REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Unul dintre criminalii paznicului de la o fermă din Constanţa lucrase acolo şi fusese CONCEDIAT

Unul dintre criminalii paznicului de la o fermă din Constanţa lucrase acolo şi fusese CONCEDIAT

Replica API 27 iunie 2016 | 00:15 620

CE AU DESCOPERIT ANCHETATORII:

CE AU DESCOPERIT ANCHETATORII:

Stenică Iulian şi Ion Apostol sunt protagoniştii unei teribile crime, care a avut loc la finele anului 2015. Aceştia au omorât un paznic într-un mod teribil. Au fost prinşi, arestaţi şi, pe 27 mai anul curent, condamnaţi de prima instanţă. Astfel, Stenică a primit 24 de ani şi 2 luni de închisoare (el fiind condamnat şi în trecut pentru conducere fără permis), pe când Apostol a primit 21 de ani. Decizia nu a fost definitivă şi, pe 21 iunie , a fost înregistrat apelul la Curtea de Apel Constanţa. Însă, în şedinţa de judecată de la finele lunii mai, detalii uluitoare au ieşit la suprafaţă, printre care şi faptul că unul dintre inculpaţi cunoştea bine ferma, pentru că lucrase acolo.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, dezbătut în şedinţa de judecată din 27 mai 2016, de la Tribunalul Constanţa, detalii aflate pe rolii.ro, din investigaţii a reieşit că în noaptea critică de 6 spre 7 decembrie 2015 inculpaţii Iulian Stenică şi Ion Apostol au fost văzuţi consumând băuturi alcoolice la un local şi la locuinţa celui dintâi, iar despre acesta au fost obţinute informaţii în sensul că atunci când se află în stare de ebrietate devine violent, precum şi că lucrase şi chiar locuise la ferma atacată, dar se certase cu angajatorii, după ce a fost suspectat de mai multe furturi din incinta fermei, şi plecase la sfârşitul lunii februarie 2015. Din relatarea concubinei lui Stenică a rezultat că a aflat de la el că în noaptea respectivă, după miezul nopţii, împreună cu un cioban al lui Hegher, identificat prin investigaţii ca fiind coinculpatul Ion Apostol, fiind în stare de ebrietate, l-au agresat pe paznicul fermei, pe care l-au lovit cu pumnii, picioarele şi alte obiecte dure, apoi i-au sustras cel puţin un telefon mobil şi un cuţit, pe care Stenică le-a adus acasă. Telefonul mobil şi cuțitul (forma acestuia fiind similară tecii găsite pe malul derelei, lângă urmele de târâre) au fost predate de martoră organelor de urmărire penală. Un alt martor a precizat că atunci când este în stare de ebrietate, Iulian Stenică devine un alt om, comportându-se violent în mod gratuit şi făcând doar ceea ce vrea el, iar în seara aceea chiar îi distrusese un acordeon unei persoane, în timp ce altcineva a spus că în ultimul timp, când era berat, acelaşi inculpat se bătuse cu mai mulţi tineri.

Unul dintre suspecţi, PRINS în urma INTERCEPTĂRILOR

De altfel, martorii le povestiseră inculpaţilor (astfel cum a relatat ulterior inculpatul Ion Apostol) că la fermă ar fi fost angajat un nou paznic, care este periculos, iar Iulian Stenică se exprimase: „o să vadă el cât este de periculos acel paznic”. În prima fază a cercetărilor Ion Apostol nu a putut fi depistat, deoarece s-a sustras de la urmărire, din verificările efectuate la locuinţa sa din Grupul social Nazarcea reieșind că a dispărut de acasă la data de 7 decembrie 2015, abandonându-şi turma de oi păzită. La data de 8 decembrie 2015 a fost depistat, întrucât i-au fost interceptate comunicările telefonice şi s-a stabilit că s-ar ascunde în zona carierei de piatră din apropierea satului Palazu Mic, de unde a luat legătura cu un martor, crescător de animale, pe care l-a rugat să vină în zona unui pod şi să-1 ia cu maşina, cu promisiunea că va lucra la stâna sa de oi din zona Galeşu.

Victima, cu sângele șiroind, i-a rugat să nu o lase să moară, să o scoată din apa rece!

Fiind audiat, inculpatul Ion Apostol a recunoscut că, fiind în stare de ebrietate, împreună cu coinculpatul Iulian Stenică au sustras bunuri din fermă, iar când au fost surprinși de paznic, l-au agresat lovindu-1 amândoi cu o toporișca și cu o bâtă în zona capului, apoi cu pumnii la față, iar după ce l-au doborât la sol l-au mai lovit timp de circa 15 minute și cu picioarele pe unde au apucat și la sfârșit l-au târât și l-au abandonat în dereaua din apropiere. Deși victima le-a cerut ajutorul, ca să o scoată din apa rece și să nu o lase acolo, cei doi inculpați au abandonat-o în apa din derea, indiferenți la starea gravă în care se afla. În final au deposedat-o pe victimă de un telefon mobil, un cuțit și o lanternă. Cu ocazia confruntării lor, cei doi inculpați și-au modificat amândoi parțial susținerile inițiale. În concluzie, potrivit rolii.ro, instanța a reținut că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a dorinței de răzbunare pe foștii săi angajatori, Iulian Stenică a luat hotărârea să sustragă bunuri din ferma la care lucrase și de unde fusese dat afară și să își verse furia și pe noul paznic angajat, despre care aflase că ar fi un individ periculos. În acest context l-a implicat și pe Ion Apostol, cu care consumase băuturi alcoolice, astfel încât șansele de reușită ale acțiunii ilicite propuse să sporească. După ce au hotărât să îl atace amândoi pe paznic și să sustragă bunuri, cei doi inculpați s-au deplasat spre fermă, luând asupra lor și o toporișca din casă, în timp ce Apostol avea deja asupra sa un cuțit. Ajunși la fermă, cei doi inculpați au pătruns împreună în incintă, iar în timp ce transportau bunurile însușite lângă gard au fost surprinși de victimă, din cauza lătratului câinilor fermei. Au atacat-o prin surprindere, în mod repetat și extrem de violent, lovind-o amândoi preponderent la cap și torace, cu pumnii, picioarele și muchia netăioasă a toporiștii, așa încât au adus-o în stare de inconștiență. Au târât împreună victima și au aruncat-o în apa pârâului. În final inculpații și-au însușit doar telefonul mobil, cuțitul și lanterna victimei, abandonând celelalte bunuri lângă gardul fermei, iar Iulian Stenică și-a recuperat toporișca pe care o adusese de acasă și o folosiseră la agresiune. De altfel, toporișca respectivă a fost predată organelor de urmărire penală de către concubina sa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614