REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dependentul de prenadez care a terorizat locuitorii de pe Tomis spune că TREBUIE SĂ FURE: „Îmi trebuie mâncare şi medicamente”

Dependentul de prenadez care a terorizat locuitorii de pe Tomis spune că TREBUIE SĂ FURE: „Îmi trebuie mâncare şi medicamente”

Replica API 19 august 2016 | 00:32 347

Iată cum deschidea uşile prevăzute cu interfon

Iată cum deschidea uşile prevăzute cu interfon

Un individ, Nelu Rudaru, a scos peri albi constănţenilor! Cum nu are un domiciliu stabil, acesta doarme pe unde apucă, dar şi fură tot ce-i pică în mână. Astfel, el a dat iama de mai multe ori prin boxele blocurilor, de câteva ori reuşind să sustragă bunuri. Alteori a fost prins de către proprietari şi predat Poliţiei. Mai pe scurt, un real stres pentru locuitorii blocurilor respective şi muncă la foc automat pentru poliţişti. Însă, iată că a venit şi decizia judecătorilor (dată şi ea pe baza unei legi, normal): 2 ani de închisoare cu suspendare. Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să ne întrebăm ce se va întâmpla în continuare. Unde va locui şi… ce va mai fura? Pentru că, în continuare, nu va avea domiciliu, se va droga şi...

Decizia Judecătoriei Constanţa, din luna iunie a anului curent, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Însă, în şedinţa de judecată de la acea dată, mai multe detalii au ieşit la iveală, legate de activitatea infracţională a lui Nelu Rudaru. Acesta şi-a recunoscut faptele, dar a precizat că n-a avut încotro întrucât a avut nevoie de mâncare şi medicamente. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 13 spre 14.02.2016 in intervalul orar 00.00 - 03.00, prin forţarea sistemului de închidere a uşii de acces in subsolul blocului TD14, de pe bulevardul Tomis din Constanţa, a forţat uşile de acces în boxele aparţinând persoanelor vătămate, de unde a sustras un circular electric Bosch, două cărucioare de cumpărături, dar a şi răvăşit bunurile din interiorii boxelor. Tot în acea noapte a pătruns şi în alte boxe, a răvăşit totul, dar nu a furat nimic. Apoi, pe 14 februarie, un locatar al blocului a sesizat organele de poliţie din cadrul Secţiei 1, cu privire la faptul că a reţinut o persoană care a spart mai multe boxe de la subsolul blocului în care locuieşte. În consecinţă, echipajul de poliţie care a răspuns la apelul 112, s-a deplasat la adresa indicată, unde l-a găsit pe inculpatul Nelu Rudaru. Cu prilejul depistării, organele de poliţie au observat faptul că uşile de acces în boxele situate la subsolul blocului prezentau urme de forţare, bunurile din interiorul acestora fuseseră răvăşite de către inculpat, iar în exteriorul acestora, mai exact pe un culoar de lângă scara de acces în subsol , au fost abandonate mai multe bunuri, respectiv un rucsac roşu plin cu diverse materiale, o geantă de culoare roşie, cu cadru din metal şi roţi, un sac din rafie de asemenea plin cu diverse materiale, acestea părând a fi pregătite pentru a fi sustrase. La momentul depistării sale, potrivit rolii.ro, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, motivându-şi prezenţa acolo în sensul că îşi căuta un loc de dormit, fiind o persoană a străzii, fără un domiciliu stabil.

„Dorm în scări şi mă droghez cu prenadez ca să rezist!”. Iată cum deschidea uşile prevăzute cu interfon

Cu ocazia conducerii inculpatului la sediul Secţiei 1 Poliţie, se mai arată pe rolii.ro, organele de poliţie au întocmit un alt proces-verbal care conţine observaţiile inculpatului cu privire la cele petrecute în decursul nopţii de 13 spre 14.02.2016. Astfel, inculpatul a menţionat că nu are un domiciliu stabil, motiv pentru care se adăposteşte în scări de bloc, împrejurări în care, în mod frecvent, consumă substanţe toxice (prenadez) pentru a suporta acest stil de viaţă. Rudaru a specificat că a furat bunurile pentru a le vinde şi a face rost de bani. În acest context a pornit la drum pregătit pentru comiterea faptelor, în sensul că şi-a luat un rucsac (de culoare roşie), ce conţinea o şurubelniţă şi o sârmă oţelită. A forţat cu sârma oţelită sistemul de închidere al uşii de acces în scara blocului (asigurat cu interfon), apoi a coborât scările ce duceau la subsolul blocului, unde, prin forţare cu şurubelniţa pe care o avea asupra sa, a deschis uşa metalică ce asigura accesul în subsol. În continuare, potrivit observaţiilor inculpatului prilejuite de depistarea sa, acesta a forţat uşile de lemn a două dintre boxe, care erau asigurate cu lăcat, sustrăgând din acestea mai multe fire electrice şi un levier. Cu levierul respectiv ar fi forţat uşile celorlalte boxe, astfel că dintr-una din ele a sustras două cărucioare tip troler, în interiorul cărora a pus alte bunuri sustrase, respectiv răngi, cabluri de sârmă, roboţi şi accesorii sanitare, cabluri cu fire din cupru, un circular electric marca Bosch. Activitatea infracţională a inculpatului a fost întreruptă de apariţia martorilor, care au auzit gălăgia provocată de inculpat. În consecinţă, inculpatul a părăsit locul faptei, nu înainte de a bloca cu aceeaşi sârmă sistemul de închidere al uşii de acces, întrucât intenţia lui era de a se întoarce la acea locaţie după ce ar fi plecat respectivele persoane, dar a fost prins.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614