REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Situaţie SUSPECTĂ la Spitalul Medgidia: bebeluş mort la două ore de la naştere şi alte două cazuri MACABRE

Situaţie SUSPECTĂ la Spitalul Medgidia: bebeluş mort la două ore de la naştere şi alte două cazuri MACABRE

Replica API 4 mai 2017 | 21:33 2166

Sistem bolnav: gravide nesupravegheate, copii morţi în burţile mamelor!

Sistem bolnav: gravide nesupravegheate, copii morţi în burţile mamelor!

Rezolvarea dosarelor penale depinde, în unele situaţii, de un rezultat de la Medicina Legală. Necropsiile ajung însă şi după 1 an pe masa poliţiştilor care instrumentează cazurile, şi asta pentru că… nu sunt bani pentru achitarea serviciilor prestate de medicii legişti. Nu este o premieră ca Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa să întârzie cu plata analizelor necesare închiderii unor dosare.

În cazul de faţă, nici familia îndoliată nu are posibilităţi financiare să achite, chiar dacă, teoretic, i-ar fi permis acest lucru, pentru o soluţionare mai rapidă a cazului. Este vorba despre decesul unui nou-născut adus pe lume la Spitalul Municipal Medgidia. Mama, Olimpia Niţu, a ajuns la Spitalul Medgidia în noaptea de 30 aprilie, în jurul orei 02.00, iar la doar 2 ore de la naştere, bebeluşul a decedat!

„A murit în condiţii suspecte, nu i-au acordat femeii atenţie, pentru că este de etnie romă. Copilul e lovit la cap şi are un picior rupt, din ce mi-a relatat mămica”, susţine o cunoştinţă a Olimpiei Niţu, originară din Cernavodă. Alte surse afirmă că „se întâmplă ceva suspect în zonă”: „În afară de acest deces, au mai fost alte două femei care s-au prezentat zilele trecute şi s-a concluzionat la spital că au feţii morţi în pântece”.

Există mai multe variante: situaţiile financiare precare ale mămicilor, care nu îşi permit consulturi de specialitate pe parcursul sarcinii, cât şi lipsa acestora de educaţie, fie nepăsarea cadrelor medicale de la Spitalul Medgidia în momentul când le sosesc femei gravide de o anumită... hai să îi spunem „factură”. În ceea ce priveşte a doua variantă, nu excludem ca cei care susţin acest lucru să fie persoane nemulţumite de faptul că, de dată recentă, a fost schimbat managerul unităţii medicale. „Posibil să nu fi fost medicul de gardă prezent la naştere, iar moaşa e soţia managerului de la spital, vă daţi seama că nu o va acuza nimeni de nimic...”, ne-au declarat surse care au dorit să rămână anonime.

Ce spune managerul, ce explică poliţiştii

Revenind la femeia care a născut în noaptea de 30 aprilie, managerul spitalului, Eugen Agliţoiu, susţine că a fost o întâmplare nefericită: „A fost asistată de moaşă specializată, cu atestat. Femeia a fost internată prin urgenţă. La două ore după naştere, bebeluşul a murit. A fost o sarcină nesupravegheată.

Acesta este sistemul... este greşit din punct de vedere al accesabilităţii şi echităţii. Ca o gravidă să meargă la controale, să fie în evidenţa medicului de familie, depinde şi de posibilităţile materiale, dar şi de cultură. În celelalte două cazuri, au venit la câteva zile distanţă cele două femei, nu ştiu să vă spun exact. Una dintre ele avea însă fătul mort de mai mult timp”, susţine Agliţoiu.

