REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deţinutul care a ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru l-a dat în judecată pe Zafer Sadîc

Deţinutul care a ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru l-a dat în judecată pe Zafer Sadîc

Replica API 11 octombrie 2013 | 00:00 658

Că tot se plictisea în puşcărie,

Că tot se plictisea în puşcărie,

Nicu Pîrleţeanu, bărbatul trimis în judecată de procurorii Parchetului General al României ca urmare a unei plângeri formulate de Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituţională, l-a dat în judecată pe procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Zafer Sadîc.

Obiectul dosarului îl constituie "plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată" şi a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa pe data de 23 septembrie a.c. De precizat faptul că Pîrlăţeanu a făcut un obicei de a chema magistraţii sau avocaţii constănţeni în faţa instanţei, cu acelaşi obiect, însă niciodată nu a avut câştig de cauză. Avocata Doina Drăguinea sau judecătorii Marius Damian Mitea, respectiv Cornelia Dumitra, sunt câţiva dintre aceştia. Zafer Sadîc este pentru a doua oară chemat în faţa instanţei de către Pîrlăţeanu. Amintim că, potrivit organelor de anchetă, Nicu Pîrleţeanu, condamnat în iunie 2008 de Tribunalul Constanţa la 19 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor calificat, a ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic. Scrisoarea a fost trimisă la data de 10 iulie 2012, pe adresa Curţii Constituţionale. Potrivit Parchetului General al României, Nicu Pîrleţeanu, "aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră o cruce, iar pentru lipirea acesteia a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia". În decembrie, Pîrleţeanu a fost trimis în judecată pentru ultraj la Judecătoria Sectorului 5 şi are termen de judecată pe 31 octombrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108