REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Preşedintele unui club de Europa League şi Dennis Şerban, contract de miliarde cu Societatea Naţională a Sării

Preşedintele unui club de Europa League şi Dennis Şerban, contract de miliarde cu Societatea Naţională a Sării

Replica API 27 iulie 2013 | 00:00 1712

O firmă din Constanţa livrează păcură Salinei Cacica

O firmă din Constanţa livrează păcură Salinei Cacica

Preşedintele unuia din cele mai în vogă cluburi de fotbal ale momentului şi un fost mare fotbalist, care deţin împreună mai multe afaceri în Constanţa, vor livra păcură în valoare de peste 13 miliarde de lei vechi Societăţii Naţionale a Sării. Este vorba despre Petrică Buduru, preşedintele clubului Astra Giurgiu şi ginerele acestuia, Dennis Şerban, fostul mare fotbalist al unor echipe precum Farul, Steaua şi Valencia, dar şi al naţionalei României. Cei doi sunt asociaţi în MTK Auto Sport SRL Constanţa, firmă de la care Societatea Naţională a Sării a cumpărat, prin bursă, 600 de tone de păcură cu un conţinut de sulf sub 1% pentru Salina Cacica. Contractul a fost atribuit pe 11.07.2013, iar Buduru şi Şerban vor încasa de la societatea de stat 1.344.000 lei, fără TVA. Firma cunoscuţilor oameni de fotbal are performanţe economice remarcabile, dovadă că Dennis Şerban, acum în vârstă de 37 de ani, le are la fel de bine cu afacerile, precum le avea cu mingea.

MTK Auto Sport a înregistrat în 2012 cea mai mare cifră de afacere din cei 15 ani de activitate: 44.767.193 lei şi un profit net de 36.801 lei, cu doar 5 angajaţi. Firma are sediul într-un birou de pe Bulevardul Mamaia şi domeniul de activitate comerţ cu ridicat al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al derivatelor acestora, cu Petrică Buduru şi Dennis Georgian Şerban asociaţi, în timp ce administrator este Mihaela Daniela Năvală. MTK Auto Sport SRL are puncte de lucru atât în incinta Oil Terminal SA Constanţa, dar şi la rafinăria Astra Română, din Ploieşti. Preşedintele de la Astra, club patronat de miliardarul Ioan Niculae şi care evoluează în premieră în Europa League, şi ginerele său Dennis Şerban nu scot bani doar din comerţul cu produse petroliere. Cei doi mai deţin, împreună, separat sau în alte asocieri, firme precum Jepp SRL, care se ocupă de baruri, Scorpion S Construct SRL, firmă de extracţie a pietrei, în care Buduru şi Şerban sunt asociaţi cu celebrul afacerist Constantin Chicheanu, de la Consal Trade, societatea de comerţ Euro Shop SRL şi agenţia imobiliară Criden Holding SRL, în care Dennis Şerban este partener cu naşul său de cununie, dinamovistul Cristi Borcea, Yardenny SRL (doar a lui Şerban), Astra Oil Prod SRL (în cvare Buduru e unic asociat) şi Evo Sport SRL, în care fostul mare fotbalist a fost asociat, în mod surprinzător, cu fostul secretar de stat şi lider PDL, actual lider PNL, controversatul Marin Anton.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614