REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul Manea: PSD nu va avea preşedinte niciodată. Sau doar pentru o noapte... ca Geoană

Deputatul Manea: PSD nu va avea preşedinte niciodată. Sau doar pentru o noapte... ca Geoană

Replica API 7 ianuarie 2014 | 00:00 247

Liberalul s-a făcut al dracului!

Liberalul s-a făcut al dracului!

Deputatul PNL Victor Manea susţine că dacă PSD s-a săturat de liberali la guvernare, "să-i dea afară", dar ruperea USL ar fi "o prostie". România are nevoie de linişte, nu de scandal, a continuat liberalul, care a ţinut să atragă atenţia partenerilor de guvernare că "PNL a dat PSD-ului foarte multă onorabilitate". Declaraţiile au fost făcute în contextul discuţiilor din ultimele zile, inclusiv pe fondul afirmaţiilor primarului Radu Mazăre, conform cărora "cu cât PNL iese mai repede de la guvernare, cu atât mai bine". Declaraţiile lui Mazăre nu au rămas fără ripostă: "Primarul Constanţei nu a fost niciodată partenerul meu de guvernare, eu nu sunt în guvern, la centru. Indiferent ce zice Mazăre sau doamna nu-ştiu-care de la Ilfov (parlamentarul PSD Gabriela Vrânceanu Firea - n.r.), ruperea USL ar fi o prostie. O altă guvernare nu ar aduce nimic bun, nu ar fi majoritate", a comentat Manea. Tot ca reacţie la declaraţia lui Mazăre - cum că liberalii ar fi "mincinoşi", un motiv fiind acela că s-au opus descentralizării Portului Constanţa -, Manea a ţinut să reamintească faptul că Victor Ponta este premier, PSD are ministerele solicitate la negocierile cu PNL, "directori de instituţii au". "Dacă s-au săturat de liberali, să ne dea afară, să-şi asume guvernarea, dar vor fi la guvern doar un an şi vor pierde şi preşedintele ţării. N-o să iasă un candidat PSD preşedinte în România niciodată. Sau a ieşit, doar o noapte", a mai spus Manea, adăugând că este convins de reuşita lui Crin Antonescu în cursa pentru Cotroceni.

Manea spune că adevăratul motiv al scandalului din USL este legat de legea amnistiei

"Supărarea celor de la PSD nu este legată de descentralizare sau Portul Constanţa. Adevăratul motiv al scandalului este legat de legea amnistiei. Una este amnistia şi alta este graţierea. PNL nu este de acord cu amnistia. Ea înseamnă ştergerea faptei penale. Una este să graţiezi pe unul care a furat o pâine sau un porc şi mai are 1 an de închisoare, iar odată cu eliberarea lui mai faci loc în puşcării, că se ştie că sunt pline puşcăriile, iar alta este să ştergi o faptă", a declarat deputatul PNL Victor Manea, care a adăugat că acesta este punctul său de vedere. Revenind la scenariul ruperii USL, Manea a susţinut că PSD nu reuşeşte să strângă mai mult de 55% susţinere. "Acum guvernul are 70% în Parlament. Fără PNL, nu strânge mai mult de 55%. Să nu uităm că Guvernul Boc a căzut cu 57%. România nu îşi permite să facă asemenea gafe, să se rupă USL din cauza unor interese ale unor grupuri sau personale. România are nevoie acum de linişte, nu de scandal. Bugetul este cât de cât echilibrat, ar trebui să ne conducă spre o viaţă mai bună, asta dacă nu avem o criză politică", a afirmat Victor Manea.

Alexandra ANTON

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614