REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şmecherie! RATC a externalizat serviciul de control pe autobuze

Şmecherie! RATC a externalizat serviciul de control pe autobuze

Replica API 14 noiembrie 2015 | 00:50 844

Ce decizie s-a luat în cazul controloarelor RATC care au agresat o femeie care nu avea bilet

Ce decizie s-a luat în cazul controloarelor RATC care au agresat o femeie care nu avea bilet

Nu de puţine ori, constănţenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun, în speţă RATC Constanţa, au semnalat atitudinea ostilă a controloarelor. Directorul societăţii Clean Control ITC SRL, firma subcontractată de RATC Constanţa pentru a efectua serviciul de control al biletelor, explică faptul că, atunci când este necesar, se iau măsuri. Drept dovadă, cele două controloare care au agresat o femeie pentru că n-avea bilet, au fost sancţionate, anunţă Aurel Mitran. Zilele trecute, mai multe controloare, angajate ale unei firme ce are contract cu RATC, au stârnit un adevărat scandal, după ce acestea ar fi agresat o femeie, pentru că nu avea bilet, deşi martorii susţineau că a plătit la şofer.

Scandalul a luat amploare atunci când a intervenit un tânăr, care le-a pus imediat la punct pe cele două, cerându-le să se legitimeze. „Altele care vor să ne fure banii! O doamnă a dat bani la şofer şi controloarele o reţineau pentru că nu avea bilet. A vrut să se ducă la şofer să lămurească neînţelegerea, iar controloarele o împingeau să stea pe scaun şi îi cereau buletinul. Mi-e scârbă de oameni ca ei! Respect pentru băiat!”, a scris pe Facebook o femeie care a filmat incidentul, postând, de asemenea, şi filmarea.

Evident, povestea a ajuns și la urechile firmei angajatoare. După âteva zile de cercetări disciplinare, conducerea le-a sancționat pe cele două cu 10 % din salariu, pe o perioadă de trei luni. Decizia a fost semnată joi, 12 noiembrie, iar angajatele au fost chemată la sediu pentru a lua la cunoștință. „S-au încheiat cercetările. Au fost penalizate, pe cale administrativă.

Au drept de contestație în 30 de zile, pe care o pot formula la Judecătoria Constanța. Au fost sancționate cu 10 % din salariu, pe o perioadă de trei luni. Le-am suspendat activitatea pe o perioadă de 6 zile, perioada cât au fost cercetate. Abia luni vor reveni la muncă“, a declarat, pentru Replica, Aurel Mitran, directorul societății Clean Control ITC SRL.

„Sunt intruiți cu privire la ce au de făcut, ce au voie să facă, ce nu au voie să facă“

Firma subcontractată de RATC Constanta pentru a efectua serviciul de control al biletelor a primit nenumărate critici din partea constănțenilor cu privire la felul în care controlorii se poartă cu persoanele depistate fără bilet. Directorul Aurel Mitran explică care sunt criteriile de angajare, ce condiții trebuie să îndeplinească candidatul și dacă angajații sunt instruiți în meseria lor. „Clean Control ITC este înființată la 1.8.2002, iar acționari sunt RATC Constanța și Sindicatul din RATC. Au rămas acționari până la ora actuală. Eu sunt directorul societății, sunt salariat. Evident că știu care-i treaba cu contractele.

La înființarea societății au fost preluate de la RATC toate persoanele angajate. Ulterior, ce s-a încadrat la control, s-a cerut să aibă minim 10 clase sau liceul, dar cine vine cu liceul să lucreze la control?! Majoritatea salațiaților este formată din persoane vechi, care lucreaă de mult timp la RATC. Evident, controlorii sunt întruniți în fiecare zi în ședință, înainte de a începe lucrul. Sunt intruiți cu privire la ce au de făcut, ce au voie să facă, ce nu au voie să facă. Ce măsuri se iau împotriva colegilor lor implicați în incidente de acest gen“, a explicat Mitran.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va fut in gura pe toti controlorii din RATC,baga-mi-as pula in viata si in familia voastra de saracii imputite ce sunteti.Si sa iau in pula toata politia locala din Constanta.Niste flamanzi care dau amenzi ca n-ai avut DE UNDE SA IEI BILET.Nu ca n-ai vrut sa iti cumperi.Pentru ca muistele alea de la bilete care ar trebui batute nu sunt la munca cand ar trebui
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614