REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Primăria Constanţa, borcanul cu miere la care se încântă toate partidele: cine sunt potenţialii candidaţi

Primăria Constanţa, borcanul cu miere la care se încântă toate partidele: cine sunt potenţialii candidaţi

Replica API 20 martie 2015 | 00:34 455

Primele nume şi ce îi motivează

Primele nume şi ce îi motivează

Robert Boroianu

Christian Gigi Chiru

Claudiu Iorga Palaz

Cine îşi imaginează că vor avea loc alegeri anticipate pentru Primăria Constanţa, se înşeală amarnic. De acest lucru sunt convinşi şi politicienii urbei care au aspiraţii de candidatură. Pentru „pomul lăudat” care se cheamă primărie a început deja să îşi facă „încălzirea” preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Robert Boroianu. Îl trădează chiar colegii, care afirmă: „Există o intenţie a dumnealui, da, dar nu s-a votat nimic în Biroul Politic. Probabil că mai sunt şi alţi doritori, dar se va face un sondaj, iar în funcţie de ce ne indică măsurătorile, vom stabili candidatul”, a declarat un vicepreşedinte PNL. „În primul rând, noi trebuie să venim cu un proiect pentru oraşul Constanţa. Că, altfel, e simplu să spună un membru sau altul că vrea să candideze. Dar cu ce proiect? Oamenilor trebuie să le spui ce anume ai în plan pentru oraş”, a continuat aceeaşi sursă liberală. De menţionat că Robert Boroianu deţine acţiuni şi părţi sociale la Gepeto Impex SA, Euro Gepeto SA şi Adam’s Consulting SRL. De asemenea, liberalul este şi director în cadrul Transelectrica. Contactat de „Replica” de Constanţa, Boroianu a recunoscut că, într-o oarecare măsură, îl obligă să ia în calcul varianta candidaturii chiar funcţia deţinută în momentul de faţă la partid. „Există această posibilitate (a candidaturii la Primăria Constanţa - n.r.). Dar, desigur, va exista o competiţie internă sau un sondaj, iar cel mai bun va deveni candidat”, a precizat Boroianu. Tot de la liberali (provenit din vechiul PDL), dar cu mari emoţii având în vedere dosarul în care a fost deja condamnat cu suspendare, respectiv o altă lucrare penală legată de eolienele din judeţ, îşi doreşte să candideze pentru primărie şi senatorul Christian Gigi Chiru. Copreşedintele PNL Constanţa, Chiru a mai candidat la primărie şi în 2012, din partea PDL. În 2008, acelaşi Chiru a fost la un pas să câştige Primăria oraşului Eforie. Pe lângă afacerile pe care le controlează în Eforie, Chiru a deţinut şi şefia Inspectoratului de Construcţii Sud-Est. Oficial, Chiru nu se aruncă în declaraţii legate de o eventuală candidatură: „Preocuparea PDL Constanţa este să identifice peste tot în judeţ potenţialii candidaţi şi să îi bage într-o măsurătoare în urma căreia cel mai bun va candida”, a spus senatorul.

Sebastian Bodu

Palaz: Mazăre şi Constantinescu sunt istorie

Un alt politician care a mai candidat la Primăria Constanţa şi ar intenţiona să repete „figura” este Claudiu Palaz, fost prefect al judeţului, în prezent preşedinte al partidului „lui Traian Băsescu” la malul mării. Contactat de „Replica”, Palaz nici nu a confirmat, dar nici nu a negat că plănuieşte să candideze din nou. Politicianul a ţinut însă să sublinieze că „era Mazăre- Constantinescu a apus. Cei doi sunt istorie, dar să nu ne imaginăm că vom avea alegeri locale la Constanţa mai devreme de 2016”, a spus Palaz. Primăria Constanţa este o variantă luată în calcul şi de avocatul Dumitru Bădrăgan, în prezent preşedinte al Partidului România Unită - filiala Constanţa. Bădrăgan a candidat, din partea PER, şi la alegerile europarlamentare. Chiar dacă a trecut la PRU, Bădrăgan şi-a păstrat viziunea ecologistă moştenită de la PER, aşa că el militează, în continuare, împotriva exploatării gazelor de şist, dar şi pentru menţinerea intactă a Parcului Tăbăcărie din municipiu.

Dumitru Bădrăgan

Decebal Făgădau

Bodu şi Făgădău, alte variante de lucru pentru primărie

O altă variantă vehiculată „în târg” cu privire la potenţialii candidaţi pentru Primăria Constanţa este Sebastian Bodu, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). O eventuală candidatură a lui Bodu nu ar fi neapărat o mare surpriză, ci partidul din partea căruia ar putea candida, şi anume cel fondat de Monica Macovei, lucru însă neconfirmat de reprezentanţii M10. Amintim că, de dată recentă, Bodu făcea următoarea declaraţie, pentru adevarul.ro: „Pot spune am partea mea de contribuţie la încarcerarea lui Mazăre”. Pe de altă parte, coordonatorul M10 la Constanţa, fostul consilier judeţean din partea PDL Mihai Petre, nu exclude nici el varianta candidaturii: „Mă gândesc să-mi asum o candidatură, dar nu exclud nici altă variantă susţinută de M10”. Nu în ultimul rând, o altă variantă „de lucru” pentru Primăria Constanţa este viceprimarul municipiului, Decebal Făgădău (care deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD), însă acesta se încăpăţânează să declare că nu este interesat. Amintim că subiectul „Primăria Constanţa” a devenit din nou cald odată cu reţinerea primarului Radu Mazăre. Odată lăsat în libertate, chiar edilul a declarat că nu mai este interesat de primărie şi că intenţionează să demisioneze: „Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. (…) E o chestiune cred eu de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid”, a spus, miercuri seara, Radu Mazăre.

Mihai Petre

Alexandra ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/boroianu-si-a-anuntat-colegii-vrea-sa-candideze-la-primaria-constanta-214486/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369