REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Situaţie fără precedent la Ovidiu: nici un director de şcoală n-a promovat concursul, exceptând „protejata” primarului

Situaţie fără precedent la Ovidiu: nici un director de şcoală n-a promovat concursul, exceptând „protejata” primarului

Replica API 19 octombrie 2016 | 13:41 1472

La concursul organizat de Inspectoratul Şcolar s-a picat pe capete!

La concursul organizat de Inspectoratul Şcolar s-a picat pe capete!

Mirela Tacciu

Inspectoratul Şcolar Constanţa s-a ocupat, în aceste zile, de organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ. În oraşul Ovidiu se înregistrează, ca urmare a organizării concursului, o situaţie bizară, probabil unică la nivel de judeţ: nici o şcoală nu are conducere, cu o excepţie.

Astfel, la grădiniţa din oraşul Ovidiu, directoarea interimară, Mirela Sârbu, nu a promovat concursul organizat de Inspectoratul Judeţean Şcolar. Amintim că Sârbu a fost numită interimar pe post după retragerea Fănicăi Cornăţeanu, fostă consilieră locală. Între timp, Sârbu s-a confruntat cu probleme de sănătate, dar, chiar şi aşa, s-a prezentat pentru susţinerea examenului. Fără succes însă. Cornăţeanu, deşi avea oportunitatea după retragerea din politică, nu s-a înscris la concurs. Mai departe, la Şcoala nr. 2 din oraş, nu s-a înscris nimeni la concurs! anterior, director al şcolii a fost actualul viceprimar al localităţii Ovidiu, Doru Cumpănaşu.

După ce a fost desemnat viceprimar şi s-a retras din conducerea şcolii, interimar a fost instalată Raisa Abaianitz, dar care n-a fost interesată de funcţie. La liceul din Ovidiu directoare a fost, până acum câteva luni, chiar soţia primarului George Scupra, Cristina Scupra. aceasta se află în concediu de doi ani pentru creşterea copilului, prin urmare, nu s-a prezentat la concurs. a candidat în schimb Viorica Tudoran, care însă nu a promovat examenul. În schimb, a trecut de concurs Mirela Tacciu – fost şi actual director adjunct. Despre Tacciu mai adăugăm că a fost consilier PSD în mandatul anterior, exact când actualul primar George Scupra era şi el membru PSD.

Interesantă coincidenţă, nu? Situaţia ne duce cu gândul că Tacciu ar fi putut beneficia de sprijinul edilului, mai cu seamă că din comisia de evaluare a candidaţilor au făcut parte şi doi reprezentanţi ai administraţiei locale. Până când vom lămuri acest aspect, mai adăugăm faptul că, potrivit surselor noastre, împotriva Mirelei Tacciu ar fi fost depuse, recent, două sesizări în atenţia Inspectoratului Şcolar, una din partea unui părinte revoltat, care susţine că directoarea adjunctă i-ar fi umilit copilul de clasa 0, pe care l-ar fi aşezat... la colţul de ruşine al clasei! De precizat că în toate cazurile de unităţi şcolare în care nimeni nu a promovat concursul pentru postul de director „plin” urmează să fie instalaţi conducători interimari, iar ulterior să fie organizate noi examene.

Interesant de menţionat, tot în legătură cu situaţia de la Ovidiu şi următorul articol:

http://www.replicaonline.ro/gabriela-bucovala-acuzata-ca-sustine-spagarii-in-plus-si-a-pus-si-neamurile-la-putere-290352/

Inspectorul general școlar Gabriela Bucovală a ținut să sublinieze, din nou, că nu este rudă cu directorul adjunct de la liceul din Ovidiu!

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367