REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sindicatele se răscoală: nu mai achită facturile şi cer revocarea conducerii Portului Constanţa

Sindicatele se răscoală: nu mai achită facturile şi cer revocarea conducerii Portului Constanţa

Replica API 17 februarie 2015 | 23:13 179

Protest

Protest

Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” Constanţa şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare au solicitat Ministerului Transporturilor revocarea întregului Consiliu de Administraţie al CN APM Constanţa. Demersul are ca motivaţie desemnarea în mod nelegal, cu încălcarea prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”.

Mai exact, este vorba de dispoziţiile Deciziei nr. 574/16.10.2014 a Curţii Constituţionale a României, prin care Consiliul Local Constanţa şi-a pierdut definitiv calitatea de acţionar şi nu mai poate participa la nivel decizional în activitatea curentă de administrare a companiei. „În consecinţă, având în vedere efectele immediate şi directe ale dispoziţiilor Curţii Constituţionale a României, respectiv încetarea calităţii de membru în CA a reprezentantului Consiliului Local, dar şi disfuncţionalităţile constatate şi reclamate în mod constant de către operatorii portuari, privind actul de administrare, lipsa unei viziuni clare, a unei strategii viabile a activităţilor desfăşurate în perimetrul portuar, Organizaţia Patronală “Operatorul Portuar” Constanţa şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare solicită revocarea atât a mandatului administratorilor cât şi a întregii conduceri executive”, se arată în comunicatul organizaţiei patronale „Operatorul portuar” Constanţa şi al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare. Un alt conflict între cele două formaţiuni şi conducerea APMC a demarat la începutul acestei luni, când conducerea APMC a anunţat că vrea să majoreze tarifele de utilizare a domeniului portuar. Operatorii s-au opus categoric, iar Organizaţia Patronală a anunţat că refuză semnarea noilor contracte nenego¬ciate şi impuse în mod abuziv de către CN APMC. Mai mult, cei mai mulţi dintre operatorii portuari au refuzat în februarie să achite facturile pentru utilizarea domeniului portuar, emise de CNAPM, concesionarul domeniului public de pe platforma portuară, în semn de protest faţă de majorarea chiriilor impuse se aceasta în ultimii doi ani.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367