REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deranj mare cu poneii în Mamaia: Poliţia Locală a început să-i confişte!

Deranj mare cu poneii în Mamaia: Poliţia Locală a început să-i confişte!

Replica API 7 iulie 2014 | 00:00 568

Ibiza de România, culmea turismului: şaretele trase de cai sunt perfect legale

Ibiza de România, culmea turismului: şaretele trase de cai sunt perfect legale

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Replica de Constanţa a atras atenţia asupra staţiunii Mamaia, care a devenit paradisul proprietarilor de cai şi trăsuri (mulţi pe metrul pătrat)! Lor li se alătură şi veşnicii cerşetori, care nu ezită să-şi etaleze în faţa turiştilor, evident şi străini printre ei, toate bolile sau handicapurile, doar - doar s-o încumeta vreun turist să "cotizeze" pentru cei mai oropsiţi dintre noi. La capătul telegondolei din staţiune, de la ieşirea din Constanţa, şaretele sunt nelipsite. 50 de lei costă o cursă, dintr-un capăt într-altul al staţiunii, ne spune dând din umeri un "brunet" din înaltul şaretei, aproape convins că oricum nu vrem să mergem cu el. S-a lămurit cu turiştii. Mulţi şi degeaba, că el tot nu plimbă mai pe nimeni, deşi traseul include şi un punct de reper al fiţelor autohtone: City Park Mall.

Alţi doi colegi joacă o tablă şi taie din salam, la umbră. Bani nu sunt, dar veselie e din plin, după cum am sesizat încă de săptămâna trecută. Iar imaginea e neschimbată! Şi tot atunci concluzionam că proprietarii de ponei sunt supăraţi: deşi îşi duc veacul în zona Cleopatra, printre copii, rar de tot câte o plimbare. Şi dacă n-au succes pe faleză, mai au puţin şi dau năvală cu poneii pe şezlonguri, în localuri, mai-mai să ţi-l pună la masă, cu tot cu bălegarul aferent şi mirosul de rigoare.

Pentru prima categorie (trăsurile cu cai), însă, totul este şi permis şi legal şi autorităţile mai au puţin şi ne şi recomandă o plimbare cu trăsura! Plimbătorii cu şaretele sunt cu actele la zi. Potrivit directorului Poliţiei Locale Constanţa, Daniel Bratu, "şoferii" căruţelor beneficiază de toate documentele necesare, dar şi de tot sprijinul. "Pe stradă, sunt autorizate de Primărie, sunt înregistrate, au asigurare obligatorie de răspundere civilă, au autorizaţie de funcţionare. Cei care merg pe drumul public cu transportul de agrement cu trăsuri sunt autorizaţi", a precizat Bratu, pentru "Replica". Pentru ceilalţi, însă, deţinătorii de ponei, treaba e "groasă". Pentru remedierea acestei probleme s-a emis chiar şi ordonanţă de Guvern. Înnebunite de cap de poneii care se plimbă nestingheriţi pe plajă, autorităţile susţin că sunt mereu "călare" după ponei şi aplică amenzi teribile. "Cei cu poneii, nu, pe nisip nu au ce căuta sub nici o formă. Domnul Pripişi (Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa - n.r.) ştiu că sâmbăta trecută a ridicat vreo patru sau cinci ponei. Amenda, conform ordonanţei de Guvern nr. 19/2006 este mare, de la 10.000 la 20.000 de lei", a concluzionat Bratu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218