REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Driblinguri cu libertatea unui recidivist! Judecătorii au aruncat „bomba”

Driblinguri cu libertatea unui recidivist! Judecătorii au aruncat „bomba”

Replica API 22 octombrie 2016 | 22:05 329

Control judiciar – arest – arest la domiciliu!

Control judiciar – arest – arest la domiciliu!

Judecătorii au aruncat "bomba" în cazul lui Marius Constantin Gontariu! Chiar dacă a fost prins la furat imediat după ce fusese pus sub control judiciar într-un alt caz, se pare că magistrații nu sunt de acord ca acesta să stea după gratii. Astfel, după ce Judecătoria a decis să-l aresteze preventiv, Tribunalul i-a acceptat contestația suspectului și l-a plasat în arest la domiciliu.

Amintim că Sergiu Ioan Ispravnicu, Marius Constantin Gontariu şi Iulian Birău au fost propuşi spre arestare la Judecătoria Constanţa, dar pe 8.10.2016, magistrații au respins propunerea procurorilor şi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţi. Potrivit anchetatorilor, ei au fost surprinşi în noaptea de 7 spre 8 octombrie anul curent, în timp ce încercau să sustragă un cablu al societăţii Telekom, de la intersecţia străzilor Nicolae Bălcescu cu 9 Mai din Techirghiol. La faţa locului a ajuns şi o patrulă de poliţie, suspecţii fiind conduşi la audieri. Ulterior, după ce au fost lăsați în libertate, Marius Constantin Gontariu a fost prins din nou la furat, în flagrant, tot de la firma Telekom. A fost propus spre arestare, pe numele lui fiind eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile. Apoi, pe 18.10.2016, polițiștii din cadrul Secției 5 l-au depistat și introdus în CRAP Constanța. Numai că decizia nu a fost defintivă și suspectul a depus contestație. Pe 20 octombrie, magistrații Tribunalului au acceptat-o și individul a fost plasat în arest la domiciliu. "Stabileşte în sarcina inculpatului Gontariu Marius Constantin obligaţia de a nu părăsi imobilul din Valu lui Traian, str. Tudor Vladimirescu, judeţul Constanţa, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală: Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Gontariu Marius Constantin are următoarele obligaţii: a)să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice cu numitul Ispravnicu Sergiu-Ioan şi cu martora N. G..", potrivit minutei judecătorești. Decizia este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920