REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Portul Constanţa, motivul pentru care Mazăre nu-i iartă pe liberali: "Sunt doar nişte mincinoşi"

Portul Constanţa, motivul pentru care Mazăre nu-i iartă pe liberali: "Sunt doar nişte mincinoşi"

Replica API 6 ianuarie 2014 | 00:00 372

"Cu cât pleacă mai repede din Guvern, cu atât mai bine"

"Cu cât pleacă mai repede din Guvern, cu atât mai bine"

Social-democraţii şi liberalii reiau, în 2014, tema ruperii USL. Discuţiile pe acest subiect, începute încă de acum câteva luni, au reizbucnit în cea de-a doua zi a noului an. În timp ce vicepreşedintele PNL Florin Ţurcanu, şeful liberalilor botoşăneni, a declarat că va propune în viitoarea şedinţă a conducerii PNL organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru revalidarea candidaturii lui Crin Antonescu la preşedinţia României, liderul PSD Gabriela Vrânceanu Firea a aruncat "bomba" în cadrul unei emisiuni televizate. Vorbind despre o potenţială rupere a USL, Firea a "fixat" şi o dată: "Cel mai bine ar fi în luna martie. În aprilie începe campania pentru europarlamentare şi avem nevoie de o situaţie clară. Să ştiu pe picior joc, ca să zic aşa". Ulterior, invitată la o altă televiziune, Firea a precizat că a fost vorba de o succesiune de întrebări şi răspunsuri, şi că nu a dorit să sune ca şi cum ar fi dat un verdict în privinţa ruperii USL. Însă, în cadrul aceleiaşi emisiuni televizate, social-democrata s-a lansat într-un atac dur la adresa preşedintelui CJ Ilfov, liberalul Marian Petrache, pe care l-a acuzat că nu colaborează cu PSD. Sub aura unui "dialog" civilizat, Firea l-a făcut praf pe liberalul Petrache.

Revenind la declaraţiile pe care Gabriela Vrânceanu Firea le-a făcut la Antena 3, interesant de menţionat următoarea: "Eu personal am spus "votez Crin Antonescu", pentru că îl respect, îl apreciez, îl stimez, l-am avut invitat la zeci de emisiuni, ştiu că este un om inteligent, este un om respectabil, un candidat redutabil. Dar acum - de exemplu vorbesc despre organizaţia mea de la Ilfov, PSD Ilfov, ca preşedinte - colegii mei nu au aceleaşi sentimente". Este readusă astfel în discuţie dorinţa social-democraţilor de a avea propriul candidat la preşedinţie, prin urmare, solicitarea vicepreşedintelui PNL Florin Ţurcanu, privind un congres de revalidare a candidaturii lui Crin Antonescu este destul de riscantă. Pe de altă parte, social-democraţii constănţeni au declarat, pentru "Replica", faptul că: "Dacă se rupe USL, va fi din vina PNL". Însă, toate declaraţiile de mai-sus par "mici copii" în comparaţie cu răbufnirea preşedintelui PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre. "Cu cât pleacă mai repede din Guvern (liberalii -n.r.), cu atât mai bine", a declarat, pentru gandul.info, Radu Mazăre. "Pentru că s-au opus descentralizării promovată de Dragnea, pentru că s-au opus descentralizării Portului, deşi în campanie susţineau contrariul, pentru mine sunt doar nişte mincinoşi care îşi doresc cât mai multă putere sub controlul lor. Ca atare, indiferent dacă Ponta se împacă cu Antonescu sau nu, liberalii au pierdut susţinerea mea. Cu cât pleacă mai repede din Guvern, cu atât mai bine", a spus Radu Mazăre, citat de gandul.info. Şi tot gandul.info notează că nici liberalii nu se feresc să facă acuzaţii către pesedişti, Ludovic Orban spunând că oricum USL este deja rupt şi că mai există doar pe hârtie, în timp ce preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, consideră că dacă nu vor fi puse nişte condiţii concrete pe care să le respecte şi PSD, liberalii mai bine părăsesc alianţa.

Protocolul de colaborare USL, pe cale să se rupă în 8 judeţe

În plus, televiziunea patronată de social-democratul Sebastian Ghiţă a anunţat, zilele acestea, că protocolul de colaborare USL ar fi pe cale să se rupă în 8 judeţe, unde PSD şi PNL şi-ar fi format deja alte majorităţi, în afara Uniunii Social-Liberale. Conform Romania TV, dacă liberalii au preferat alianţele cu PDL, PSD s-a orientat spre PPDD. PNL ar fi format majorităţi locale cu PDL în Botoşani, Dâmboviţa, Vâlcea, Braşov, Alba, Caraş-Severin, în timp ce PSD s-a alăturat cu PPDD în Ilfov, Neamţ (unde s-a aliat şi cu PPDD şi cu PDL). Tot Romania TV mai susţine că există judeţe precum Cluj, Bistriţa sau Brăila, în care reprezentanţii PPDD de abia aşteaptă să sară în barca PSD.

Rocsana CRISTEA

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614