REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dănuț Căpățână, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Dănuț Căpățână, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Replica API 25 august 2016 | 14:06 712

Fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățână, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Oxigenul medical din spital”. De precizat este că un alt dosar vine din spate, fiind vorba despre cel în care a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită de la o firmă de IT, cu care încheiase Spitalul Județean un contract. Reîntorcându-ne la speța de față, menționâm că și alte persoane au fost condamnate.

Este vorba de Mihai Corneliu Stănculescu, care a primit 2 ani, pe când Micu Renato Cristea s-a ales cu 2 ani și 6 luni, la fel și Violeta Androne. Mai departe, Gheorghe Antohi a primit tot 2 ani și 6 luni, Carmela Endora Gherghina - 3 ani şi 7 luni închisoare (după contopirea cu alte pedepse mai vechi). De asemenea, condamnată a fost și Marioara Furnică, care a primit 1 an, 4 luni şi 80 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, în cursul zilei de joi, 25 august, și nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. "Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de 4900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25.08.2016", potrivit minutei judecătorești.

Reamintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Dănuţ Căpăţînă, atât în etapa prealabilă demarării procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal, cât şi pe parcursul derulării acestei proceduri, în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2010, a încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice. În calitate de membri ai comisiei de evaluare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în aceleaşi împrejurări, inculpaţii Cristea Micu Renato, Violeta Androne, Mihai Corneliu Stănculescu, Gheorghe Antohi şi Gherghina Carmela Endora au încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice care le reveneau în procesul de evaluare a ofertelor. La rândul său, inculpata Marioara Furnică, cu ocazia participării la data de 20.10.2010, în calitate de membru al comisiei de evaluare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la şedinţa de deschidere a ofertelor, în locul inculpatului Mihai Corneliu Stănculescu, a încălcat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice care îi reveneau în procesul de evaluare a ofertelor. Potrivit rechizitoriului, faptele ar fi fost fost săvârşite cu intenţia prestabilită de a-i asigura un folos necuvenit ofertantului declarat iniţial câştigător, în considerarea relaţiilor personale preexistente dintre managerul autorităţii contractante, respectiv inculpatul Dănuţ Căpăţână şi reprezentanţii SC „R.M.B. INTER MED SOLUTIONS” SRL Bucureşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367