REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cazul bebeluşului MORT la două ore după naştere: medicul de gardă a depus plângere împotriva moaşei!

Cazul bebeluşului MORT la două ore după naştere: medicul de gardă a depus plângere împotriva moaşei!

Replica API 9 mai 2017 | 00:47 2177

Scandal MOCNIT la Spitalul Medgidia!

Scandal MOCNIT la Spitalul Medgidia!

Situaţia din Spitalul Municipal Medgidia se complică! Cazul semnalat de cotidianul „Replica” de Constanţa, referitor la decesul unui bebeluş, la scurt timp după naştere, merită toate atenţia anchetatorilor. Spunem asta pentru că, imediat după nefericitul eveniment, persoanele aflate de gardă pe secţia de Obstetrică-Ginecologie au depus referate în care relatau ce s-a petrecut, medicul de gardă dând vina pe moaşă, iar moaşa... pe medic! Cel puţin asta susţin sursele noastre.

Doctorul Anca Belcin nu a dorit să comenteze situaţia, precizând, scurt: „Am făcut reclamaţie la Colegiul Asistentelor şi Moaşelor şi la domnul manager al Spitalului, domnul Agliţoiu. Nu pot face mai multe declaraţii, este o anchetă în curs”. De cealaltă parte, managerul spitalului, care este şi soţul moaşei din noaptea când a avut loc incidentul, Eugen Agliţoiu a precizat, printre altele:

„Doamna doctor nu a văzut nici o internare în noaptea aceea... Dar, este o anchetă internă declanşată la spital. fiecare îşi spune punctul de vedere. Cine este vinovat, plăteşte”. Agliţoiu a precizat că se aşteaptă rezultatul necropsiei şi a insistat că există prezumţia de nevinovăţie, dar şi varianta ca bebeluşul să nu fi fost compatibil cu viaţa. „Nimeni nu a dorit să facă rău copilului, vă daţi seama. Eu înţeleg că familia este îndurerată şi acuză, este dreptul lor... Dar nu se pune problema ca acel copil să fi avut membre rupte, că aici nu este cameră de tortură. Încercăm să ajutăm toţi pacienţii”, a spus Agliţoiu.

Amintim că o femeie însărcinată, Olimpia Niţu, a ajuns la Spitalul Medgidia în noaptea de 30 aprilie, iar în jurul orei 02.00 a născut. La doar 2 ore de la naştere, bebeluşul femeii a decedat! „A murit în condiţii suspecte, nu i-au acordat femeii atenţie, pentru că este de etnie romă. Copilul e lovit la cap şi are un picior rupt, din ce mi-a relatat mămica”, a susţinut atunci o cunoştinţă a Olimpiei Niţu, originară din Cernavodă.

Alte surse afirmă că „se întâmplă ceva suspect în zonă”: „În afară de acest deces, au mai fost alte două femei care s-au prezentat zilele trecute şi s-a concluzionat la spital că au feţii morţi în pântece”. Că e ceva suspect sau nu, rămâne de văzut, cert este că între mediculd e gardă şi moaşă pare să existe un conflict, situaţie care nu ajută deloc în situaţii de criză – cum ar fi o naştere dificilă. De altfel, femeia a ajuns de la Cernavodă la Medgidia din două motive: sarcina, respectiv naşterea a fost considerată, de către medicii de la Cernavodă, drept una „cu risc”, iar al doilea motiv: Spitalul Orăşenesc Cernavodă nu are linie de gardă pe Obstetrică-Ginecologie.

„Nu avem linie de gardă decât pe Medicală şi Chirurgie, conform ordinului de ministru privind rangul Spitalului Cernavodă, care este unul orăşenesc. Poate dacă gravida venea pe timpul zilei, alta era situaţia. Noaptea nu avem însă medic de gardă care să asiste naşteri. Şi, oricum, a fost considerată cu risc. A fost trimisă, potrivit legii, la Medgidia, unde se află un spital superior ca rang faţă de spitalul nostru”, a explicat managerul Spitalului Cernavodă, Marius Sponoche. Vom reveni.

Alexandra CUCU

Alte detalii despre caz:

http://www.replicaonline.ro/situatie-suspecta-la-spitalul-medgidia-bebelus-mort-la-doua-ore-de-la-nastere-si-alte-doua-cazuri-macabre-316943/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine zice ca nu sunt profesionist la Medgidia nu stiu despre ce vorbesc si cate eforturi se depun ptr a multumi pe toata lumea sotia mea a nascut in octombrie cu doamna doctor belcin un medic f Bun si un profesionist adevarat mai ales in cazul sotie avand niste complicatii care oricand sarcina putea fii in pericol iar dansa a dus la bun sfarsit sarcina si bebelusul este f bn iar cand i sa facut cezariana tot personalul prezent si-au facut datoria
0
0
Nu ar fi prima oara cand minunata moasa Aglitoiu se substituie medicului...iar in caz de probleme, medicul de garda da cu subsemnatul, chiar daca nici macar nu a fost anuntat de caz, ca de, minunata nu are parafa. Cati medici au plecat de acolo, incepand cu dr. Balasa,datorita minunatilor Aglitoiu?!
2
1
Nu mai faceti atatia copii, ii faceti si ii ababdonati sau traiti din ajutorul si alocatia acordate mai terminati cu inmultitul.
2
0
Ce logica de kkt ai, j a v r a !!!
3
5
scapa cine poate ! la colegiul medicilor sau angajati multi si incapabili. AFARA CU EI !
5
2
De ce medicul de garda, a depus plangere impotriva moasei? Medicul de garda trebuia sa fie in sala de nasteri, nu la somn!
10
5
Saraca femeie
11
1
Ce sa povestesc....dak femeia nu a dorit cezariana,medicul nici makr nu se uita la ea.
2
2
spitalul din medgidia este o cloaca de angajati neprofesionisti mascati de busu! nu au de nici unele, de la medicamente pana la banala seringa, dar se lauda ca sunt buni!!
10
6
LA fiecare 8 minute un copil este ABANDONAT in Romania
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614