REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ţiganii care au ocupat abuziv clădirea de pe Ecaterina Varga, EVACUAŢI: stau cu calabalâcul în stradă, să-i admire turiştii

Ţiganii care au ocupat abuziv clădirea de pe Ecaterina Varga, EVACUAŢI: stau cu calabalâcul în stradă, să-i admire turiştii

Replica API 26 iunie 2015 | 08:33 309

Episodul 4...

Episodul 4...

Situaţia persoanelor de etnie romă din zona Peninsulară a ajuns, în cotidianul “Replica” de Constanţa, la episodul 4, întrucât, după cum era specificat în ediţiile trecute, se poate ajunge lejer la un “foileton”. Astfel, joi, 25 iunie, indivizii au fost evacuaţi şi din clădirea situată pe strada Ecaterina Varga, însă acum stau cu calabalâcul în stradă, ceea ce oferă un peisaj de vis pentru turiştii care au ajuns şi vor ajunge zilele acestea în zonă, cu navele de croazieră.

Poliţiştii Secţiei 3 au demarat o amplă acţiune de “igienizare” a zonei Peninsulare, fiind vorba de ţiganii care au ocupat în mod abuziv clădirile. Pe 4 iunie anul curent, respectivele familii erau evacuate dintr-o clădire de pe strada Aristide Karatzali, oamenii legii reuşind să dea de proprietar, o femeie din Tulcea. Numai că ţiganii s-au mutat câteva sute de metri mai încolo, într-o clădire de pe strada Ecaterina Varga numărul 6. Întrucât alt temei legal nu există pentru ca indivizii să fie daţi afară, oamenii legii au declanşat o nouă anchetă şi au pornit în căutarea proprietarului. Acţiunea a fost una dificilă întrucât sunt peste 10, unii locuiesc prin străinătate, alţii au decedat. În cele din urmă au reuşit să dea de un nepot al unui moştenitor, care s-a prezentat în zona Peninsulară şi a zidit accesul în imobil. Însă, cele trei familii de ţigani şi-au mutat catrafusele în stradă, stând chiar în faţa imobilului cu şifoniere, paturi, haine şi resturi menajere. Legal, oamenii legii nu mai pot face nimic decât să stea cu ochii pe ei cu scopul de a evita infracţiunile, mai ales că zilele acestea mai multe nave de croazieră vor acosta în Portul Constanţa, prima destinaţie fiind Piaţa Ovidiu. O privelişte minunată îi va întâmpina având în vedere condiţiile în care stau acum persoanele evacuate. Totodată, menţionăm că locuitorii din respectiva zonă, zilele trecute, au declarat că au ajuns la capătul puterilor din pricina acestora. “Tarlaua de lângă ghena de gunoi arată că o rampă de resturi menajere. Ne-am săturat!!! Romii se ceartă, se bat, dau manelele la maxim, cerşesc în zona pizzeriei Cin-Cin, fac o mizerie de nedescris pe domeniul public, iar iarna trecută (din cauza faptului că dau foc la resturi menajere pentru a se încălzi) au avut loc două incendii la această casă părăsită, punând în pericol şi celelalte case din zonă”, au transmis locuitorii zonei Peninsulare.

Liliana CHIRU

Episodul 1

Episodul 2

Episodul 3

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367