REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL Constanţa: cine ar vrea să-i ia scaunul lui Dragomir

PNL Constanţa: cine ar vrea să-i ia scaunul lui Dragomir

Replica API 19 decembrie 2016 | 00:56 265

Frământări interne şi reproşuri după alegeri

Frământări interne şi reproşuri după alegeri

Gheorghe Dragomir

Frământările acestor zile: cine va fi premier, cum va arăta viitorul Guvern şi ce negocieri „subterane” au loc - vin „la pachet” cu zvonuri care mai de care mai năstruşnice. Chiar dacă scorul obţinut de PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie este unul dezastruos, neaşteptat pentru un partid care îşi imagina că „împuşcă” cel puţin 30%, nici un liberal nu pare dispus să se aşeze la masa analizelor serioase. Demisia preşedintelui Alina Gorghiu a adus-o la conducerea PNL, interimar ce-i drept, pe Raluca Turcan (reprezentant al fostului PDL), situaţie în care liberalii „vechi” mai au puţin şi fac revoluţie. Cu alte cuvinte, cei mai mulţi nu gândesc limpede, ba mai rău, liberalii găsesc vinovaţi oriunde în altă parte, anunţând chiar că se vor concentra pe un vot împotriva validării mandatului lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Probabil este şi aceasta o temă „de opoziţie”, însă, pe fondul votului dat de români, probabil că liberalii ar trebui să fie preocupaţi mai mult de limpezirea situaţiei lor: unde s-a greşit, de ce nu au reuşit să mai mobilizeze la fel de mulţi români ca la locale, de ce primarii PNL nu au mai fost la fel de „harnici”.

La Constanţa, preşedintele Gheorghe Dragomir a declarat că nu îşi dă demisia şi că va exista o analiză. Între timp, liberalii s-au reunit de dată recentă într-o şedinţă, cu scandal, însă Dragomir nu a dorit să discute pe acest subiect. Mai exact, nu a răspuns la telefon, în schimb, Ovidiu Cupşa, care şi-a dat demisia de onoare, şi a sugerat că toată conducerea trebuie să facă acest gest, a fost mai mult decât darnic în declaraţii! S-a comentat, imediat, că speculează momentul de slăbiciune şi îşi doreşte conducerea PNL Constanţa. În realitate, nu este singurul! Sau, există unii care nu îşi doresc, dar sunt deja vehiculaţi pe acest post: dintre parlamentari – Vergil Chiţac ori Bogdan Huţucă, mai mulţi primari şi, desigur, consilierul judeţean Cristi Băisan, cel care s-a făcut remarcat în ultima vreme prin cricile aduse chiar propriilor colegi.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614