REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Şoferul care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni din Năvodari are de plătit mai puţin!

Şoferul care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni din Năvodari are de plătit mai puţin!

Replica API 3 decembrie 2015 | 00:00 900

Decizie definitivă în dosarul accidentului care a şocat un întreg oraş:

Decizie definitivă în dosarul accidentului care a şocat un întreg oraş:

Curtea de Apel Constanţa a admis apelul şoferului care a accidentat mortal o fată de 3 ani pe trecerea de pietoni, la Năvodari. De data aceasta este vorba de latura civilă a dosarului, în care magistraţii au decis ca Radu Cătălin, în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Omniasig Vienna Insurance Group SA şi SC JTA Trans Group SRL Năvodari, la plata către fiecare din părţile civile Janina Violeta Olteanu şi Daniel Dobrică Olteanu, a sumei de câte 75.000 de euro, fiecare. Decizia este definitivă.

Menţionăm că Judecătoria Constanţa, pe 15 iunie, decisese ca daunele morale să se ridice la 200.000 euro pentru fiecare dintre părţile civile, dar inculpaţii au contestat. Totodată, menţionăm că şoferul vinovat a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanţa în iunie anul curent. Amintim că, în octombrie 2013, un tragic accident petrecut în Năvodari a şocat tot oraşul. O fetiţă a ajuns sub roţile unui autobuz, după ce şoferul a intrat pe contrasens.

Şoferul presta muncă în folosul familiei lui Jean Paul Tucan, fiind angajat la firma JTA Trans Group. Martorii susţineau, la momentul accidentului, că şoferul nu a fost deloc atent la drum, acesta numărând banii, tăind bilete şi vorbind la telefon. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă au arătat clar că accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni.

Tot martorii povesteau, la acea vreme, că mama copilei o ţinea de mână, iar la un moment dat fetiţa de 3 ani a rămas cu un pas în urmă. Tocmai în acel moment, micuţa a fost lovită de microbuz. Bărbatul le-a declarat oamenilor legii că accidentul nu ar fi avut loc pe trecere, ci la câţiva metri după ea şi că fetiţa ar fi apărut dintre nişte maşini. Ulterior, a spus că nu îşi mai aminteşte locul în care le-a lovit pe fetiţa de 3 ani şi pe mama ei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369