REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

25 de MORȚI de CORONAVIRUS, într-o săptămână, la Constanța

25 de MORȚI de CORONAVIRUS, într-o săptămână, la Constanța

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:19 2435

Douăzeci și cinci de constănțeni au decedat în săptămâna 8 – 13 noiembrie a.c., din cauza coronavirusului. Din cei 25, doar două persoane nu au avut comorbidități, printre cele mai întâlnite fiind hipertensiunea arterială, diabetul zaharat dar și obezitatea.

În România a crescut dramatic numărul de infectări dar și cel de decese. Într-o săptămână, țara noastră a bătut recorduri peste recorduri iar de la 3-4 mii de cazuri noi, confirmate în 24 de ore, s-a ajuns la peste 10.000. Cât despre numărul deceselor, nici el nu este prea scăzut. De exemplu, la Constanța s-au înregistrat nu mai puțin de 25 de decese în săptămâna 8 - 13 noiembrie, lucru care ar trebui să îngrijoreze populația orașului de la malul mării.

Hipertensiunea arterială, principala comorbiditate

Ce-i drept, niciuna din persoanele decedate nu era într-o stare de sănătate perfectă, mai toți având și comorbidități. De exemplu, nu mai puțin de 16 persoane au avut printre comorbidități hipertensiunea arterială, însă întâlnite au fost și comorbidități precum: insuficiență renală, diabet zaharat tip II, fibrilație arterială, obezitate, dar și altele.

Cele mai multe decese, la Spitalul Județean Constanța

În ceea ce privește spitalele unde cele 25 de persoane și-au dat ultima suflare, vă putem prezenta următoarele date: la Spitalul Municipal Medgidia - 5 persoane, la Spitalul Județean de Urgență Constanța - 10 persoane, Spitalul de Boli Infecțioase - 7 persoane, Spitalul Municipal Mangalia - 3 persoane.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
citi tigani din astia si pesedisti?La mai multi!sa n.aveti parte de salariile si oensiile speciale,sa le dati la doctori!Asa a va ajute Dumnezeu!hotilor!
0
3
mor atatia ca nu va pricepeti sa salvati vieti. la Timisoara sunt vindecati 90 la suta.. la cta vai de doctorii nostri.
2
3
ca om normal nu mai ai unde sa faci o investigatie,decat la privati,pe bani multi,nu mai ai o statiune balneara sa faci o procedura,baubau asta le infunda unora conturile cu milioane de euro,dezastru national si babilonie.
4
0
Nu avem incredere in statisticile voastre !!! Cine stie daca numarul este mult mai mare sau mai mic. Habar nu aveti !!!
9
4
Nu mai mintiti! Nu mai speriati populatia! Ordinarilor! O revolutie ne trebuie ca sa scapam de toata cangrena care a pus stapanire!
7
7
Se ascund datele si nu se fac comparatii cu numarul de morti de anul trecut. Daca nimeni nu ar stii de existenta virusului spitalele ar functiona normal si s-ar muri ca de obicei NORMAL.
11
4
Au murit 9000...plus cei arsi de vii la Piatra Neamt...ce conteaza? Raspunde cineva? O tara esuata...
6
2
putem concluziona ca restaurantele,scolile,pietele ,magazinele nu ar tb sa mai aiba restrictii,..25 intr-o saptamana,..dar cati mor de cancer,de gripa,diabet,hipertensiune,accident vascular,etc...,mult mai multi,..si sa nu uitam,cei 25 erau grav bolnavi si pe deasupra si batrani
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272