REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

1 Mai: Manifestaţii în Franţa, Spania şi la Berlin, în pofida pandemiei de COVID-19

1 Mai: Manifestaţii în Franţa, Spania şi la Berlin, în pofida pandemiei de COVID-19

Replica API 3 mai 2021 | 00:23 1090

Manifestaţii, care au dat naştere unor altercaţii, au marcat sâmbătă în Franţa, Spania şi la Berlin Ziua Internaţională a Muncii, în pofida restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

În Franţa, defilările au adunat, potrivit sindicatului CGT, mai mult de 170.000 de oameni, cifră pe care guvernul o estimează la puţin peste 106.000.

La Paris, înainte de plecarea defilării a mai multor mii de persoane, secretarul general al CGT, Philippe Martinez, a reamintit că a existat "multă frustrare" anul trecut, cu ziua de 1 Mai în carantină. El şi-a exprimat satisfacţia că îşi poate relua astfel "bunele obiceiuri".

Scurte altercaţii au opus, în mai multe oraşe, printre care Parisul, membri ai mişcării violente de extremă-stângă Black Block şi forţele de ordine, cu grenade lacrimogene şi câteva arestări.

În Franţa, şase poliţişti au fost răniţi, dintre care trei la Paris, au indicat autorităţile. La rândul său, CGT a afirmat că 21 de persoane din marşul lor au fost rănite, dintre care patru grav, de "un grup de indivizi" la sfârşitul demonstraţiei de la Paris.

În Spania, numărul participanţilor la manifestaţii a fost limitat din cauza pandemiei: erau astfel o mie la Madrid, între primărie şi piaţa Puerta del Sol.

În capitala Germaniei, au avut loc ciocniri în paralel cu o manifestaţie de 1 Mai la Berlin, unde forţele de ordine a anunţat întreruperea mitingului seara după ce, potrivit lor, au fost atacate cu pietre şi o sticlă.

La începutul serii, scurte incidente au opus membrii mişcării violente de extremă-stânga Black Block şi forţele de ordine, mai ales atunci când acestea din urmă i-au evacuat pe unii dintre ei manifestaţie, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Aproximativ 20 de mitinguri au avut loc la Berlin, având ca temă de la creşterea chiriilor la politica migratorie şi opoziţia faţă de măsurile restrictive legate de pandemie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272