REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fetiţă din Valu, lăsată însărcinată de concubinul mamei! Femeia care primeşte ajutoare umanitare pentru copiii ei spune că şi-a dat acordul

Fetiţă din Valu, lăsată însărcinată de concubinul mamei! Femeia care primeşte ajutoare umanitare pentru copiii ei spune că şi-a dat acordul

Replica API 26 februarie 2015 | 08:15 1472

Cerea sprijin prin presă, dar îşi lăsa iubitul să facă sex cu fiica de 14 ani

Cerea sprijin prin presă, dar îşi lăsa iubitul să facă sex cu fiica de 14 ani

Sursa foto: cancan.ro

Copilaşi cu ochii albaştri, murdari, desculţi, cu haine ponosite, care se înfruptă dintr-o coajă de pâine uscată sunt imaginile care ar înmuia până şi cel mai îngheţat suflet. Din nefericire, aceste cazuri există şi pot fi regăsite şi în judeţul Constanţa, fiind vorba de familii nevoiaşe, în general cu mulţi copii. Însă, la fel de real este şi faptul că unele dintre „poveşti” sunt construite pe multe substraturi negre şi nefireşti, singurii care au de suferit fiind, într-adevăr, copiii.

Gemenii Diana şi Alexandru, sursa foto: cancan.ro

Aici se încadrează şi familia Alexăndroaie, care locuieşte în Valu lui Traian, într-o casă închiriată „la negru”, situată pe Calea Dobrogei. Strigătul de ajutor a venit iniţial din partea minorei Rose Mary, de 15 ani, cel mai mare dintre cei cinci copii postând anul trecut pe Facebook un mesaj în care spunea că are nevoie de ajutor întrucât ea, mama dar şi cei patru fraţi (două fete de 11 şi 10 ani şi gemenii, fată şi băiat, care au împlinit pe 16 februarie 5 anişori) nu au după ce bea apă. Totul a fost mediatizat în luna ianuarie a acestui an, sub un titlu lacrimogen, în presa centrală, iar rezultatele au fost pur şi simplu spectaculoase. În doar câteva săptămâni, în contul deschis la Raiffeisen, pe numele mamei, respectiv Magda Elena Alexăndroaie, de 37 de ani, au intrat aproape 2.000 de lei. Concomitent, câteva firme din Bucureşti, dar şi mai mulţi oameni cu suflet au trimis familiei din Valu mobilă, aparatură electrocasnică, sacoşe cu alimente şi saci cu haine de firmă. În plus, primăria comunei le-a făcut imediat acte, pentru a putea beneficia de ajutor social.

