REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ferma de curcani a prorectorului de la UMC, acuzată că a transformat satul Poiana în iad: cadavre în putrefacţie şi miros pestilențial

Ferma de curcani a prorectorului de la UMC, acuzată că a transformat satul Poiana în iad: cadavre în putrefacţie şi miros pestilențial

Replica API 26 august 2015 | 00:39 2536

Petiţie semnată de 80 de localnici

Petiţie semnată de 80 de localnici

80 de locuitori ai satului Poiana, arondat oraşului Ovidiu, au semnat o petiţie, trimisă Direcţiei Sanitar Veterinare, Constanţa, Gărzii de Mediu şi Primăriei Ovidiu, prin care cer ajutor pentru a ieşi din situaţia foarte periculoasă la care au fost expuşi de două ferme de animale. Oamenii se plâng că, de trei luni, nu mai pot respira aerul de afară, zi şi noapte, din cauza mirosului pestilenţial emis de cele două ferme care funcţionează, ilegal, în imediata vecinătate a caselor.

Locuitorii din Poiana au trimis şi fotografii făcute în jurul locuinţelor lor, iar peisajul este unul de iad: carcase dezmembrate de animale, în putrefacţie, dejecţii şi leşuri arse. Asta pentru că angajaţii fermelor aruncă hoiturile pe câmp, le stropesc cu motorină şi le dau, pur şi simplu, foc. Într-un astfel de tărâm al morţii, era de aşteptat o invazie a muştelor şi şobolanilor, insectele înnegrind practic orice obiect din acea zonă, după cum descriu locuitorii din Poiana.

Iar situaţia a devenit absolut inumană în perioada caniculei de zilele trecute, oamenilor fiindu-le aproape imposibil să trăiască ferecaţi în case, sub asediul milioanelor de muşte, şobolani şi a miasmelor grele de animale în putrefacţie şi leşuri arse. Potrivit locuitorilor care au întocmit petiţia, de vină sunt ferma de ovine deţinută de Alnawres SRL din Ovidiu şi ferma de curcani a SC GAAD Invest Internaţional SRL din Constanţa. Contrar prevederilor legii, ferma de ovine este amplasată la 65 de metri de casele oamenilor, în condiţiile în care distanţa minimă trebuie să fie de 100 de metri, în timp ce ferma de curcani funcţionează la 200 de metri de locuinţe, deşi legea nu-i dă voie să fie mai aproape de 500 de metri.

Ieri, fermele din Poiana şi câmpul presărat cu mortăciuni de către inconştienţii angajaţi ai acestora au fost luate cu asalt de inspectorii DSV, Garda de Mediu, Primăria Ovidiu, Prefectură, jadarmi şi poliţie locală, toţi descoperind, după 3 luni, că au sub nasul lor o hecatombă uriaşă, care pune în pericol nu numai sănătatea, ci chiar vieţile a mii de oameni. Alnawres SRL este deţinută de cetăţeanul libanez Hasan Subhi Hasan Hamda, care nu se află la primul conflict cu oamenii legii.

Până să înece locuitorii din Ovidiu în mortăciuni sfârtecate, leşuri arse cu motorină şi milioane de muşte şi şobolani, afaceristul a avut grijă să-şi fure propria societate, poliţiştii întocmindu-i dosar penal după ce l-au prins cu un transport ilegal de circa 230 de oi şi cu peste 85.000 de lei din banii firmei însuşiţi fără drept. Pe de altă parte, patronul fermei de curcani este o persoană de primă notorietate din Constanţa. GAAD Invest Internaţional SRL, firma care îmbolnăveşte orice fiinţă vie din Ovidiu cu hoiturile pe care le aruncă în camp, este afacerea lui Cornel Panait, nimeni altul decât consilierul judeţean, administrator la Canalele Navigabile şi prorector al Universităţii Maritime Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102