REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Povestea unei prostituate din Constanţa a ajuns în presa internaţională: "Mi-a spus că e doar masaj" - VIDEO!

Povestea unei prostituate din Constanţa a ajuns în presa internaţională: "Mi-a spus că e doar masaj" - VIDEO!

Replica API 20 august 2016 | 12:38 3479

Liderii grupării, ARESTAŢI!!!

Liderii grupării, ARESTAŢI!!!

Maya este una dintre multele fete din România ademenite să lucreze în bordeluri și saloane de masaj în toată Europa, în speranța de a scăpa de sărăcie. De cele mai multe ori sunt înșelate de prietenii/iubiţii lor, care sunt proxeneți. Acești adolescenți sunt disperați după o viață mai bună. Maya este acum într-un bordel din Elveția, dar sora ei mai mică, Geida, speră la un viitor diferit, potrivit theguardian.com.

Însă, de menţionat este şi faptul că proxeneţii au fost arestaţi de oamenii legii la finele anului 2014, urmând o anchetă laborioasă a poliţiştilor din Constanţa şi Cernavodă, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Cei doi inculpaţi sunt Ştefana Dinu şi Georgian Dinu şi au fost condamnaţi definitiv. Salonul de masaj funcţiona pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu!

“E greu să fiu fată pentru că toţi pun ochii pe tine. Mai ales băieţii de la noi din oraş se uită la noi şi ne văd ca o bancă plină cu bani. Adică... se uită aşa şi îşi zic: îmi va aduce bani. Când l-am cunoscut pe acest băiat se dădea ca şi cum ar fi fost căzut din cer. Am crezut că el nu o să fie ca alţii. Am făcut acest copil, pe Ana Maria, m-am mutat la mama lui acasă şi, după o săptămână, el mi-a spus: hai, nu mergem la muncă? L-am întrebat ce muncă? Cica la Constanţa, nu ştiu ce... la un salon de masaj, masaj de relaxare. Dar nu era aşa, acolo trebuia să întreţii relaţii sexuale cu diferite persoane. A fost tare greu. Apoi, am venit acasă. Mă simţeam rău, murdară. El vorbea deja cu altă fată. Am acceptat, nu aveam de ales. Am apelat la Poliţia de la noi şi mi-a spus că pot să-l părăsesc dacă nu-mi mai convine, dar copilul va rămâne la el pentru că este pe numele lui. În cele din urmă m-am despărţit de el şi îmi doresc tare mult să-mi iau copilul de la el. Mă simt singură, mi-e dor de copilul meu”, a relatat Maya. Însă, după câteva luni ea s-a împăcat cu acel bărbat şi a plecat să... “muncească” în Elveţia. Ea provine dintr-o familie dezorganizată, a cărei mamă a plecat în Turcia la muncă şi nu a mai revenit timp de 10 ani, lăsându-şi copiii minori în ţară.

Luiza Wells: “În Cernavodă, 75% din fete ajung să se prostitueze”

Apoi vin declaraţiile Luizei Wells, din cadrul Nightingales Children's Project: “În Cernavodă este o problemă foarte mare, nu pot spune exact, dar cam 75% din fete ajung să facă lucrul acesta”. Ulterior, în înregistrarea video alte fete relatează cum au fost racolate de proxeneţi şi ce tertipuri au folosit aceştia.

Centrul de caritate mai sus menţionat a fost înființat de către actualul director, David Savage, care a venit în România în anul 1992. El s-a stabilit în România împreună cu soția sa, Elena și cele două tinere fiice. În anul 2003, a fost premiat de regina Elisabeta a II-a, ca o recunoaștere a muncii de caritate, care a evidenţiat situația dificilă a persoanelor vulnerabile și tinerilor din România.

Proiectul Nightingales pentru copii are sediul la Cernavodă și Constanța. Acesta este condus de un amestec de personal britanic și românesc și se bazează foarte mult pe contribuția voluntară. Încă de la începuturile sale în 1995, caritatea a evoluat pentru a cuprinde noi proiecte și evoluţii internaționale și continuă să fie în prima linie a muncii filantropice axată pe drepturile și oportunitățile tinerilor.

Ancheta procurorilor şi cum funcţiona salonul din Constanţa. Inculpaţii, condamnaţi definitiv!

Ştefana Dinu şi Georgian Dinu au fost arestaţi la finele anului 2014, decizia aparţinând Judecătoriei Medgidia. Aceştia scoteau minore la produs sub paravanul unui salon de masaj erotic, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu chiar lângă Şcoala numărul 27. Mai exact, Ştefana Dinu, din Cernavodă, a pus la bătaie respectivul apartament, din Constanţa, racolând clienţi prin intermediul anunţurilor publicate la secţiunea „matrimoniale” din presa locală, banii obţinuţi împărţindu-i cu Georgian Dinu, iar fetele se alegeau cu o mică parte. Astfel, Serviciul de Investigaţii Criminale Constanţa şi Poliţia oraşului Cernavodă, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au documentat activitatea infracţională a celor doi, stabilind că, în perioada iunie - noiembrie 2014, printre fetele care erau puse să se prostitueze se aflau şi minore. S.I.P.I. Constanţa a asigurat sprijinul tehnic pe toată durata anchetei. În mai 2015, ambii au fost condamnaţi de Judecătoria Medgidia la 3 ani cu executare. Dar decizia nu a fost definitivă şi a urmat apelul. Pe 6.11.2015, Curtea de Apel Constanţa a luat act de retragerea apelului formulat de Dinu Georgian, pe când în cazul Ştefanei au decis ca pedeapsa să fie majorată la 4 ani. Decizia este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taceti din gura sunteti cu toate niste tarfe nu va doriti decat pile cochete si frezate asta primiti
0
0
asta e un prost legalizati prostitutia
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367