REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.6° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
25.6° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

A alergat de la Cluj la Constanța, în 7 zile, pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer. VIDEO

A alergat de la Cluj la Constanța, în 7 zile, pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer. VIDEO

Replica API 10 martie 2021 | 00:38 41658

Vlad Pop, un sportiv clujean, a alergat 620 de km în 7 zile și 12 ore pentru o cauză nobilă. În timp ce alerga dintr-un capăt al țării în altul, de la Cluj la Constanța, îi îndruma pe oameni să doneze pentru burse educaționale, dedicate copiilor bolnavi de cancer.

Vlad Pop, atletul clujean, a pornit în ultra-maratonul de 620 km pentru a ajuta 100 de copii diagnosticați cu cancer să aibă parte de educație și condiții de viață cât mai bune, prin bursa educațională MagicEDU, scrie Monitorul de Cluj.

Când a ajuns la Constanța, Vlad Pop a plâns în hohote, atât din cauza efortului imens pe c are l-a depus, cât și din pricina emoțiilor. Scopul acestei curse a fost de a aduna suficienți bani pentru a le oferi copiilor bolnavi cu cancer, din România, burse educaționale. Scopul lui Vlad și a Asociației MAGIC este de a strânge 600.000 de lei pentru acești copii.

Vlad Pop a explicat că durerea sa simțită după mai bine de o săptămână de alergare continuă „nu se compară cu durerea pe care o simt copiii de la chimioterapie”.

A reușit să termine cursa deoarece a fost mereu cu gândul la copiii pe care trebuie să îi ajute.

”Durerea mea nu se compară cu durerea copiilor de la chimioterapie”

„Mă bucur mult că am reușit să ajungem la Constanța după 7 zile și aproape 12 ore. Am reușit să terminăm ce ne-am propus. Asta este bine pentru că a fost o motivație și pentru alți oameni - să alergăm împreună pentru educația a 100 de copii cu cancer. Tot scopul nostru este să strângem cei 600.000 lei ca în 2021, 100 de copii cu cancer să se întoarcă la școală după o chimioterapie.

Cred că durerea mea din timpul acestor zile a meritat pentru că nu se compară cu durerea copiilor de la chimioterapie. Cu gândul la ei, la voi și la toți prietenii care au fost alături am făcut un pas și încă un pas, chiar dacă au fost zile grele, cu zăpadă sau zile cu soare. Am știut că această cursă este mai presus decât mine și că împreună putem să reușim. Nu am făcut nimic singur”, a povestit Vlad.

Deși a avut momente de cedare în unele momente din curse din cauza oboselii și traseelor dificile, Vlad a primit energie de la susținători, iar faptul că vrea să-i ajute pe copiii bolnavi i-a rămas constant în gând.

Sportivul a pornit de la Casa Radio Cluj, prin Sighișoara, Brașov, MagicHome București, până la Constanța, în cadrul 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021. Printre susținători se numără chiar și ambasadorul Israelului în România.

Cum se simte după ce a alergat 7 zile? ”Mă mișc ca un pinguin”

„Am pornit de la Cluj, de la Casa Radio, împreună cu prieteni și am avut așa o energie foarte faină. Traseul a fost spre Apahida, Târgu Mureș, Sighișoara, Râșnov, Sinaia, București. La București ne-am oprit la MagicHOME unde am fost întâmpinați de alți prieteni și susținători ai Magic. Și am plecat și cu domnul ambasador, excelența sa, al Israelului în România, David Saranga. Am primit și de la el energie. Au fost momente grele, mai ales pe urcările dinspre Râșnov, Sinaia, unde mă îndoiam de mine sau avea gânduri să renunț. A fost iarăși un moment greu aproape de Constanța când deja corpul nu mă mai asculta, dar am făcut o pauză. Am stat și m-am gândit la motivul pentru care sunt aici și de ce alerg și cumva gândindu-mă la tabăra MAGIC și la copii și la toată bucuria pe care aceste burse le-o va aduce, am continuat”, a mai explicat Vlad Pop.

Deși după o cursă atât de lungă și dificilă Vlad este epuizat, acesta se simte bine pentru că a reușit să facă ce și-a propus. În curând, după câteva zile de odihnă, sportivul a spus că se va reîntoarce la Cluj.

„Mă mișc ca un pinguin, mănânc foarte mult. Am dormit, nici nu știu câte ore, vreo 20 de ore și nici nu știu cât e ceasul. Deci am dormit mult și o să mai stau la București o zi, două să mă odihnesc, să mă încarc, să îmi revină picioarele ca să mi le pot simți, să mi le pot mișca și apoi să vin spre Cluj. În aceste zile de cursă am fost deconectat puțin de donații, mesaje, online, rețelele de socializare. A fost Sorin Florea și Adi Bulboc care m-au însoțit pe drum și au documentat întreaga cursă, dar colegii de la Asociația MAGIC mi-au spus că donațiile au fost și oamenii s-au implicat și au trimis SMS, dar nu știu să spun o sumă exactă. Mesajul este în continuare că am reușit ce ne-am propus și oamenii pot să doneze”, a mai spus atletul.

VIDEO:

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am inteles, ai alergat pentru o cauza nobila, insa nu am inteles cum ai ajutat EFECTIV pe cei bolnavi, cati bani au fost stransi, unde au fost donati,etc, ceva cat de cat real, corect si sincer! Din materialul prezentat rezulta doar performanta ta ca atlet.
0
2
Felicitari! Sanatate si multe bucurii!
0
4
TOT RESPECT, POLITICIENI AR TREBUIA SA IA EXEMPLU DE LA DUNMEATA
4
1
Alerg pt tine, dansez pt tine, mananc pt tine, beau bere pt tine... Daca vrei sa ajuti cu adevarat, pui mana pe o lopata, pe o bidinea. Asta inseamna voluntariat.
3
9
onest, onorabil. Gestul dumneavoastra va fi exemplu, chiar daca azi, putini il pretuiesc. Zambete sincere!
6
11
Forzza Vlad !!!
15
1
sa-ti dea Dumnezeu multa sanitate si ai tot respectul din partea mea
13
2
Bravo meriti tot respectul nostru.
17
0
As da si eu bani pentru acesti copii daca chiar vor primii banii stransi.
8
1
Respect... mai sunt si Oameni, mai e speranta...
15
2
de exceptie folosit pentru o cauza pierduta din start atat timp cat statul nu se implica. Foarte bine a scris dileme de mai jos
10
2
O gramada de emisiuni tv si actiuni care se termina cu lacrimi si strangeri de fonduri punctuale , dar niciodata nu vezi actiuni care sa mearga la fondul cauzei.Care o fi cauza cancerului?O avea alimentatia vreun rol?Exista un control al alimentelor?Calitatea vietii.influenteaza?traind intr un fel de favela, creste incidenta.?Putem ajuta si 10 copii , dar trebuie sa incercam sa facem ceva pt toti.
19
1
Ma indoiesc ca astfel de actiuni chiar determina lumea sa doneze bani. Dealtfel tratamentul tuturor bolnavilor ar trebui asugurat de catre stat. Poate niste proteste zilnice in fata guvernului ar fi fost mai eficiente...
17
3
toata stima si respectu
20
3
Nici nu am apucat sa citesc toata stirea si am inceput sa plang !
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699