REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CONTRE între liberali! Băisan i-a declarat război lui Boroianu

CONTRE între liberali! Băisan i-a declarat război lui Boroianu

Replica API 26 octombrie 2016 | 23:02 278

Schimb de replici la Consiliul Judeþean

Schimb de replici la Consiliul Judeþean

Cristy Băisan

Tensiunile între unii dintre membrii PNL Constanţa continuă! În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean Constanţa ce a avut loc la data de 25 octombrie a.c., Robert Boroianu şi Cristy Băisan şi-au arătat „colţii”, în ciuda faptului că fac parte din acelaşi partid politic. Pretextul contrelor dintre cei doi a fost proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016. Mai exact, Băisan a precizat faptul că primăriile PNL din judeţ au primit pentru a doua oară sume mai mici de bani faţă de primăriile conduce de PSD-işti.

„În luna august am asistat la o împărţire nedreaptă a banilor între primării. La această împărţire nedreaptă, am constatat faptul că primăriile cu primari PNL au obţinut cu 50% mai puţin faţă de primăriile unde primari sunt PSD. La momentul negocierii, ni s-a spus că este bine să votăm cu toţii, că suntem de acord cu această împărţire. Promisiunea era că la următoarea împărţire a banilor, această nedreptate va fi corectată. Numai că vedem astăzi cum din nou primăriile PNL primesc semnificativ mai puţin decât primăriile unde sunt PSD. Vom vedea că dintr-un total de 10 milioane, primăriile PNL au primit 3 milioane. Eu consider că trebuie să trecem să împărţim aceşti bani conform legii”, a precizat Băisan. Lucru cu care Cristinel Dragomir nu a fost de acord! „Legea spune foarte clar: sumele acestea se repartizează de către CJC după consultarea primarilor. Cu siguranţă există solicitări absolut de la toate UAT-urile care au solicitat anumite sume de bani. Nu este o sumă de echilibrare, ci de dezvoltare locală, pentru finalizarea proiectelor”, a adăugat Dragomir.

Surpriza la final a sosit atunci când spusele lui Dragomir au fost susţinute chiar de Boroianu. „Într-adevăr a trecut prin comisie. Eu am participat la această comisie şi am analizat favorabil. Aşa cum a spus şi Cristinel Dragomir, primarii PNL au fost consultaţi privind aceste sume. Sumele s-au alocat pe proiecte şi nu pe nevoie şi într-adevăr au existat puncte de vedere diferite privind suma care ar trebui repartizată către primăriile PNL. Sunt sigur că la următoarea realocare vom sta mai bine”, a conchis Boroianu. În replică, Băisan şi-a acuzat colegii de „blat” cu PSD-ul!

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102