REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Georgel Vodă, paraşutat de Grapini din Lugoj, să facă turism în Neptun

Georgel Vodă, paraşutat de Grapini din Lugoj, să facă turism în Neptun

Replica API 2 noiembrie 2013 | 00:00 2778

Evident, pe criterii de profesionalism

Evident, pe criterii de profesionalism

Ministrul Maria Grapini, cea care în grijă, printre altele, şi Turismul românesc, este mereu alături de copii şi ştie cum să-i răsplătească pe cei cuminţi, care papă tot şi se spală pe mâini după ce merg la toaletă. Probabil la asta s-a gândit Grapini când a decis să-i facă un cadou mai special consilierului ei personal, la împlinirea vârstei de 25 de ani, pe 28 octombrie, numindu-l administrator al SC Neptun Olimp SA. Sincer, ne este imposibil să identificăm şi alte calităţi decât cele de mai sus, puştiul în discuţie având tot atâtea legături cu managementul şi turismul, câte are şi generoasa lui şefă. Darius Georgel Vodă va descăleca la Neptun tocmai din Lugoj, acolo unde a terminat o frumoasă universitate locală şi este preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Conservator. Numirea oficială în funcţia de administrator al Neptun Olimp SA va avea loc în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de pe 09.12.2013, tanti Maria vrând probabil să-i ofere lui Georgel un dar mai întârziat de Moş Nicolae.

Şi ce poate fi mai frumos pentru un ciutan cuminte decât o excursie la mare? Potrivit convocatorului trimis de Neptun Olimp SA, pe 31.10.2013, Bursei de Valori Bucureşti, AGA ordinară de pe 9 decembrie are următoarea ordine de zi: revocarea administratorilor Mariana Ancuţa Ion şi Florin Tănase; numirea lui Darius Georgel Vodă şi a Simonei Rusu în funcţia de administrator; stabilirea indemnizaţiei lunare a membrilor Consiliului de Administraţie. De asemenea, la aceeaşi dată, a fost convocată şi o AGA extraordinară, pentru aprobarea încheierii unui contract de închiriere pe o perioadă de 5 ani cu THR Marea Neagră, pentru activul Complex Mioriţa. Revenim la Georgel şi spunem că Vodă de Lugoj este consilier personal al ministrului Maria Grapini din fix prima zi lucrătoare a anului 2013, 3 ianuarie. Anterior, puştiulică se ocupa de logistică la Autoliv SA Lugoj şi era consilier financiar la Ciev Daniela SRL. Potrivit profilului său de Facebook, băieţaşul adus de geniala Maria Grapini tocmai din Lugoj să administreze afacerile din turism ale statului în Constanţa a mai fost consultant financiar la ING Bank, pe lista angajatorilor săi aflându-se, misterios, şi Poliţia Română. Va fi interesant de văzut reacţia celor din turismul constănţean, unii cu mai mulţi ani de experienţă decât de viaţă are mânzul lugojean, când vor trebui să primească ordine şi sfaturi de la un Vodă atât de calificat. În prezent, Neptun Olimp SA este condusă de directorul general Cătălin Mihail Caracostea şi un CA avându-l ca preşedinte pe Marius Horia Ţuţuianu şi membri pe Mihail Voicu (fost director ONT Carpaţi), Dragoş Călin (din partea acţionarului SIF Transilvania) şi, până pe 9 decembrie, Mariana Ancuţa Ion (şefa de cabinet a fostului secretar de stat în Turism, constănţeanul Cristian Bărhălescu) şi Florin Tănase. Firma de stat Neptun Olimp a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 392.527 lei şi pierderi de 1.975.562 lei. Din fericire pentru Constanţa şi turismul din România, ministrul Grapini l-a trimis, iată, pe însuşi Georgel, Vodă de Lugoj, să salveze situaţia.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102