REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Investiţiile mari se mută la Ovidiu: se deschide un centru privat de radioterapie

Investiţiile mari se mută la Ovidiu: se deschide un centru privat de radioterapie

Replica API 7 septembrie 2016 | 00:37 816

Reţeaua medicală Amethyst ajunge şi în judeţul Constanţa

Reţeaua medicală Amethyst ajunge şi în judeţul Constanţa

Bolnavii de cancer din Constanţa au primit bilet forţat de trimitere la Bucureşti, după ce conducerea Spitalului Judeţean a eşuat lamentabil (sau poate că aşa a plănuit) în ceea ce priveşte Radioterapia. Această secţie vitală în supravieţuirea bolnavilor s-a închis, de acum câteva luni, situaţia incredibilă fiind explicată în fel şi chip de fostul manager al celei mai mari unităţi sanitare din Dobrogea şi de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa.

Nu mai contează acum explicaţiile, nu mai contează nici ce interese ascunse au existat în toată această poveste: răul a fost făcut. Bolnavii care se agaţă cu ultimele puteri de viaţă, sperând la minuni dumnezeieşti, sunt acum şi mai chinuiţi: fac naveta la Bucureşti, la unităţile medicale de acolo. Pe fondul acestui eşec de proporţii „bifat” de spitalul de stat, iată că viitorul apropiat ar putea aduce la Constanţa un centru privat de radioterapie. Nu chiar în municipiul Constanţa, ci în judeţ, mai exact în oraşul vecin Ovidiu, acolo unde funcţionează deja, am putea spune cu succes, o altă clinică privată, şi aceasta ivită tot în contextul distrugerii unei secţii cu renume a Spitalului Judeţean.

6 centre în Europa. În România, Amethyst oferă servicii în Cluj şi Bucureşti

Revenind la radioterapie, un panou recent montat pe marginea DN 2A (drumul care leagă Constanţa de Ovidiu, dar pe teritoriul oraşului Ovidiu) ne informează că: „În curând, aici se va deschide Centrul de Radioterapie Amethyst. Prima opţiune în tratarea cancerului, chiar în oraşul tău”. Pe panou apare deja şi numărul de telefon unde pot fi făcute programări. Momentan însă, investiţia se află, conform surselor noastre din cadrul Primăriei Ovidiu, la stadiul de obţinere de avize şi autorizaţii.

Dar, precizează reprezentanţii primăriei, lucrurile sunt „în linie dreaptă”, cu alte cuvinte, pe raza oraşului va exista încă o investiţie în domeniul medical: un centru de terapie care va fi construit, în scurt timp, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi (desfăşuraţi). Amethyst Radiotherapy şi-a început activitatea în România în anul 2012. Potrivit site-ului de prezentare al Amethyst, reţeaua medicală la care facem referire este prezentă în Europa cu 6 centre, în România (Bucureşti şi Cluj), în Franţa şi Polonia. În România, serviciile Amethyst sunt decontate prin CNAS, se mai arată pe site-ul de prezentare consultat de „Replica”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614