REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un evaluator din Constanţa, judecat pentru înşelăciune a primit contractul vieţii

Un evaluator din Constanţa, judecat pentru înşelăciune a primit contractul vieţii

Replica API 22 februarie 2017 | 00:01 1511

Implicat în ţeapa de 9 milioane de euro de la Volksbank

Implicat în ţeapa de 9 milioane de euro de la Volksbank

Sursa foto: evz.ro

Un controversat evaluator din Constanţa, trimis în judecată de DNA în dosarul înşelăciunii de 9 milioane de euro de la Volksbank, a prins contractul vieţii sale tocmai de la ANAF. Valoarea înţelegerii este de 10 ori mai mare decât toate afacerile la un loc derulate de firma acestuia într-un an de zile.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a atribuit pe 16.01.2017 un contract pentru servicii de evaluare bunuri mobile şi imobile în valoare totală de 1.938.445,83 de lei, fără TVA. Cea mai mare parte din bani a revenit firmei Primoval SRL din Constanţa, care va încasa pentru serviciile sale 1.132.145,83 lei. Raportat la activitatea declarată a firmei, contractul este uriaş. Primoval SRL are ca domeniu de activitate consultanţa pentru afaceri şi management şi a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de doar 155.630 lei şi un profit net de 10.201 lei, cu doi angajaţi, precum şi datorii de 55.814 lei. Primoval SRL este deţinută de evaluatorul Costel Cătălin Şerban şi e cunoscută pentru evaluarea imobilelor retrocedate din domeniul privat al municipiului Constanţa.

Asociat cu clanul „Spaniolul”

Foarte interesant este însă faptul că patronul Costel Cătălin Şerban este judecat în prezent în mega-dosarul înşelăciunii de 9 milioane de euro de la Volksbank, alături de celebrul clan interlop constănţean „Spaniolul”. În 2014, mai mulţi membri ai grupării interlope „Spaniolul” au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa, după ce au fraudat Volksbank Bucureşti cu peste 9 milioane de euro. Printre escrocii vizaţi de DNA se numără şi "afaceristul" ţepar Stelian Alexe, condamnat deja în alte speţe, Marieta Iuruc, din celebrul dosar Stenel Trade, soldat cu ani grei de închisoare pentru furt de combustibil, dar şi cunoscutul interlop Stila Sarafu. Gruparea care număra 20 de membri a obţinut mai multe credite bancare, în perioada 2007- 2008, prin acte false, înşelăciunile fiind intermediate de Credit Group SRL Constanţa, de asemenea cunoscută pentru ţepele sale. Furtul celor 9 milioane de euro nu se putea realiza fără implicarea unor reprezentaţi ai băncii în cauză, pe lista celor trimişi în judecată aflându-se directorul general adjunct din acea perioadă al Volksbank Bucureşti, dar şi un ofiţer de credit de la aceeaşi unitate bancară. În fine, pentru obţinerea datelor false din acte, gruparea avea nevoie şi de un evaluator mânjit, pe care l-au găsit în persoana lui Costel Cătălin Şerban.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se toarna unii pe altii si se fut in cur in puscarie
2
1
Ca si comentatorii de mai jos,habar nu am ce este de fapt in dosarele alea penale. Ca evaluator,poti fi contractat de unii,platit pentru serviciile tale,fara sa stii neaparat ca prestezi pentru niste indivizi dubiosi.E complicat. Si medicii salveaza vietile interlopilor care se taie si se pocesc,asta nu inseamna ca ei sunt implicati cumva in activitati interlope.Justitia,daca exista cum se tot spune,sa faca lumina. Punct.
3
1
In tara asta sunt multe jigodii ca cele din articol, trebuie facuta o trupa para-militara sa ii curete pe toti si politia sa nu "inteleaga" ce se intampla. Eu ma inscriu sa facem curatenie
11
1
Bai branzarilor , NU va mai asociati numele cu SPANIOLUL, ca voi ati fost doar niste scalveti. Nu va ridicati la rangul de smekeri Voi doar sunteti ciobanii mei In alta ordine de ideii , toti makedonii , iuruc, alexe si sarafu sunt bine mersi si liberi ca pasarea cerului. Asa ca ....
2
7
Daca ar fi sa stergem toate numele de gunoaie , nu am mai avea ce scrie. Si noi stim unde sta omul. Si pe unde se plimba. Oricine are tot o beregata. Ca prostii nu realizeaza , e alta problema.
7
1
Ameninti cumva lepra imputita? Ia sa vedem noi ce mai faci tu bai hamdicapatule. Machedon puturos, nu ti a ajuns inchisoarea. Mai vrei....
9
1
ati bagat bannere cu reclama pay per click pe site? a cazut comanescu sunteti in pom si voiLAMP
1
0
zici ca esti procuroare fa proasto du-te-n pizda matii de parlita sau sterge numele lui stila de pe lista infractorilor ca omu stie unde stai!
1
14

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218