REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Haos pe plaje! În timp ce unii au făcut baie în mare, alţii şi-au plimbat… câinii!

Haos pe plaje! În timp ce unii au făcut baie în mare, alţii şi-au plimbat… câinii!

Replica API 26 aprilie 2016 | 10:19 330

Imagini de la sfârşit de săptămână

Imagini de la sfârşit de săptămână

Chiar dacă vremea nu s-a arătat foarte prietenoasă la sfârşitul săptămânii, atât constănţenii cât şi cei veniţi din ţară au dat buluc pe plaje! În timp ce unii au ales doar să se plimbe şi să admire zona, chiar şi cu câinii din dotare, acest lucru fiind interzis, unii curajoşi s-au bălăcit în mare.

Cine credea că doar vremea frumoasă ar putea scoate oamenii din case, iată că s-a înşelat. Sfârşitul de săptămână a adus temperaturi nu tocmai fierbinţi, iar cerul a fost mai mult înnorat. Duminică, 24 aprilie, a şi plouat, iar temperaturile au fost scăzute. Chiar şi aşa, oamenii au ales să-şi petreacă timpul în aer liber, şi unde altundeva decât pe plajă? Dacă ma toţi au ales doar să se plimbe, din peisaj nu au lipsit nici curajoşii, care au decis să încerce apa mării. În timp ce au intrat doar puţin, la mal, sau s-au aventurat şi la adâncime, cei de pe mal au imortalizat momentele şi au postat imaginile pe reţelele de socializare. Un fel de „pregătire” pentru 1 mai am putea spune. Într-un cuvânt, nimic nu i-a putut împiedica pe cei dornici de a lua o gură de aer sărat. Toate bune şi frumoase până aici. Numai că, din câte se pare, niciodată nu poate fi totul ca la carte. Astfel, tot în acest sfârşit de săptămână, au existat şi cei care şi-au scos câinii pe plajă, chiar dacă este interzis. Şi, bineînţeles, s-au şi fotografiat şi au postat imaginile pe internet, de unde şi concluzia că sunt chiar inconştienţi. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a reamintit acest lucru recent, că este interzis accesul persoanelor insoţite de animale pe plajele Mării Negre, precum şi circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje. Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de Intreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral aminteşte că pot fi sancţionaţi şi cei care depozitează materiale şi deşeuri de orice fel pe faleze, plaje, maluri şi in zonele de protecţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367