REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

6 lucruri banale care pot declanșa un infarct

6 lucruri banale care pot declanșa un infarct

Replica API 27 aprilie 2021 | 00:00 836

Infarctul, cunoscut și sub denumirea de atac de cord, apare în momentul întreruperii fluxului sanguin la nivelul cordului. Celulele miocardice mor subit din cauza lipsei de oxigen în timpul unui infarct.

Sursă foto: Shutterstock

Cu toate că infarctul apare subit și nu poate fi premeditat, există o serie de factori care facilitează apariția atacului de cord. Alegerile pe care le facem zi de zi ne pot influență starea de sănătate. Iată 6 lucruri aparent banale, care ne pot predispune unui infarct, în special în cazul în care suferim de boli cardiovasculare cronice, scrie doc.ro.

Vremea rece

Când ieșim afară în frig și facem efort, spre exemplu atunci când dăm zăpadă cu lopata din față casei, arterele se contracta. Cu cât acestea se contracta mai mult, cu atât inima trebuie să lucreze mai intens pentru a-ți menține temperatura corpului ridicată. Așadar, nu e exclus să faci un infarct, dacă ai deja predispoziție în acest sens.

Soluție: poți preveni o tragedie îmbrăcându-te foarte gros, pentru a ajută organismul să își păstreze temperatura optimă.

Lipsa somnului

Dacă nu te odihneșți așa cum trebuie zile la rând, nu numai că te vei simți epuizat, însă îți crește și riscul de a face un infarct. Potrivit studiilor, dacă dormi mai puțin de 6 ore pe zi, ți se dublează șansele de a face un atac de cord.

Soluție: Fă-ți un program care să îți permită să dormi 8 ore pe noapte. Dacă ai probleme cu insomniile, încearcă terapii alternative precum acupunctură, aromaterapia sau yoga.

O masă copioasă

Sprecialistii susțîn că inima se poate opri după o zi de excese alimentare. Nivelul de norepinefrina din sânge crește atunci când mâncăm în exces, iar această creștere duce la accelerarea pulsului și la creșterea tensiunii arteriale.

Soluție: Nu mânca repede și mult. Încearcă să consumi porții echilibrate de mâncare, pe care să le savurezi în liniște.

Emoțiile puternice, fie ele pozitive sau negative

Emoțiile puternice accelerează rapid bătăile inimii și cresc tensiunea arterială, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să apară un atac de cord. Studiile au scos la iveală faptul că riscul de a face infarct este cel mai mare în primele 24 de ore după pierderea cuiva drag.

Soluție: Învață să îți controlezi emoțiile, practică respirația abdominală și apelează, dacă simți că e nevoie, la ajutorul unui terapeut sau al unui prieten apropiat.

Migrenele

Dacă suferi de migrene din tinerețe, șansele de a face infarct sunt mari în cazul tău. Studiile indică faptul că persoanele care suferă de migrene cu aura (tulburări de vedere ori de auz și echilibru) au probleme cardiace.

Soluție: Încearcă să tratezi migrenele cu tratamente naturiste, uleiuri esențiale și băuturi cu proprietăți vindecătoare. De asemenea, poți face sport pentru a elibera tensiunea acumulată.

Gripa sau răceala

Dacă ești răcit, sistemul imunitar este ocupat să lupte cu răceala, ceea ce înseamnă că ești vulnerabil. Lupta organismului cu virusul de răceală poate afecta arterele tale. Potrivit studiilor, dacă suferi de infecții respiratorii, ești de două ori mai predispus unui atac de cord.

Soluție: ajută tratamentul medicamentos pentru răceală cu tratamente naturiste, precum cele pe baza de miere și scorțișoară. Cu cât răceală este tratată mai repede, cu atât pericolul de infarct va dispărea mai repede.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272