REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministerul Dezvoltării a sistat plățile pentru drumul Năvodari - Ovidiu, fără nici o explicaţie

Ministerul Dezvoltării a sistat plățile pentru drumul Năvodari - Ovidiu, fără nici o explicaţie

Replica API 2 iulie 2015 | 22:24 592

Proiect de 50 milioane lei, oprit din cauza unei reclamaţii

Proiect de 50 milioane lei, oprit din cauza unei reclamaţii

Locuitorii din Năvodari, dar şi turiştii, vor beneficia de un nou drum care va lega oraşul Năvodari de Ovidiu. Când? Teoretic, începând cu luna decembrie 2015, practic... Nu se știe! Ministerul Dezvoltării Regionale a sistat plățile către administrația locală. Motivul: una sau mai multe reclamații cu privire la această lucrare. Nu se știe ce anume se reclamă și nici când se finalizează cercetarea. Primăria Năvodari nu a fost lămurită vizavi de acest aspect, deși a trimis o sumedenie de adrese la Minister pentru explicații. Cu toate acestea, se lucrează de zor la proiect, însă din banii constructorului.

De mai bine de jumătate de an au început lucrările la drumul care va lega oraşul Năvodari de Ovidiu. Proiectul însumează aproximativ 11 kilometri și presupune lărgirea lui la patru benzi. Investiția se ridică la aproximativ 50 milioane de lei, banii provenind de la Ministerul Dezvoltării, având termen de finalizare decembrie 2015. Sunt șanse destul de mari ca lucrarea să nu fie finalizată la termen, pentru că Ministerul a sistat plățile către administrația locală, din cauza unei reclamații. Nu se știe cine este beneficiarul și nici ce anume s-a reclamat. „Așteptăm să se deblocheze proiectul, din punct de vedere financiar, pentru că sunt reclamații. Cei de la Ministerul Dezvoltării au sistat toate plățile. Nu se știe cine a făcut reclamația sau reclamațiile și ce conțin ele. Era normal să ne detalieze. Poate să fie o singură persoană, de oriunde. Ministerul trebuie să cerceteze. Au venit și ne-au ridicat documente. Cine plătește...vă dați seama, nerealizarea acestor mari proiecte?! Termenul de finalizare este decembrie 2015. Nu pot să spun că mă încadrez în termen. Nu sunt bani, dacă Ministerul nu dă drumul. Nu știu ce se va întâmpla. Așa e legislația, ei spun să verifice, e normal să verifice, dar e anormal ca o singură persoană să facă reclamații. Am făcut hârtii, i-am rugat să dea drumul cât mai repede la plăți, să cerceteze mai repede... nu ne au răspuns“, a declarat, pentru „Replica”, Florin Chelaru, viceprimarul localității Năvodari. Problema este cu atât mai gravă cu cât există reclamații pentru alte două proiecte ale administrației locale. Este vorba despre Centrul de Afaceri, respectiv Centrul de Agrement. Și aici se lucrează tot din banii constructorului. „Până la momentul în care nu se soluționează speța, nu mai fac plățile. N-au făcut nici o plată la proiectul privind lărgirea drumului. Se lucrează cu banii constructorului. Noi am făcut, în baza contractului, le-am impus ca, timp de cinci luni, să-și plătească lucrarea. Numai că, au trecut vreo șase luni și, se pare, va plăti în continuare. Sper să se soluționeze cât mai repede, să dea drumul la bani. Aceeași problemă o avem și la Centrul de Afaceri și Centrul de Agrement“, a mai explicat Chelaru. În ce stadiu sunt lucrurile la proiectul de lărgire a drumului Năvodari-Ovidiu? „S-au scos stâlpii care susțineau conducta de apă fierbinte către societățile din zonă. S-au făcut casetele, infrastructura, înspre Lumina și dinspre Lumina înspre Ovidiu. S-a decopertat terenul, s-a pus piatră, se pregătesc pentru asfaltare“, a conchis viceprimarul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce prosti mai suntem noi dam in judecata tot firma lui taticul nostru psd dragnea nu ei au venit cu licitatia tel drum cum sa mai prostim lumea la campani din ce ban sustinem partidul in toata tara
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614