Tot el a menţionat că, potrivit legii, a fost anunţată Medicina Legală cu privire la cazul Olimpiei Niţu şi se întocmeşte un dosar. Şi reprezentanţii Poliţiei Medgidia au confirmat că au fost sesizaţi cu privire la deces şi că a fost deschis dosar penal, dar că se aşteaptă rezultatul de la Medicina Legală, iar până atunci... linişte şi pace: „Durează. Avem o necropsie pe care o aşteptăm, spre exemplu, din 2016. Totul depinde de plata necropsiei”, explică poliţiştii.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu am nascut la data de 2 mai am avut o sarcina prematura si miau zis ca am avut copilu mort dar nui adevarat copilu mia miscat mereu dar na asta ee asi cand nu bagi bani in buzunare
0
0
Am nascut in Medgidia si e nenorocire...daca nu ai bani mor cu zile...jegoase de asistente care cer bani pe fata...pentru?oricum nu se uita la tine...saracele gravide urlau pe holurI. ..nu se facea nimic pt ca erau saraca. ..u aaaaa! Jegosi de oameni
1
2
acea amarata de dr rezident face parte din noul val admis de analfabeta Andronache, care cu siguranta a facilitat tunuri colegilor, financiar vorbesc, iar rezultatele cumpararii acestor licente se regaseste in decesul multor pacienti
3
0
cum v-ati permis sa dati accept comentariului ''Romani adevarati'' ? Cutremurator , acel nou nascut, bebelusul a fost un suflet si se cunoasta faptul , copii nu-si pot alege parintii? cunos tigani mult mai cinstiti si corecti decat multi dintre noi romanii? De ce nu incercam sa ne respectam unii pe alti sau sa ne abtinem, in situatii de genul acesta. Am o intrebare, domnia sa este parinte, se poate pune in postira parintilor acestui prunc?, regretele il pot ajuta
6
1
moasa era nevasta directorului ?
2
1
Muie tiganilor
3
1
romanului adevarat cand o sa fim oameni adevarati, este inadmisibil - moarte tiganilor- copii nu- si pot alege parintii, dar toti sunt copii, suflete nevinovate ce trebuie sa fie tratati egal, in fata nasterii si a morti, toti suntem egali. Niciodata, indiverent de conjuctura, nu este corect sa doresti mopartea cuiva, toate aceste ganduri ti se pot intoarce. Legat de medici, necunoscand situatia , nu ma pot pronunta
7
0
Sotia a nascut la Medgidia cand am mers la d na moasa si am fost atent m ia spus ca o consider cu o infirmiera si a trebuit sa ii mai dau ceva cu toate ca sotia nastea cu dr Tona.
8
1
Sigur se va musamaliza .. .daca ar fi fost vorba despre oricine altcineva se chemau comisii peste comisii ...acum d na dr.in ghilimele este in concediu si se pare ca nu i prea pasa...asa functioneaza sistemul.
11
0
Cea mai buna moasa
4
7
NEVASTA DIRECTORULUI ESTE IMPLICATA ASA CA SE MUSAMALIZEAZA
10
1
Nu ar fi prima oara cand minunata moasa Aglitoiu se substituie medicului...iar in caz de probleme, medicul de garda da cu subsemnatul, chiar daca nici macar nu a fost anuntat de caz, ca de, minunata nu are parafa. Cati medici au plecat de acolo, incepand cu dr. Balasa,datorita minunatilor Aglitoiu?!
15
1
Bla bla bla.... Ce dreptate se va face ???
8
0
Moasele,asistentele,infirmierele din spitalul Medgidia asteapta bani ca sa te bage in seama si daca nu le convine cat le.ai dat iti cere de la obraz...am nascut acolo si am plecat traumatizata fff dezamagita de tot personalul numai bani vor si atat altfel mori cu zile...
13
0
Vai de capul meu ce articol?de unde stiti voi ca sa va dati cu parerea despre acest caz?la mancat cacat nu va intrece nimeni!aceasta mama de 17ani al doilea copil are un concubin de 50ani!de ce nu intervine politia?este vb despre o minora!
6
7
are bani sa plateasca telefoanele copiilor directorului economic ! ce porcarie !
12
1
si mai vor sa creasca natalitatea
8
2
La medgidia daca nu nasti cu medicul care te monitorizeaza toata sarcina si nu te duci la ei in privat ,plus bagat bine in buzunar la tot ce inseamna medici asistente infirmiere nu ai nici o sansa
29
3
Sonia, o mai sugi mult?
14
10
Doamna Sonia, esti tu in locul mamei care a pierdut copilul? Femeia reclama ca nu a fost tratata corespunzator! E o femeie indurerata si care se simte nedreptatita. Dar pune-te in pielea ei! Ce manipulare?!
16
4
Sa va fie rusina ! Asta este o manipulare ! Astfel de incidente au avut loc mereu dar nu au fost scoase la iveala pentru a nu face rau doamne Dr neonatolog care a fost in spital . Si fostei conduceri. Sa se mai dea si vina pe sotia actualului manager asa brusc si deodata deja bate la ochi . Sa va fie rusine !
7
17
Acest lucru e posibil. Datorita faptului ca si noi am avut bebelus adus la termen si a murit in pantecul sotiei mele din cauza unei amarate de d-r rezident care ia amanat nasterea
23
0
Cu privire la cazul de la Cernavoda mamica a fost sub atentia d-nei Dr.Andrei Beatris in permanenta si are si documente care strata acest lucru.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218