat definitiv, pe 28.05.2014, de către Curtea de Apel Bucureşti, la 6 ani de închisoare. Despre Ciupercă, „Replica” arăta în premieră că a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, în decembrie 2013, la 9 ani de închisoare, la care s-a adăugat, în premieră, măsura confiscării extinse a întregii sale averi, inclusiv a celei trecute pe numele soţiei sale, Lenuţa, reprezentând maşini de lux, case de locuit, spaţii comerciale şi bani, în valoare totală de 3.000.000 de euro. Curtea de Apel a micşorat pedeapsa de la 9 la 6 ani şi a dispus confiscarea specială a sumei de 108.500 euro, cu menţinerea sechestrului asupra bunurilor trecute pe numele carderului, anulând în schimb confiscarea bunurilor aflate în proprietatea soţiei, Lenuţa Ciupercă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367