REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Hoarda de ţigani care s-a făcut „stăpână” peste un imobil din strada Lahovari, GREU de EVACUAT!

Hoarda de ţigani care s-a făcut „stăpână” peste un imobil din strada Lahovari, GREU de EVACUAT!

Replica API 20 octombrie 2016 | 11:14 538

Ca să-i dea afară, DGASPC cere voie Consiliului Judeţean să meargă în instanţă pentru o hotărâre judecătorească

Ca să-i dea afară, DGASPC cere voie Consiliului Judeţean să meargă în instanţă pentru o hotărâre judecătorească

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa nu scapă de ţiganii care ocupă în mod abuziv imobilul de pe strada Ion Lahovari şi pace! Deşi aceştia au fost evacuaţi în mai multe rânduri, romii s-au reîntors. Singura soluţie rămâne o hotărâre judecătorească de evacuare care va fi obţinută în curând, după cum susţin reprezentanţii DGASPC.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Judeţean ce va avea loc la data de 25 octombrie a.c. apare un proiect ce vizează delegarea dreptului de reprezentare în justiţie a Consiliului Judeţean Constanţa către DGASPC în vederea efectuării demersurilor privind evacuarea persoanelor care ocupă în mod abuziv imobilul situat pe strada Ion Lahovari, nr.76. Astfel se impune ca familiile de romi să fie evacuate printr-o hotărâre judecătorească. „Clădirea aceea a fost expertizată de către noi. Structura de rezistenţă este afectată şi, conform expertizei, acea clădire nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi singura soluţie este de demolarea ei. Numai că această clădire este ocupată abuziv de nişte familii de romi.

Având în vedere acest lucru, noi nu putem pur şi simplu să mergem acolo şi să somăm familiile de romi să fie evacuate deoarece clădirea este în proprietatea Consiliului Judeţean. Şi pentru că noi o avem în administrare şi cunoaştem foarte bine şi am făcut toate demersurile, suntem în curs de achiziţie a lucrărilor de demolare, dar trebuie să acţionăm în instanţă persoanele respective pentru evacuare”, a precizat, pentru „Replica”, Petre Dinică, directorul DGASPC. De asemenea, conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului promite că va ajuta copiii care locuiesc acolo, în cazul în care nu există obiecţii din partea părinţilor.

„Suntem pregătiţi să oferim anumite servicii pentru copiii de acolo, dacă părinţii sunt de acord. Singurul lucru pe care noi nu putem să-l facem este să le oferim locuinţă. Noi am mai făcut o evacuare la un moment dat când s-au dat în folosinţă locuinţele sociale din Henri Coandă, famiile care erau la acel moment au primit toate locuinţă socială, dar, conform obiceiului, când s-a vacantat locul, imediat s-a ocupat. Pentru cei care erau atunci noi aveam o hotărâre judecătorească de evacuare. După ce vom fi investiţi de CJC vom acţiona din nou în instanţă pentru somaţii de evacuare”, a adăugat Dinică. Amintim faptul că DGASPC a solicitat şi a obţinut, în data de 12 februarie a.c., certificatul de urbanism pentru desfiinţarea construcţiei P+1E CORP C1 (S=160 mp), aflată pe strada Ion Lahovari, nr 76.

Documentul emis de către Direcţia de Urbasnim din cadrul Primăriei Constanţa are valabilitate pe o perioadă de 24 de luni. Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare, fapt ce a condus la decizia de a fi demolată şi nu reabilitată. Totuşi, acolo locuiesc abuziv peste 20 de persoane, deşi condiţiile lasă de dorit. Imobilul nu este racordat nici la apă şi nici la curent electric de ani de zile. „Nu avem apă, lumină, nimic. Vrem să scăpăm de aici. Noi vroiam să stăm aşa?! Cine vrea?! Vai de capul nostru. Stăm aici din 1991”, declara Natalia Stoica, cea mai vârstnică locatară, în luna februarie.

Diana NEAŢĂ

vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/directia-pentru-protectia-copilului-nu-poate-scapa-de-tiganii-care-au-ocupat-abuziv-o-cladire-269500/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
r*mânia S-a Saturat De Țigani Și Țigănci: Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369