REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 30 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6684
10.4° Constanța Sâmbătă, 30 Martie 2024 Anul XX Nr. 6684
 

PERCHEZIŢII! Fratele primarului din Ciocârlia, CERCETAT PENAL în dosarul unui MEGA FURT!

PERCHEZIŢII! Fratele primarului din Ciocârlia, CERCETAT PENAL în dosarul unui MEGA FURT!

Replica API 29 decembrie 2016 | 22:58 1888

Paznic bătut, DEZBRĂCAT şi acoperit cu cauciucuri!

Paznic bătut, DEZBRĂCAT şi acoperit cu cauciucuri!

Patru indivizi au dat o spargere „în stil mafiot” la o societate din localitatea Ciocârlia, de unde au sustras insecticide şi ierbicide în valoare de 50.000 de lei. Însă, lucrurile au fost cu atât mai grave cu cât paznicul a fost bătut zdravăn, dezbrăcat şi acoperit cu cauciucuri pentru a nu se putea mişca. Cercetările au continuat, au urmat interceptări şi percheziţii, aflându-se că implicat ar fi şi fratele primarului din localitate, în cazul căruia cauza a fost disjunsă. Cinci indivizi au fost arestaţi, dar, de dată recentă, unul dintre ei a fost eliberat, ceea ce l-a scos din sărite pe administratorul firmei, care consideră că individul respectiv poate face orice pentru a se răzbuna, după cum a declarat el pentru „Replica”.

Iulian Simion este administratorul societăţii SC Simcor Agro SRL din Ciocârlia. Acesta a sunat la Poliţie în noaptea de 5 spre 6 aprilie anul curent, în jurul orei 1.30, cu privire la faptul că autori necunoscuţi au pătruns în hala societăţii, l-au bătut pe paznic şi au sustras produse fitosanitare în valoare de 50.000 de lei. De fapt, totul s-a produs la ora 23.45, atunci când agentul de pază, Alois Ciucheş, a auzit zgomote şi a ieşit să vadă despre ce e vorba. Atunci a surprins un grup format din patru persoane, care aveau feţele acoperite. A fost lovit în zona feţei cu un obiect dur, un cleşte „Gură de Lup”, după care a fost legat de mâini şi picioare cu aţă de baloţi, dar nu înainte de a fi dezbrăcat. Indivizii i-au pus un căluş în gură, l-au acoperit cu o lenjerie de pat şi apoi au pus peste el cauciucuri de la utilaje.

Apoi au intrat în hală şi au furat substanţe pentru protecţia plantelor, cum ar fi fungicid, insecticid, ierbicid, în valoare de 50.000 de lei. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, cu traumatism facial închis, fractură nazală, traumatism toraco-abdominal şi fractură arc lateral costal 5 dreapta, pentru care a necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale. În urma investigaţiilor efectuate a fost stabilit un cerc de suspecţi, fiind vorba de Petrică Lucian Donciu, Gheorghe Iulian Pîrnău, Alin Ciprian Mihai, Alexandru Linguraru şi Costel Siminiceanu, moment în care au început interceptările. Apoi a fost identificat un martor, Niculae Marghiol, care a relatat că l-a auzit pe Petrică Lucian Donciu spunând că a participat la spargere.

Bunurile sustrase au fost îngropate pe câmp dar... au dispărut! „Măcar dacă luam banii...”

Din interceptări reiese, după cum vorbea Donciu, că substanţele fitosanitare au dispărut din locul unde le îngropase, întrucât un angajat al Primăriei, folosind buldoexcavatorul insitituţiei pentru a face loc autotrenului în vederea încărcării lui cu rapiţă, terenul aparţinând primarului Traian Dragomir, a găsit sacii.

Petrică Lucian Donciu: primarul a luat, bre!

(martor) Niculae Marghiol: Păi cum?

Donciu: Dacă el a fost acolo. Când am fost eu acolo, ei deja terminaseră de recoltat. Era rapiţa, iar la 20 de metri de lan era groapa. Am săpat, le-am astupat acolo şi ăsta a făcut loc cu Telexul ca să intre tirurile. Şi exact, bă, la limită. Dacă dădea cu jumătate de metru mai aici nu le găsea. Când am fost acolo, mă bufnea plânsul, nea' Nicule. Un alt martor a dat Poliţiei nişte convorbiri înregistrate, care îi inculpă pe cei patru.

În continuarea interceptărilor reiese că pontul a fost dat de Saie, adică de Costel Siminiceanu.

Donciu: Saie i-a dat pontul!

Marghiol: Deci Saie i-a zis? Dar ţi-a spus că le ia el dacă le furi?

Donciu: Da, bre! Păi lui Pârnău i-a zis. Zice: Da, mă, le iau eu. Vă dau 400 - 500 de milioane. Le iau eu pe toate. Nu mă băgam dacă nu aveam clienţi, nea' Nicule. Apoi, la finele lunii iulie, pe 28, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare, fiind găsită o parte din bunurile sustrase.

Percheziţii şi la ferma deţinută de Constantin Dragomir, fratele primarului!

Pe 29 iulie anul curent, au avut loc percheziţii şi la ferma lui Constantin Dragomir, acolo unde au fost găsite 7 recipiente cu produs de uz fitosanitar, din acelaşi lot cu cele sustrase. Însă, cum este vorba despre o firmă, există posibilitatea ca ele să fi fost cumpărate în acelaşi timp, motiv pentru care cercetările în cazul lui continuă, cauza fiind disjunsă. Revenind la cei arestaţi, pe 19 decembrie anul curent, magistraţii Curţii de Apel Constanţa i-au înlocuit lui Costel Siminiceanu măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, decizia fiind definiitvă.

„Ei au venit la pont, ştiau că am primit marfa. Poate chiar primarul sau fratele. Nu ştiu. Cert este că nu-mi vine să cred că l-a eliberat pe Siminiceanu. Nu este corect. Îmi este teamă să plec de acasă. Eu ştiu cum se poate răzbuna când nu sunt? Nu cer decât să se facă dreptate şi nu mă voi lăsa până se va întâmpla asta”, a declarat, pentru „Replica”, Iulian Simion, administratorul firmei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu sunt sifon am facut un denunt sa scap de dosarul cu conducte si am luat p..a in gura ca nu am beneficiat
2
0
Marghiol praduitor si sifon la inregistrat pe donciu si la bagat la cusca feritiva de familia marghiol sa nu creada lumea ca sunt si eu praduitor
4
0
Marghiol voia sa cumpere marfa dar nu prea le a ieșit
0
0
de ce nu sau luat masuri astia furau la comanda pt primar si seful de post au sapat conductele de metal pt primar au furat pt el si acum credeti ca or sa plateasca aiurea
8
1
Ati furat cu totii ,ceva bun pentru tineri din sat nu ati facut ! Si Marghiol si Dragomir si-au facut avere pe spatele cetatenilor
6
6
sugeti pula
5
2
Si Serbu a furat ingrasaminte de la marghiol si de la primar si mai are tupeu sa rada si sa faca comentarii peste tot....RUSINE....
50
4
Asta e megafurt? Dar delapidarea de fonduri facuta de tovarasul Marghiol Nicolae in valoare de 5 miliarde de pe vremea cand era primar ce mai este ?! Verificati omul pe care il sustineti inainte sa faceti afirmatii !!!!
53
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367