Acum doi ani, statul i-a luat copiii

Încă o poveste tristă, cu un final ce îţi oferă măcar un zâmbet şi speranţă, am putea zice. Măcar până când s-ar fi terminat banii, mâncarea, iar hainele ar fi rămas prea mici copiilor, moment în care drama lor ar lua-o de la capăt. Numai că Magda Elena Alexăndroaie, fostă Gheorghe, originară din Ciocârlia, este o cerşetoare profesionistă, care îşi ţine copiii murdari şi flămânzi tocmai pentru a stârni încontinuu mila celorlalţi, profitând de cele cinci suflete pe care le-a procreat. Ştiau de acest lucru şi cei de la Protecţia Copilului, care i-au luat pe cei 5 minori în 2011, lăsând-o astfel pe femeie fără sursa de profit. Doi ani mai târziu, Magda Elena Alexăndroaie şi-a recuperat copiii de la stat, după ce a arătat că are venituri stabile, dar imediat după acea a renunţat din nou la muncă, dacă tot şi-a readus „bancomatele” acasă. Acum, femeia a vândut prin comună cam toate hainele de firmă primite pentru copii, iar din banii primiţi îşi cumpără ţigări şi îşi întreţine şi concubinul, mai tânăr decât ea şi, de asemenea, fără loc de muncă. Tânărul în vârstă de 22 de ani locuieşte cu Magda şi cei cinci copii şi profită din plin de pe urma acestora. Până aici, n-am avea decât alt exemplu de familie dezorganizată şi săracă, în care părinţii profită de copiii lor, ca atâtea altele din România. Femeia din Valu a depăşit însă cu mult orice limită, atât a bunului simţ, cât şi penală. În primul rând, a retras-o pe fata cea mare, Rose Mary, de la şcoală, unde minora era în clasa a VIII-a, în noiembrie 2014. O coincidenţă sinistră face ca, în aceeaşi lună, să se petreacă un lucru cumplit cu fata ce avea atunci 14 ani: concubinul mamei sale a întreţinut relaţii sexuale cu ea, iar Rose Mary este acum însărcinată în 4 luni. Primăria din Valu lui Traian a aflat despre sarcina copilei de 15 ani şi a anunţat Protecţia Copilului şi Poliţia. Un caz flagrant de pedofilie şi abuz, asupra unui copil care nu va mai fi niciodată copil, din moment ce va da şi el naştere unuia, conceput cu iubitul mamei. În mod cu totul şi cu totul halucinant, femeia care cerea prin presa centrală ajutor pentru copiii săi, în timp ce concubinul ei întreţinea relaţii sexuale cu unul din ei (sau mai mulţi?!?), a explicat senină că şi-a dat acordul ca iubitul ei să facă sex şi cu fiica ei. La cum stau lucrurile până acum, ne putem gândi că femeia i-a cerut concubinului să-i lase pe fiica sa însărcinată tocmai pentru a mai face rost de un copil, care să-i aducă mai multe foloase materiale, ceea ce ar implica abuzuri sexuale repetate. Oricât de grotesc sună scenariul, oricum e de preferat altuia, de-a dreptul nebun, în care femeia de 37 de ani să-şi fi propus să facă sex alături de fiica sa de 14 ani, cu iubitul său de 22 de ani. Demenţă în toată puterea cuvântului.

Ce spune Codul Penal

Odată ce au fost sesizaţi, oamenii legii au şi trecut la treabă. Astfel, Rose Mary, însărcinată în patru luni, va fi audiată, după care supusă unor controale medicale de specialitate pentru a se stabili cu exactitate în câte săptămâni este sarcina. Acest lucru este foarte important pentru încadrarea juridică a faptei, întrucât, potrivit unui aliniat din Legea nr. 286 din 2009, art. 220 Cp: „Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani”. Menţionăm că fata a împlinit 15 ani în 20 decembrie 2014, acesta fiind şi motivul pentru care trebuie să se stabilească în ce trimestru este sarcina şi, automat, când a avut loc actul sexual. În plus, trebuie să se stabilească şi cine este tatăl copilului, chiar dacă informaţiile noastre îl indică pe concubinul mamei, în vârstă de 22 de ani. Şi asta pentru că: „Fapta comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Fapta se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului”, potrivit aceluiaşi articol din Codul Penal. De asemenea, este important şi acest aspect: „Faptele nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani”. Potrivit oamenilor legii, întrucât aşa cere Noul Cod Penal, mai întâi se va cerceta fapta, după care, dacă vor exista dovezi cu privire la tatăl copilului, se va cerceta şi persoana.

Liliana CHIRU, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alexandroaie Magda ne minti pe fata ca nu Este adevarat ai cersit si pe grup la noi si avem.probe si printuri ce bn o duceti si cerseai non stop huooo putoare ordinara da drumul la munca .nu la intins mana de cotait te cotai nesimtito ca ai primit ajutoare din bani nostri ce cotizam la stat plus ce ai cerut pe grup
0
0
De 3 ani continua cu video zi de zi pe facebook,saracii copii se vede ca sant tinuti cu forta ca sa cerseasca in video,dupa ce ai ajutata si pui mai multe intrebari ,te blocheaza rapid ,dar inca sant multe persoane care nu stiu unde merg ajutoarele si ce se face cu ele,vad ca a si comentat aici ptr ca a dat de reportaj si ea,are grupul Speranta si Credinta cred ca se numeste unde sant mii de oameni ,de pe care a aprofitat si continua,sper sa ea cine-va masuri acolo unde sta si sa plateasca ptr toate inselaciunile facute .
1
0
oameni buni, mai stie cineva ceva de familia asta?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614